Emzirsene

1impossiblelove

Hoșgeldin gün ıșığım
Kayıtlı Üye
14 Mart 2018
1.545
2.886
53
29
9 gun once sezaryen ile dogum yaptim
Sutum yok denecek kadar az , midem sut olsun diye bana dayatilan herseyi yiyip icmeye calismaktan belediye coplugune dondu. Evet cocuguma mama veriyorum..
O kadar bunaldim ki insanlarin surekli sanki bebegimi bilerek emzirmiyormusum gibi konusmalar yapmasindan .
- Normal dogursaydin cabuk ayaklanacaktin iste.
Cocugu niye emzirmiyorsun memen mi bozulur
Goguslerime hayrat muamelesi yapmalarindan biktim bunaldim
Varda ben mi esirgiyorum bebegimden
Sinir stresten olanda geri kaciyor
Esim dahi cevrenin soylemlerinden o kadar etkilenmis ki surekli bi emzir muhabbeti pesinde
Bezi daha pratik baglayacakmisim
Usteleyecekmisim emermis o
Cevreyi gectim esimin o agzi kapanmiyor
Hergun kavgs gurultu evde
Iyi dedim cok biliyorsan al sen emzir sen bak madem denildigi kadar kolay
Cocugu memede iki saat esir tutmami bekliyorlar benden
Alisacakmis, varsa tutarsin
Yoksa neyi tutacaksin
Yok yahu yok, gelmiyor iste
Cok bunaldim kizlar

Canım benim oğlum bir yaşına girecek. Ama ben hala o lohusalık döneminde aynen sana söylenenler yüzünden düşünüp düşünüp kendimi yiyorum. Çevrende kim ne söylerse söylesin cevabını ver içine atma. Yoksa benim gibi depresyona girersin.

Emzirme için de sana tavsiyem. Evet emzirmen gerekiyor süt gelmesi için. Eğer bebek duruyorsa iki saat bile durur memede. Ancak böyle gelecek sütün. Sen şimdi yorgunsun, moralin bozuk. Hep bunlar etkiliyor sütünün gelmemesini. Bolca dinlen, su iç ve mutlu ol. Umarım kısa zamanda toparlarsin.

Bunlar herbokolog dediğimiz insan tipi.
Amaçları yeni doğum yapmış kadınları hayatından bezdirmek.
Allah sabır versin.
Malesef ebesi doktoru da ayni
Doktora gidiyorum emzir diyor
Ebe emzir diyor
Yok sutum diyorum olsun emzir gelir mama verme diyor
Mama vermeyecegim, sut yok
Kuslar mi besleyecek bu cocugu
Cok yoruldum

Canım benim oğlum bir yaşına girecek. Ama ben hala o lohusalık döneminde aynen sana söylenenler yüzünden düşünüp düşünüp kendimi yiyorum. Çevrende kim ne söylerse söylesin cevabını ver içine atma. Yoksa benim gibi depresyona girersin.

Emzirme için de sana tavsiyem. Evet emzirmen gerekiyor süt gelmesi için. Eğer bebek duruyorsa iki saat bile durur memede. Ancak böyle gelecek sütün. Sen şimdi yorgunsun, moralin bozuk. Hep bunlar etkiliyor sütünün gelmemesini. Bolca dinlen, su iç ve mutlu ol. Umarım kısa zamanda toparlarsin.
Yarim saat gogsumde tutuyorum gelmedikce sinirlenip agliyor
Aciktigi icin mecbur mama veriyorum
Ama insanlar istiyor ki hic mama vermeyeyim sadece emsin
Yani isin kokayina kacsam tamam diyecegim
Mama verip doydu diyip kacmiyorum israrla memede veriyorum
Ama lanet agizlari kapanmiyor

Haklısın bende sezeryanla doğum yaptım. İlk on gün sadece emzirdim, sütün yetmediğini farkedemedim, bebeğim iki dakika kadar emip uyuyordu, ne yapsam etsem uyanmıyordu. Sonuç süt yetmemiş açlıktan yenidoğan sarılığı olmuş, hastaneden yattı bir gün. Doktor bir hafta daha emzir kilo artışı olmazsa mama takviyesi şart dedi. Annem ve eşim de duydu doktorun ağzından. Netice olarak sütün yaramadı mama vermek zorunda kaldım, ama herkesin çenesi kapandı.

