Saç Uzatma Yöntemleri En acilinden saç uzatma yöntemi :(

Ben de lavanta yapanlardanım kızlar, benim saçım çok ince telli çabuk yağlanan ve ayda 1 cm ancak uzayan bir saçtı. Bir senede o kadar az uzardı ki hem de kırılırdı uçlarından. Şimdi çok iyi bir ayda bile 3 4 cm uzadı lavanta ile. Gerçi ben haftada bir kez yapıyorum saç dökülmesine de iyi geliyor. Günde 5 tel bile dökülmüyor hem de masrafsız lavanta deneyin derim :)

Ben de lavanta yapanlardanım kızlar, benim saçım çok ince telli çabuk yağlanan ve ayda 1 cm ancak uzayan bir saçtı. Bir senede o kadar az uzardı ki hem de kırılırdı uçlarından. Şimdi çok iyi bir ayda bile 3 4 cm uzadı lavanta ile. Gerçi ben haftada bir kez yapıyorum saç dökülmesine de iyi geliyor. Günde 5 tel bile dökülmüyor hem de masrafsız lavanta deneyin derim :)
Turplu sudan sonra lavanta denemeye karar verdim, dogum kontrol hapinin faydasini goren cok fazla diye bi cesaretlenip uygulayim diyorum sonra kimyasal diye vazgeciyorum hep :D bu nasil uygulaniyordu

Turplu sudan sonra lavanta denemeye karar verdim, dogum kontrol hapinin faydasini goren cok fazla diye bi cesaretlenip uygulayim diyorum sonra kimyasal diye vazgeciyorum hep :D bu nasil uygulaniyordu
Turplu suyu da sen anlat canım ben onu da deneyeyim bir ara.
Lavanta da şu şekilde; aktardan 2 tl lik lavanta aldım ben bayadır yetiyor. 3 su bardağı suyu kaynatıyorum öncelikle, daha sonra kaynara çıkınca 2 tatlı kaşığı lavanta koyuyorum 5 dakika da bu şekilde kaynatıyorum kısık ateşte. Ilımasını bekleyip süzüyorum. Banyodayken yıkadığım temiz saçıma döküyorum suyu, yarım saat bekleyip yıkıyorum. Zor gibi görünse de aslında bir kez yaptığında alışıyorsun çok kolay :)

evet bu yöntem etkili en azından bende etkili oldu, bir ay sonra bile herkes şaşırdı ne kadar çok uzamış saçın diye, ama ben artık kullanmayı kestim şampuan bile kullanmıyorum sadece suyla, iki haftada bir sabunla yıkıyorum, arkadaş böyle yaparak saçlarını güçlendirmiş sağlığına kavuşturmuş bakalım bende nasıl olucak
nasıl temizleniyor sadece suyla ya :KK57:

Turplu suyu da sen anlat canım ben onu da deneyeyim bir ara.
Lavanta da şu şekilde; aktardan 2 tl lik lavanta aldım ben bayadır yetiyor. 3 su bardağı suyu kaynatıyorum öncelikle, daha sonra kaynara çıkınca 2 tatlı kaşığı lavanta koyuyorum 5 dakika da bu şekilde kaynatıyorum kısık ateşte. Ilımasını bekleyip süzüyorum. Banyodayken yıkadığım temiz saçıma döküyorum suyu, yarım saat bekleyip yıkıyorum. Zor gibi görünse de aslında bir kez yaptığında alışıyorsun çok kolay :)
Cok sagol canim haftaya basliycam buna, 1siyah turbu iyice yikayip rendeliyoruz 3-4 su bardagi suyu kaynatip icine rendelenmis turbu dokuyoruz, iyice kaynatiyoruz ama kapagini kapat tencerenin igrenc kokuyor sonra suyunu suzup posasini at, suyu soguyunca kavanoza koyup istege bagli olarak 1 yumurtanin sarisini veya 1 tatli kasigi zeytinyagi atiyoruz bademyagida olabilir, yarisini yaptigin gun yarisini en fazla 3 gun sonra uygulayabilirsin, 2 saat bekletiyorum ben, bide yumurta katarsan yikarken once soguk suyla temizle saclarini yoksa yumurta kafada pisiyomus , uygularsan yaz canim :D

