Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Mucizenin annesi
Kayıtlı Üye
slm
gece sadece anne sütü alıyorsa doymadığından sık sık uyanabilir.tok tutacak mama verebilirsin.
Kimi bebekler saat başı uyanma açlıktan değil huydan oluyor benim kızım gibi. Saat gece 10 da 1 tas muhallebi yesin ve uyusun başlıyor saat başı uyanmalara. Memeyi ağızlarnda keyif olsub diye isteyenlerde var yani benimki gibi. Ben buna karar verdim çünkü memeyi versen bile süt emmek için çekmiyor ağzında tutuyor.. Son 10 gündür mamayı verdikten sonra uykuda 4-5 saatte acıkacağını varsayıp aralardaki her ağlayışında sallayarak pışpışlayarak avutup yeniden uykuya daldırmaya çalışıyorum. Emmeden kesilmedikleri sürece bırakmazlar gece ağlamalırını ben buna inanıyorum artık. 8 ay bitti ve ben 1 gece bile deliksiz 5 saat uyku uyumadım. Bazen gecede 10 defa yapıyor genelde 5-6 nın altına düşmüyor uyanma sayısı.. Bu arada ne emzik ne biberon almıyor. Emziği 2 aylıktan 7 aylığa kadar ite kaka kullandı sonra bıraktı. Zaten isteyerek almadığı için bana da aman aman olumlu bi yararı olmamıştı.
cevabın için tşk ederim
ben süt sağmaktan hoşlanmıyorum
o yüzden sağıp biberonlan vermeyi düşünmüyorum
bu durumda galiba en iysi kendisi bırakana kadar emzirmeye devam ettirmek.
O halde mümkünse 2 yaşına kadar emzirmeniz lazım. 2 yaşına kadar anne sütü almalı bebekler. Organ gelişimi ve sağlamlığı için faydalı.
gündüz acıktığında ek besinlerden önce emzirmeyi deneseniz sonra üzerine mamalarını yeseler.bunu hiç denedinizmi acaba açlığın derdine belki daha çok emebilir diye düşünüyorum.
7 aylık oğlum emzirmekten hoşlanıyorum ve o bırakana kadar yada meme süt üretmeyene kadar emzirmeyi düşünüyorum bende. tabi şu an nasıl olsa çalışmıyorum o yüzden çalışan anneleri anlıyorum gündüz yoklar gecede uykusuzluk çok zor. ilk 6.5 ay gece o kadar sık kalkardık ki bazen 8-10 defa bende emzirmekten soğumuştum. ama şimdi gecede 3 yada 4 kez kalkmak dert gelmiyor. 1.5 yaşına kadar emzrebilirsem gelecek kışı da çıkarmış oluruz. bakalım ne kadar sürecek. çok iştahla saldırmaz memeye ama acıktıysa yada susadıysa reddetmez.
Emmek istemeyen çocuk emmezki zaten. Katii bir şekilde red ediyor. Memeye koyduğunuzda ağlamıyorsa emzirin. Anne sütü gibi mucize bir vesin var mı.
kıızm 15. aya girdi.sürekli emmek istiyor..gece uykudan cok uyanıyor..normal yemek yemek ıstemıyor su sıralar öncelerı yıyordu..sadece emmek istiyor.artık bagımlılık haline dönüştü onda emme isteği.çıldırıyorum artık..çalışırken emzirmek cok zor..ama 15. aya kadar geldim ya cok şükür..yavaş yavaş bıraktırmak iistiyorum.bende isterim 2 yaşına kadar emmesini ama gerçekten o da bende cok zorlanıyoruz..