Bu süreçte içmediğim süt artırıcı çay, şerbet, sıvı gıda da kalmadı, olmayınca olmuyor cidden. Demem o ki doktor kontrolüne mutlaka beraber gidin, sütünüz yetmiyorsa doktor mama vermenizi tavsiye edecektir, eşiniz kendi kulağı ile duysun. Her anne emzirmek ister ama herkesin sütü de yeterli olmayabiliyor.

Lohusalık döneminde annenin başında bık bık yapan insanlara gıcık oluyorum. Bir şeyleri kolaylaştırmaya çalışacaklarına zorlaştırıyorlar. Tıkayın kulaklarınızı herkese, olmadı lohusalık hormonlarınıza dayanarak ağlayın sızlayın üzerime gelmeyin diye çıkışın.

kendilerine göre sizin iyiliğinizi düşünüyorlar Ama çok boş konuşup sizi yorduklarından haberleri yok. Siz kulağınızı tıkayın onlara. Yalnızca Doktorunuzla konuşun bu mevzuyu. Bol bol su için, dinlenin. Denemekten vazgeçmeyin. Bebek o kadar süre sıkılıyorsa makineyle sağın. Memeyi boşalttıkça daha çok dolar çünkü. Benimde ilk başlarda sütüm azdı, sağarak biraz arttırdım. Sonra kafam rahatlayınca arttı süt. Rahat, huzurlu olmak en önemli etken.

Still tee ler var onlardan al, bol bol iç. Ben günde 6 su bardağı içerdim. Bir de bira mayası tableti almıştım. Çok güzel süt yapardı, çok da iyi su içirirdi. Bol soğanlı kısır falan da süt yapar bak :) sütün de zamanla gelir üzme kendini, sadece biraz uğraşman lazım.

Haklısın bende sezeryanla doğum yaptım. İlk on gün sadece emzirdim, sütün yetmediğini farkedemedim, bebeğim iki dakika kadar emip uyuyordu, ne yapsam etsem uyanmıyordu. Sonuç süt yetmemiş açlıktan yenidoğan sarılığı olmuş, hastaneden yattı bir gün. Doktor bir hafta daha emzir kilo artışı olmazsa mama takviyesi şart dedi. Annem ve eşim de duydu doktorun ağzından. Netice olarak sütün yaramadı mama vermek zorunda kaldım, ama herkesin çenesi kapandı.

Bu süreçte içmediğim süt artırıcı çay, şerbet, sıvı gıda da kalmadı, olmayınca olmuyor cidden. Demem o ki doktor kontrolüne mutlaka beraber gidin, sütünüz yetmiyorsa doktor mama vermenizi tavsiye edecektir, eşiniz kendi kulağı ile duysun. Her anne emzirmek ister ama herkesin sütü de yeterli olmayabiliyor.

Lohusalık döneminde annenin başında bık bık yapan insanlara gıcık oluyorum. Bir şeyleri kolaylaştırmaya çalışacaklarına zorlaştırıyorlar. Tıkayın kulaklarınızı herkese, olmadı lohusalık hormonlarınıza dayanarak ağlayın sızlayın üzerime gelmeyin diye çıkışın.
Beraber gttik esimle ilk kontrolune
Doktor benden yana cikacak tek laf etmedi
Emzir gelir diyor
Doktor bey hic yok diyorum
Damla seklinde var fakat bu cocugun bununla doyacagina sizin inanciniz varsa benimde var dedim
Ayni sekilde sariligi basladi hafif sekilde
Ac birakmaman gerekiyor diyor ama mama verme diyor
Takviye sart sut yok e ne olacak ne bekliyorlar

Allah yardımcınız olsun. Çocuk emdikce gelirmiş derler. Ama siz kontrollü olarak mama da vermelisiniz sut yoksa. Çocuk aç kalmamalı. Öyle konuşup duranlari da evden sepetleyin gitsin. Emzireyim mi diye sorarsam cevap verin, dersiniz. En nefret ettiğim insan tipi. Sorulmiyorsa fikir beyan etme. Çocuğu sağlıkla büyütürsünüz inşallah. Umarım sütünüz de gelir.

