Emzirsene

9 gun once sezaryen ile dogum yaptim
Sutum yok denecek kadar az , midem sut olsun diye bana dayatilan herseyi yiyip icmeye calismaktan belediye coplugune dondu. Evet cocuguma mama veriyorum..
O kadar bunaldim ki insanlarin surekli sanki bebegimi bilerek emzirmiyormusum gibi konusmalar yapmasindan .
- Normal dogursaydin cabuk ayaklanacaktin iste.
Cocugu niye emzirmiyorsun memen mi bozulur
Goguslerime hayrat muamelesi yapmalarindan biktim bunaldim
Varda ben mi esirgiyorum bebegimden
Sinir stresten olanda geri kaciyor
Esim dahi cevrenin soylemlerinden o kadar etkilenmis ki surekli bi emzir muhabbeti pesinde
Bezi daha pratik baglayacakmisim
Usteleyecekmisim emermis o
Cevreyi gectim esimin o agzi kapanmiyor
Hergun kavgs gurultu evde
Iyi dedim cok biliyorsan al sen emzir sen bak madem denildigi kadar kolay
Cocugu memede iki saat esir tutmami bekliyorlar benden
Alisacakmis, varsa tutarsin
Yoksa neyi tutacaksin
Yok yahu yok, gelmiyor iste
Cok bunaldim kizlar
Evet bunalmış olabilirsiniz fakat Doktor e hemşire de aynı şeyi söylüyorsa alınmayı, gücenmeyi bırakıp bebeğinizi her fırsatta emzirmelisiniz. Doğru yöntemle emziriyorsanız eninde sonunda o süt gelir.
Tabi beslenmeniz,bol bol su tüketmeniz ćok önemli.
Sırf bebeğinizin sağlığı için insanlara alınmayı, kafanızda büyütmeyi bırakın.

Benim ilk gunden beri sutum az emzirdigim.halde artmadi millet konusuyor diye cocugumu ac birakamazdim it urur kervan yurur dedim mamada verdim emzirdimde sukur oglum hic sarilik olmadi cok az sut vurmasi seklinde oldu hala acken once emziriyorum sonra mama veriyorum bu yapilanlar kucuck yavruya iskence el.kadar cocuk ac birakilirmi ?

Siz bol bol su için.

O ortamda zordur tahmin ediyorum ama sallamayın insanları doktorunuz ne diyorsa onu yapın.

Bir de emzirmek şart mı? Başka yolla süt/mama verilince noluyor acaba?

İnsanların canını sıkıyorlar başka bir şey yaptıkları yok.

çok sık tekrarladıkları için sinir olmuşsunuz ama dedikleri normal. Yenidoğan bebekler çok uzun süre emerler ki ben 2 saat aralıksız emzirdiğimi bilirim. Ağlama nedenleri açlıktan değildir. Bebeklerin belirli doyma kriterleri var bunu karşılıyorsa kilo alıyordur ve mama vermeye gerek yoktur. ilk 1 ay günde 1 bozuk para kadar kaka yapmasu beklenir sonrasında ek gıdaya geçene kadar 24 saatte topam 1 pk margarin ağırlığında çiş yapıyorsa normaldir. siz sakin kalmaya çalışın ve karışmamasını söyleyin

Malesef ebesi doktoru da ayni
Doktora gidiyorum emzir diyor
Ebe emzir diyor
Yok sutum diyorum olsun emzir gelir mama verme diyor
Mama vermeyecegim, sut yok
Kuslar mi besleyecek bu cocugu
Cok yoruldum
Şöyle bir gerçek var. Meme uyarıldıkça süt gelir anca. Süt gelince emzireyim değil sen emzirmeye çalıştıkça süt gelir. Hatta bebek artık yorulup emmek istemediği zamanlarda veya bebek bir memeyi emerken diğerine süt sağma makinesiyle destek verebilirsin. Sütün gelip gelmemesi bebeğin emmesiyle ve memenin uyarılmasıyla alakalı bir durum. Çok sabırlı olmak, çok uğraşmak gerekiyor. İlk günler için mama önerilmiyor. Çünkü bebeğin midesi henüz çok küçük olduğu için bir kaç damla bile gelse o an için yeterli. Sonra gelmezse tabi ki mama takviyesi yapılır.
Tabi insanların kapanmak bilmeyen çenelerinden rahatsız olmakta haklısın. Lohusalık zaten hassas bir dönem.

