emzirme duygusu cidden cok güzell
ben yerinde olsam kendisi tamamenn istemeyene kadarr emzirmeye devam ederdim
memeye cok bagımlı degilse sanaa sıkıntı olmuyordur.bi kac kez memeyi cekip emmesi bile ikinizi rahatlatır.
benim kıızm 1.5 yaşında hala emiyor.2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum.
kuranda gecende 2 yıl diye biliyorum
ben sana zorla ver demedimki
kendisinin aklına meme gelmiyordur fakat sen memeyi teklif edince emiyordur diye düşündüm
bu şekilde oluyorsa tamamen rededene kadar verebilirisn demek istedim.
tabiki meme isteemeyen bebeye zorla agzına tıkıyacak halin yok
Arkadaşlar
23 nisanda kızım 1 yaşına girecek
ilk 6,5 ay sadece anne sütü aldı çok şükür
ondan sonra yavaş yavaş ek gıdalara geçiş yaptık ama anne sütü hep ön plandaydı emmeyi hiç bırakmadı çok düşkündü
fakat aşaği yukari son 3-4 haftadır artık fazla emmek istemiyor gündüz tamemen kesti zaten hiç emmiyor
yani bi sabah kalkınca birde akşam uyumadan önce emmiyor, oda çok az emmip biraıkıyor
aceba artık bırakmakmi istiyor?
çünkü şunu farkettim eğer ben göğüsümü açıp onu kucağıma almasam hiç aklına bile gelmiyor bikaç haftadır
bıraksam hiç aramıcak gibime geliyor
biryandan zaten 1 yaşına kadar emmdir çok şükür daha fazlasına gerek yok diyorum biryandanda bikaç ay daha emsemi aceba diyorum. Emzirmeyi bırakmakda istiyorum ama o duyga çok alıştım içimi huzur kaplıyor heleki göğsümde uyuduğu zamanki duygularım inanılmaz oluyor o yüzden bırakmakta istemiyorum.
Ha buarada artık eskisi kadar aman aman sütüm yok tabiki, hani bırakırsa ziyan olacak desem. Son 3 aydır felan azaldığının farkındayım önceden göğüslerim dolar taşardı şimdi artık bomboşlar diyebilirim.
Sağıp biberonlan vermeyide istemiyorum çünkü bundan başından beri hiç hoşlanmadım bu saaten sonrada başlamak istemiyorum.
Sizce napsamki? Lütfen akıl verin
Merhaba..
Benim kızımda 8 yını doldurmak üzere ve artık eskisi kadar emmiyor. Gündüz ek gıdalardan vakit kalmıyor geceleri de çok fazla mmiyor ve benim de sütüm eskisi gibi yok. Benim merak ettiğim konu sütü bırakınca sütün yerine ne vericezz? Ben devam sütü aldım vermeye çalıştım ama birtürlü almadı. Biberonu uykuda bile olsa anlıyor ve istemiyor. Sadece su içiyor biberonda. Şimdi beni emmeyide bırakırsa sütü nasıl vericem??? Reklamlarda diyor ya 3 yaşına kadar 500 ml süt şart diye.. Ben ölçemiyorumda emzirdiim için ama sanmam o kadar içsin, yarısını içtiğinden bile şüpheliyim. Kendi sütümüzden başka sütü nasıl ve ne şekilde sevdiricez?
Merhaba..
Benim kızımda 8 yını doldurmak üzere ve artık eskisi kadar emmiyor. Gündüz ek gıdalardan vakit kalmıyor geceleri de çok fazla mmiyor ve benim de sütüm eskisi gibi yok. Benim merak ettiğim konu sütü bırakınca sütün yerine ne vericezz? Ben devam sütü aldım vermeye çalıştım ama birtürlü almadı. Biberonu uykuda bile olsa anlıyor ve istemiyor. Sadece su içiyor biberonda. Şimdi beni emmeyide bırakırsa sütü nasıl vericem??? Reklamlarda diyor ya 3 yaşına kadar 500 ml süt şart diye.. Ben ölçemiyorumda emzirdiim için ama sanmam o kadar içsin, yarısını içtiğinden bile şüpheliyim. Kendi sütümüzden başka sütü nasıl ve ne şekilde sevdiricez?
kızım su an 10 aylık ve inşallh 2 yşına kadar emzırcem . çalışıyorum ama yınede emmesını ıstyorum. çünkü emen çocukların kavrama yetenegı fazla oluyo. bende ek bısıler verıyorum ama doymuycak sekılde sızede önerım az verın bak acıkınca nasıl emıyorlar emme azalırsa sutte azalıır. kaldıkı demışşınya sutu bırakınca devam sutu vermelımıyız dıye anne sutu veermek varken katkılı yapay seylere neden özenıyorsunuz anlamdım
kızım su an 10 aylık ve inşallh 2 yşına kadar emzırcem . çalışıyorum ama yınede emmesını ıstyorum. çünkü emen çocukların kavrama yetenegı fazla oluyo. bende ek bısıler verıyorum ama doymuycak sekılde sızede önerım az verın bak acıkınca nasıl emıyorlar emme azalırsa sutte azalıır. kaldıkı demışşınya sutu bırakınca devam sutu vermelımıyız dıye anne sutu veermek varken katkılı yapay seylere neden özenıyorsunuz anlamdım
sütüm yokken nasıl var edeceğimi de yaz istersen..... Bişeye özendiğim yok, sütüm eskisi gibi değil, yok gbi bişey.. Sütümün yerini neyle doldurabilirim diye yardım istiyorum eleştiri değil.. Herkes biliyo en az senin kadar anne sütünün değerini ama olmayınca ne yapılacak onun derdindeyiz bilmem anlatabildim mi? Kızımın emmede sıkıntısı yok sorun sütüm bitiyo... Ne kadar su içsem ne kadar düzenli beslensem iyi beslensem de eskisi gibi yok sütüm. Ve arkadaşlarıma katılıyorum anne sütü almazsa kavraması geç olurmuş falan bunlar olmazsa olmaz kural yada sonuç değil.. Komşumun 3 çocuğu da sadece 3 er ay emmişler, süper zekiler üçüde..
1 yaş sonrası emzirme kesilmelidir.
Ama eğer sütünüz varsa sağıp biberonla vermelisiniz.
Çocuğun gelişimi, anneden bağımsızlaşması ve iki tarafında daha kaliteli zaman geçirmesi için 1 yaş emzirme kesilmesi iyidir.
bence aldığı kadar vermeye devam edebilirsin.en azından koruyucu olur nasılsa kendi kendine bırakacak gibi görünüyor.sabah ve yatmadan önce bile versen o bırakana kadar sütün devam eder.ben 20 aya kadar emzirdim üstelik 1 yaşından sonra tek göğüs devam ettim sütüm kesilmedi kendi bırakana kadar...sıkıntı yapma kendine bence oluruna bırak.....:hulya:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?