Aman milett neler dedi bu çocuk açlıktan ölücek versene kafamı kaldıramıyordum ..
Epidural le doğum yaptım beline vurulan iğneden beynime kadar ağrıyordu doğrulamıyordum birgün millet sanki dedikoduya gelmiş gibi laf yapıyordu bir Delirdim yeter diye baya küstüler bana ama takmadıktan sonra 15 gün sonra felan sütüm geldi şimdi suratlarına doğru fışkırtıyorum ay çocuğun ağzından çıktı diye sütün gelmesi yiyeceklere bağlı değil maalesef. En önemlisi psikolojin boşver milleti o yüzden gerekirse azarla ..
Sütün gelmezsede olabilir bişey ne var arkadaşım bebeğinin süte alerjisi çıktı hiç ememedi hayırlısı neyse o oluyor gayette sağlıklı bebeği var boşverrr ..

Malesef ebesi doktoru da ayni
Doktora gidiyorum emzir diyor
Ebe emzir diyor
Yok sutum diyorum olsun emzir gelir mama verme diyor
Mama vermeyecegim, sut yok
Kuslar mi besleyecek bu cocugu
Cok yoruldum

Insanlar haklı olabili3 mi?
Kaldi ki bahsettiginiz kisilee doktor ve hemsire
Ve evet emzirdikçe gelir.
Emzirmeniz lazim

Doktorunuz ve ebeniz emzirin, öyle gelecek derken haklılar.
O meme sık sık uyarılmazsa (emzirmek ve pompalamak gibi) ne yersen ye, ne yaparsan yap sütün gelmez, ve biter. Emzirmeyi tercih etmeyen kadınlar aç kalarak mı sütünü bitiriyor mesela... emzirmeyerek vücut süt üretimini durdurur. Süt arz talep sistemiyle gelir. Yani ne kadar emzirirsen o kadar çok gelir, emzirmeyi azaltırsan az gelir, sık emzirirsen daha çok gelir, vs.

Süt şimdilik yetersizse tabii ki mama vereceksiniz, sonuçta çocuğun vücudunu susuz, şekersiz bırakacak değilsiniz. Ama sütünüz olsun istiyorsanız çok sık emzirmelisiniz. Daha hala yenidoğan evresinde. Gün içinde her 2-3 saatte bir emzirin. Daha sık isterse daha sık. Geceleri de 3 saatte bir emzirmelisiniz. Memenizde işi bitince mamasını verin. Bu şekilde önce meme, sonra mama ile idare edin. Sütünüz artınca mamaya gerek kalmayacak seviyeye gelirsiniz. Mesela 20 dk memeden sonra mamayı verin.

Yenidoğan yoğun bakım ünitesi hemşiresiyim. Emziren annelere hergün verdiğimiz tavsiyeler bunlar. İşe yarıyor.
Her bulduğuzu veya size her verileni yemek zorunda değilsiniz. Sütün altın kuralı sık emzirmek ve bol sıvı içmeniz. Filanca otu, falanca şerbeti, bunlar fasa fiso.

Bunlar herbokolog dediğimiz insan tipi.
Amaçları yeni doğum yapmış kadınları hayatından bezdirmek.
Allah sabır versin.
Herbokolog tabirini ilk defa sizden duydum ve biraz araştırınca ilgimi çekti.
Mesleki anlamda da bana katkı sağlayacak bu ilginç bilgi için size teşekkür ederim.

I
Doktorunuz ve ebeniz emzirin, öyle gelecek derken haklılar.
O meme sık sık uyarılmazsa (emzirmek ve pompalamak gibi) ne yersen ye, ne yaparsan yap sütün gelmez, ve biter. Emzirmeyi tercih etmeyen kadınlar aç kalarak mı sütünü bitiriyor mesela... emzirmeyerek vücut süt üretimini durdurur. Süt arz talep sistemiyle gelir. Yani ne kadar emzirirsen o kadar çok gelir, emzirmeyi azaltırsan az gelir, sık emzirirsen daha çok gelir, vs.

