• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En az üç kez tekrarlamadan dediğimi yapmıyorlar :((

Öğrencileriniz ödev veya herhangi bir sorumluluklarını yerine getirirken;

• Dediklerimi hemen yaparlar

OY: 3 15,0%
  • Dediklerimi hatırlatınca yaparlar

OY: 12 60,0%
  • Dediklerimi 2-3 seferde yaparlar

OY: 3 15,0%
  • Dediklerimi hiç yapmazlar

OY: 2 10,0%

• Ankete Katılan
    20

saciuzunaklikisa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
3.451
11
73
Ankara
Kızlar ben lise öğretmeniyim, çok büyük sorunlarım yok ancak, çocukların bir şeyleri yapmaları için çok tekrar etmem gerekiyor. Mesela bir şey yapması gerekiyor ve ben en az üç kez dediğimde harekete geçiyor öğrenci. Bu durumdan çok yoruldum aresini bulan var mı?

artik bikere söyle veya tahtaya yaz ki hep tekrarlama? bnde lise ögretmeniyim ve bu yöntem ise yaradi bende

Kızlar ben lise öğretmeniyim, çok büyük sorunlarım yok ancak, çocukların bir şeyleri yapmaları için çok tekrar etmem gerekiyor. Mesela bir şey yapması gerekiyor ve ben en az üç kez dediğimde harekete geçiyor öğrenci. Bu durumdan çok yoruldum aresini bulan var mı?

öncelikle saygılar hocam :3: ben liseyi bitireli 2 yıl oldu üni okuyorum şimdi 2.sınıftayım ama hep uysal öğrenciydim hocalarımla hala görüşürüm çok severler beni...30-40 kişilik sınıflar sonuçta hocam öğrencilerde bıkıyor bir yerden sonra hergün gel git sınavdan sınava koş falan sizde haklısınız bizde bu konuda yani ama sizi çok yormuşlar anlaşılan ama idare edin hocam gençlik duramıyor yerinde nede olsa :62: saygılar tekrardan hocam...

hocam ben de ilköğretim de öğretmenim benimkiler de aynı soru lisede değil yani.... kaç kere söylüyorum tıkyok bi bağırıyorum hemen yapıyorlar istediğimi... çünkü çocuklar buna alışmış artık yapck bişe yok... :52::52::52:

kesinlikle birkaç kez tekrar ettirmeden yapmıyorlar.
lise de değil ortaokul üstelik.
bazen beni duymadıklarını düşünüyorum :44:
mesela forma üstüne giyilen kıyafet konusu..
sınıfa girdiğim an söylüyorum çıkartmıyorlar.
yoklamayı alırken söylüyorum hala çıkartmayanlar oluyor.
en son tek tek isimlerini söyleyip çıkarana kadar onlara bakınca sonuca ulaşıyorum :9:
bazen çok sabırlı olduğumu düşünüyorum :24:

Vitaminsizlik veya ailedeki iletişim bozukluklarından kaynaklanıyor diye düşünüp kendimi suçlamamaya çalışıyorum. Ve tabi ki dizilerin ve internetin beyni durgunlaştırıcı etkisi.

Ne bileyim papağan oldum artık. :25:

biraz da tavırla ilgili canım bu durum gerçi sen de biliyorsundur ama
ben üniversitedeyim, son sınıflara giriyorum, kolejde okumuş çoğu 5 sene lise falan=) şuydu buydu derken kazık kadar olmuşlar afedersiniz. ben 3 yıl lise+ 4 yıl üniversite okudum 5 yaşımda başlayıp. şimdi öğrencilerimin hepsi benden büyük. ama söylediğim şey anında yapılıyo. çok gülüp eğlendiğimizde oluyo ama ben istersem. yoksa yok. imkansız. baştan size böyle alıştılarsa düzelmeleri zor, ama yeni sınıflarınızda dikkat edin.

ben üniversitedeyim, son sınıflara giriyorum, kolejde okumuş çoğu 5 sene lise falan=) şuydu buydu derken kazık kadar olmuşlar afedersiniz. ben 3 yıl lise+ 4 yıl üniversite okudum 5 yaşımda başlayıp. şimdi öğrencilerimin hepsi benden büyük. ama söylediğim şey anında yapılıyo. çok gülüp eğlendiğimizde oluyo ama ben istersem. yoksa yok. imkansız. baştan size böyle alıştılarsa düzelmeleri zor, ama yeni sınıflarınızda dikkat edin.

Yani her şey yolunda bende mi sorun var?! Disiplinsiz biri asla değilim yanlış anlaşıldı.

yaşları gereği sürekli kaynatmaya çalışıyolar herşeyi.. son sınıra gelene dek de duymazdan geliyolar.
ben de lise öğretmeniyim, benzer sıkıntıları yaşadım bazen yine yaşıyorum
azarlamak ya da sert bi yüz ifadesi işe yarıyo.. otoritenin yüzünü sert görmeye alışkınız sanırım toplum olarak..
sert bi şekilde bi kere söyleyip bekliyorum.. aynı zaman geçiyo yapmaları için ama tekrar söylememiş oluyorum.. ne kadar tekrarlarsak okadar etkisizleşiyo laf.
mesela yazılı sırasında sağa sola bakanlara sürekli bişey söylersem umursamıyolar. bazen sabrım kalmıyo elli kere söylüyorum onlar da elli kere yapıyo :D:D
ama bekleyip bi süre sonra sertçe uyarırsam daha etkili oluyo..
çok önemseme bunu bence, öğrenci bu, şahsen ben lisedeyken bişeyi söylendiği an yapmazdım
bile bile zevkine yapardım hem de bunu :D:D

lise öğrencisi ile üniversite öğrencisini kıyaslamak çok yanlış bence..
12.sınıflarla bile sorun yaşamıyorum hele universite son sınıf..
hem yaşlar büyük daha olgun olurlar hem de bi amaçları var.. lise öğrencisinin çoğu zaman bi amacı yok..

bu durum çok normal değil mi zeka türlerine göre düşünürsek
bir defada iki defada üç defada ve ya defalarca tekrardan anlayan öğrenci kitlesi aynı sınıfta eğitim alıyor ben ne öğrenciyi ne kendimi suçlarım bu gibi durumlarda.

bu durum çok normal değil mi zeka türlerine göre düşünürsek
bir defada iki defada üç defada ve ya defalarca tekrardan anlayan öğrenci kitlesi aynı sınıfta eğitim alıyor ben ne öğrenciyi ne kendimi suçlarım bu gibi durumlarda.

Ben de kendimi suçlamıyorum da öğrencileri suçluyorum. :9: Çok tezcanlıyım her şey düzenli ve hemen olsun istiyorum şimdilerde de biliyorsunuz öyle öğrenci bulmak biraz zor.

orta okul öğretmeniyim ve hiç bir zaman bir kerede başarılı olamadım. çoğunun aklı başka yerde olduğu için söylediğimizi duymuyorlar, buna yazılılardaki soru açıklamaları dahil, kendini suçlama sadece onlar ergenliğin verdiği dalgınlık ve ilgisizliği yaşıyorlar. sadece çok korktukları hocaları bir seferde algılayacak kadar güdülenmiş durumdalar.

Back