Neyseki sadece emzirsene diyolarmis..
Ben napaydim? :D
Uykusu var uyut bu cocugu, mama verme, gazi var cikart gazini, uykudan gozlerini kasiyor, onu yemiyorsa birde soyle olani dene, seni istiyor bu cocuk, uyanirsa acliktan degildir, gazdandir. Uyandirma, ne zaman acikirsa o zaman uyanir. Daha hatirlayamadigim 2000e yakin cumle. Vallahi lohusa halimle iyi sabretmisim :(

Evet çevreniz haklı 2 saat yada daha fazla memede kalda süt gelir.Bebek emmezse süt gelmez.Mama verirseniz tabi biberona ve mamaya alışır doğal olarak emmek istemmes ve süt gelmez.

Kocana deki ebe dedıkı stres sütü cok etkılıyormus anne ıle bebegın yalnız kalıp bağ kurması gerekıyormus bunun ıcın mumkunse kımseyı kabul etmeyelım gelenlerede bebek rahatsız steril ırtamda tek kalması gerekıyormus gibi bişeyler uyduralım.
Ben normal dogum yaptım bır ay bebegım emmedı memede yattık kalktık ama gorev gıbı degıl yatakta keyfını cıkarıyorduk hava sıcak soyunun koyun koyuna yatın bol bolda su için
Ama sizi cok yupratmıslar ılk once o seslerı susturun bebişle başbaşa vakıt gecırın

bebeğinle başbaşa kal.kocanda az anasının yanına gtsın bak nasıl gelıyor sutler.

bırde sutum yok dıye kendınızı şartlamışssınız..olumsuz duşunmeyın bebeğinize sutun yettiğine ınanın..ve lutfen boşverın mısafırı gelmesınler

19 aylık oldu hala emiyor. 2 hafta ne çektim ne ağladım. senin gibiydim yani..sonra geldi bir daha gitmedi maşallah. şu sıralar nasıl bıraktırsam diyorum.

Sutum yok denecek kadar az , midem sut olsun diye bana dayatilan herseyi yiyip icmeye calismaktan belediye coplugune dondu. Evet cocuguma mama veriyorum..
O kadar bunaldim ki insanlarin surekli sanki bebegimi bilerek emzirmiyormusum gibi konusmalar yapmasindan .
Esim dahi cevrenin soylemlerinden o kadar etkilenmis ki surekli bi emzir muhabbeti pesinde
Yoksa neyi tutacaksin
Cok bunaldim kizlar
Yoksa neyi tutacaksin
Cok bunaldim kizlar
Yoksa neyi tutacaksin
Cok bunaldim kizlar
mika lutfen dinle. face de emzirme sanati adli gruba üye ol. yuzlerce anne o grup sayesinde mamayi bırakıp emzirmeyi basardi.

Beni anlatiyorsun sandim. Banada emzir emzir dediler bir gün 4 saat araliksiz mememde kaldi agliyor az emiyor uyuyor hemen geri kalkiyor cünkü acti yavrum. Mama vermeyip ac mi birakicaz. Cocuk doktoru: ben anne sütü taraftariyim dedi ama siz verin mama dedi allahim eve geldim agla agla. Sanki varda vermedik bende herseyi ama herseyi denedim. Olmadi. Hastane tipi makinalar bile kiraladim yok koca bir gün 30 cc cikar mi. Ama bebegim cok sükür 6 aylik oldu ek gidalar falan derken iyice düzene girdi. Evet anne sütü cok önemli ama mamayla büyüyen o kadar bebek var ki. Canini skma.. bana cok stes yaptirdilar aglattilar belkide ondan olmadi diyorum.

Back
X