Cok sagol canim haftaya basliycam buna, 1siyah turbu iyice yikayip rendeliyoruz 3-4 su bardagi suyu kaynatip icine rendelenmis turbu dokuyoruz, iyice kaynatiyoruz ama kapagini kapat tencerenin igrenc kokuyor sonra suyunu suzup posasini at, suyu soguyunca kavanoza koyup istege bagli olarak 1 yumurtanin sarisini veya 1 tatli kasigi zeytinyagi atiyoruz bademyagida olabilir, yarisini yaptigin gun yarisini en fazla 3 gun sonra uygulayabilirsin, 2 saat bekletiyorum ben, bide yumurta katarsan yikarken once soguk suyla temizle saclarini yoksa yumurta kafada pisiyomus , uygularsan yaz canim :D
Sağol canım sana yarar sağladı mı pekii

Lavanta bilgisi icin tesekkurler.. hizli sonuc istedigim icin ben hergun uygulayacagim sanirim. Gelismeleride yazarim mutlaka.. :) aksam saclarimi islattim dkh li ve b ampullu sampuani surdum, kopurttum. Yaklasik 40 dk. filan beklettim saclarimi, sonra masaj yapip duruladim. Buna dewam etmeyi dusunuyorum, durulayincada lavanta ilavesi yaparim.
Bu arada lavantayi durulamasanda oluyormus, biyerde okumustum. Sampuani duruladiktan sonra surup, havluyla 1 saat filan bekletmek lazimmis. Ben boyle yapicam sanirim..

Kizlar selam, lavantaya da basladim ben.. kullandiktan sonra durulamadim, koku yada goruntu bozuklugu olmadi.. gelismeleri yazarim yine..

Selamlar.. kimler dewam ediyor?
20 kasimda dkh ye baslamistim. 10 gundur sampuanima ilave ederek kullaniyorum, cm veremem ama ciddi fark var.. saclarim ensemin altindaydi, simdi omuz basi hizasinda.. ve dokulme durdu resmen.. gunde 3-5 tel.. bu arada lavantayi sadece 3 gun durulamadan yaptim, saclarimi kuruttu, haftada bir sonrasinda durulayarak dewam edicem..

20 kasimda dkh ye baslamistim. 10 gundur sampuanima ilave ederek kullaniyorum, cm veremem ama ciddi fark var.. saclarim ensemin altindaydi, simdi omuz basi hizasinda.. ve dokulme durdu resmen.. gunde 3-5 tel.. bu arada lavantayi sadece 3 gun durulamadan yaptim, saclarimi kuruttu, haftada bir sonrasinda durulayarak dewam edicem..
Bende dkh yapiyorum 1 haftadirve uzama var arkadaslarimda soyluyor :D

Arkadaslar benim denemedigim sey kalmadi simdi ilik yapacam bakalim ise yarar mi bilmiyirum kullananiz varmi
ben bir ara denemiştim onu saçlarımda biraz canlanma olmuştu ama sonrasında bıraktım çok zahmetli geldi bana onu yapmak ve kokusu çıkmıyor kolay kolay

aynı dert bende de var saçlarım az ve yağlı üstelik dökülüyor sen nasıl kullandın lavantayı bana tarif verebilirmisin

vayyy kıskandım bende bugun hemen başlıcam yapmaya saçlarımı yeni kestirdim ve okadar pişmanımki :(

aynı dert bende de var saçlarım az ve yağlı üstelik dökülüyor sen nasıl kullandın lavantayı bana tarif verebilirmisin
Canım ben kesinlikle şu kimyasal şampuanlardan kullanmıyorum artık. Isırganlı tresan şampuanı kullanıyorum, veya otacı farketmiyor. Ve krem kullanmıyorum. Daha çok yaşlandırıyor. Lavantayı da şu şekilde yapıyorum; 3 su bardağı suyu kaynatıyoruz ve kaynayınca bir yemek kaşığı kadar tepeleme değil ama lavanta koyuyoruz. Tatlı kaşığı da olabilir ama tepeleme olsun o. 5 dakika kadar da bu şekilde kısık ateşte kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz daha doğrusu ılık olunca süzüp temiz saçımıza suyunu sürüyoruz. Yarım saat sonra da duruluyoruz canım. İki üç günde bir yap, daha sonra saç dökülmesi durunca haftada bire indir..

Back
X