En basindna beri adet olamama

RedGirl

Popüler Üye
Pro Üye
18 Ekim 2020
5.076
13.121
198
Selam kızlar

İlk aletimi 17 yaşında oldum ama ikincisini olamadım.
Bir ay sonra (3. Kez adet olmam gerektigi ay) hastaneye gittik bir doğum kontrol ilacı verildi ve sonra 3 ay durmadan kanamam oldu.
Progestron hormonu içeren ilac ile 3 ay sonra bir doktor durdurmayı başardı ama öncesinde durması için doktorlarin verdigi başka ilaçlarda kullandim tabii.

Sonra kanamayı durduran doktor benden test aldı ama suan hangi testler olduğunu hatırlamıyorum. Sonuç olacak kaydederek bir şeyler çıkmadı tabi.

23 yaşında evlendim 24 de ilac ile hamile kaldim 25 de dogurdum 26 da kendiliğinden ikinci gebeliğim oldu 27 de dogurdum suan 28 yasındayım ve bu adet olamama durumu beni çok yoruyor. 4 5 6 ay olmadığım oluyor.

Benim gibi olanlar hayatlarını nasıl devam ettiriyor ve en önemlisi iyi bir doktor bulan ya da kadın doğum alanında tezler yazmış iyi doktor bilen ( özellikle Ankara icinde) var mi?

merhaba geçmiş olsun bende kendiliğinden adet olamıyorum hiç. ama benmkinin sebebi pcos. sizinkinin belli olmaması ve 3ay durmadan kanama gerçekten çok tuhaf durum. ayrıca ilaçla gebe kaldım dediginiz hangi tedavi ve ardından kendiliginden gebe kalmanızda mucize gibi. gerçekten merak ettim bende sebebini :/

İlkini klomen ilacı ile hamile kaldim ikincisine asla olmaz tub bebek dediler aşılama ile de gün kaybetmeyelim dedi doktor ve ben de kendimi hazır hissetmiyorum dedim ve o ay hamile kalmışım 3 aylikti ben gebeligimi öğrendiğimde. İhtimal vermediğim için bulantım başlayana kadar farkedemedim

Bana da ulturasyonla baktıklarında po sun diyorlar ama net bir belirtin yok diyorlar. Tüylerden yok sivilcelenme yok kilom boyuma göre normal v.s.. doktor bir sürü belirti sayıp bunlar sende yok o yüzden sana po da diyemem net şekilde dedi. Ama bir yandan da po diyorlar cunku uulturasyonda adet öncesi çok yumurta gözüküyor. Adetle hepsi gidiyor.

Son düzenleme:
belki de seninki farklı pco türüdür. genelde fazla büyüyen yumurtalar içeride kalıyor birikiyor seninkisi toptan adetle atılıp bir sonraki adette tekrar birikiyordur kısır döngü gibi. eger zaten düşündügüm gibi pco ise bu durumun tedavisi olmuyo. ilaçla söktürme sürekli. normal söktürücüler yerine progestan kullanabilirsin hemde doğal yöntem

Sen neler kullanıyorsun progeston ile mi adet oluyorsun her ay?

Sen neler kullanıyorsun progeston ile mi adet oluyorsun her ay?
ben adet söktürme yapmıyorum. bu ay çatlatma iğnesi olcam o yuzden 5gün progestan içip adeti bbeklicem. önceden hiç umursamıyordum açıkcası adet olmamayı hiç söktürücü vs içmedim olmamak işime geliyordu sanırım ama adet göremedigin her ay gerçekten kendi zararınaymış onu anladım....

Ya bende umursamıyordum ama olmadığımdan aşırı sinir stres yaşadığımı fark ettim. Resmen hayattan kopuyorum her sey üstüme geliyor yaşama isteğim gidiyor cidden.

Allah sana da tez zamanda kolayla bebek sahibi olmayı nasip etsin inşallah. Ben de çok bekledim hep olumsuz konuştu doktorlar, gelmesi gereken beklemiyormus onu öğrendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…