Süt şimdilik yetersizse tabii ki mama vereceksiniz, sonuçta çocuğun vücudunu susuz, şekersiz bırakacak değilsiniz. Ama sütünüz olsun istiyorsanız çok sık emzirmelisiniz. Daha hala yenidoğan evresinde. Gün içinde her 2-3 saatte bir emzirin. Daha sık isterse daha sık. Geceleri de 3 saatte bir emzirmelisiniz. Memenizde işi bitince mamasını verin. Bu şekilde önce meme, sonra mama ile idare edin. Sütünüz artınca mamaya gerek kalmayacak seviyeye gelirsiniz. Mesela 20 dk memeden sonra mamayı verin.

Yenidoğan yoğun bakım ünitesi hemşiresiyim. Emziren annelere hergün verdiğimiz tavsiyeler bunlar. İşe yarıyor.
Her bulduğuzu veya size her verileni yemek zorunda değilsiniz. Sütün altın kuralı sık emzirmek ve bol sıvı içmeniz. Filanca otu, falanca şerbeti, bunlar fasa fiso.
Ste problem burda
Cocuguma memede veriyorum
Sutum yok gelmiyor diyip memeyi gistermemezlik yapmiyorum
Ama onlar hic vermeme mi istiyorlar
Doktor emzir yetmezse mama ver diyor
Duzenli olarak saat basi sagimda yapiyorum
Cayi corbasi suyu herseyi iciyorum
Istiyorlar ki son carem mama olsun
Tamam bnde anliyorum ama yeterli miktarxa olmadigindan elbette takviye yapicam

Beraber gttik esimle ilk kontrolune
Doktor benden yana cikacak tek laf etmedi
Emzir gelir diyor
Doktor bey hic yok diyorum
Damla seklinde var fakat bu cocugun bununla doyacagina sizin inanciniz varsa benimde var dedim
Ayni sekilde sariligi basladi hafif sekilde
Ac birakmaman gerekiyor diyor ama mama verme diyor
Takviye sart sut yok e ne olacak ne bekliyorlar
Kilo alımı nasıl peki? Kilo artışı olduysa ondan önermemiş olabilir mi?

Senin sinirlerin bozulmuş ama emzirdikçe süt çoğalıyor benim de sütüm Yok çocuk doymuyor diye strese girdiğim dönemler oldu hatta zorla mama içirmeye çalıştım ama almadı. Kendime güvenmeyi öğrendim Esra Ertuğrul’un konuşmasına katıldım aklımdaki herşeyi anlattım bana verdiği tavsiye sakin ol etrafında seni kötü etkileyen herkesi uzaklaştır bebekle birlikte sende uyu dinlen bol bol su iç saat bası emzir ve uyguladım 24 ayına kadar emzirdim. Sütüm Yok diye ağladığıma şahit olan arkadaşlarım hala dalga gecer yok diye diye 2 yasına kadar emzirdin olsa ne yapacaktın acaba. Tavsiye ederim instagram da takip et

Bence herkesi ama konuşan herkesi gönderin gitsinler. Onlar konuştukça bunalıp karşıt tepki geliştiriyorsunuz ve strese girdikçe de sütünüz doğal olarak azalır.
Süt salgılatan hormonlarınız doktorların da söylediği gibi emzirdikçe ve süt bezleriniz uyarıldıkça çalışacak ama bu süreçte sakin bir ortama ihtiyacınız var.
Anne ve çocuk beslenmesi hocamız bize kendi kardeşinin deneyiminden bahsetmişti,kararlılıkla bu sürecin üstesinden geldiğini anlatmıştı. Bebeğiniz için sizin sütünüzü içtiği her gün bir avantaj.Ama lütfen o konuşan kişileri gönderip bebeğinizle baş başa kalın artık. Ne ayıp size söyledikleri..

Back
X