Emzirmeyi nasıl bıraktınız?

whispersOFhope

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2020
333
448
53
36
Sevgili anneler, kızım 27 aylık. Artık emzirme sürecimizi sonlandırmamız gerektiğini düşünüyorum fakat kızım benimle aynı fikirde değil. Şu anda gece uyanması yok sadece öğlen uykuya geçerken ve gece uykuya geçerken emiyor. Öğlen memede uyuyakalırken gece biraz emip yatıyor. Ben de yanına uzanıyorum ve öyle uyuyor. Fakat memeyi bırakmayı teklif ettiğimde direk ağlıyor. Normalde iletişime çok açık, her şeyi konuşarak hallettiğim bir çocuk fakat bu konuda nasıp bir yol alacağımı bilemedim. Gerçekten çok hassas bir konuymuş. Onun istemediği bir zamanda, ikna olmadığı bir şekilde bırakmaya niyetim yok ama bunu nasıl yaparım bilemiyorum. Direk hadi bırakıyoruz demeye karar verdiğim anda da içimde bir suçluluk hissediyorum.
Bu anlamda sizlerin çocukta yara açmadan emmeyi bırakma ile ilgili izlediğiniz yöntemleri benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Özellikle kendi bırakan çocuklar varsa süreci detaylı öğrenmek beni çok mutlu edecektir. Tabii ki her çocuk farklı fakat bu anlamda bana ve diğer annelere de rehber olacaktır diye düşünüyorum.
Şimdiden paylaşımlarınız için teşekkürler.

Gerçekten hassas bir süreç. Ben bebeğimi 25-26 aylıkken bıraktırmıştım. Bizde gece gündüz aralıksız emzik muamelesi vardı. Aramızdaki bağ ve iletişim sayesinde üç gün gibi bir sürede bunu atlattık.
Öncelikle kendimin hazır hissettiği ve bıraktırdıktan sonra dirayetli bir dönemimi seçtim. Önce memeyi artık bırakması gerektiğini, onu çok sevdiğimi anlattım. Sonra da bir daha meme vermedim. Ama o ay koala şeklinde geçirdik. İlk gece bir faciaydı. Uzun uzun ağladı. Ve kendimi çok kötü hissettim. Ertesi gün o inadı kalmadı. Ama her meme istediğinde kucağıma alıp defalarca öptüm. Oyunlar oynayıp gıdıklayıp yuvarlandık. Dikkatini dağıtmaya çalıştım bu şekilde. Üç günün sonunda bir daha meme istemedi asla. Ve ilk zamanlar kendimi reddedilmiş, sanki bana olan bağlarından biri kesilmiş gibi hissettim. Anne için de travmatik bir süreç bence. Ve biz beraber bu süreci sağlıklı bir şekilde atlattık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…