Emzirmeyi bırakmak istiyorum ama nasıl yapmalıyım bilmiyorum

Yanlış anlamazsanız ben de size bir şeyler söylemek istiyorum. Güzel bir emzirme deneyimi yaşamışsınız keşke emzirirken hamile kalmasaydınız büyük bebeğiniz için üzücü olmuş ama yapacak bir şey yok tabi. Herkesin süreci sizinki gibi olmayabilir. Her anne emzirmekten sizin kadar keyif almayabilir. ve yeterli olduğunu düşündüğünde bunu sonlandırmak da isteyebilir tıpkı sizin ilk bebeğinizin ihtiyaçlarını düşünmeden hamile kalmanız gibi.
Ek gıda sürecini kolaylaştırmak, emzirme sıklığını azaltmak, gece uykularını düzenlemek gibi konularda destek olamayacaksınız cevap yazmasanız da olurdu.
Ve son olarak her bebek ve ihtiyaçları farklıdır fakat 18 aylık bebeğin gece 10 kere uyanması normal değildir.
İyi ki hamile kalmışım, yine olsa yine aynısını yapardım . Bebeğimin ihtiyaçlarını da düşündüm. Hanımefendiye tavsiyelerimi de sundum. Okumanızda sorun var anlaşılan. Bebeğin 10 kere uyanması normaldir diye bir cümle kuran mı oldu? Bilmişlik yapıp da kendi aklınızca beni eleştireceksiniz ya işte laf olsun. Hanımefendiye samimiyetimle destek olmak amacı ile yazdım. Kötü niyetiniz sizin olsun. Bebeğimin ihtiyaçlarını düşünüp düşünmediğini bilirmişsiniz gibi de düşünmeden hamile kalmanız üzücü olmuş diyorsunuz. Gelip gördünüz mü ihtiyaçlarını giderip gidermediğimi ya da düşünüp düşünmediğimi bildiğinizi mi sanıyorsunuz? İsteyen emzirir, istemeyen hiç emzirmez, isteyen erken keser, isteyen de askere kadar emzirsin. Bana bir faydası yok. Kendi tecrübelerimi de paylaştım ki belki faydası olur. Siz de buraya bilir bilmez işkembe-i kübranızdan sırf eleştirmek için gelmişsiniz. Ne bir tavsiye ne bir şey. Aferin size.

Bence bu eşsiz “annelik” bilgilerinizi bir gün Allah nasip ederse kendi evladınıza uygulayın. Ama önce gidip bir tedavi olun. Burada yorumunuzu beğenmedim diye gidip bambaşka bir konudaki yorumumu beğenmemişsiniz.
Yaşamadığınız bir durumda ahkam kesmek ne kadar kolay değil mi? Hem de yargılayıcı şekilde. Burada hanımefendi gayet nahif şekilde açıklamış ve TECRÜBELİ annelerden tavsiye istemiş. Siz gidip lütfen gebe kalma konularında oyalanın. Bırakın bu işi tecrübe etmiş anneler fikir beyan etsin ya da ahkam kessin.
Benim 2 evladım var zaten. Neyi beğendiğim ya da beğenmediğim veya nerede ne yazacağım sizi ilgilendirmiyor. TECRÜBELİYİM zaten. Alttaki yorumları okumadan bilip bilmeden kendi kendinize ahkam kesiyorsunuz.

Bana da çok iyi yazdığım şeyi beğenmemiş.
Hiç inanmadım 2 çocuğu olduğuna. Muhtemelen yalan söylüyor.
Bir konuda hamile kalmakla ilgili şeyler yazmış. 2 çocuğu olan biri hamilelik için bu kadar uğraşmaz. Ki zaten 2 çocuk doğurmuş biri üçüncüsüne çok kolay hamile kalır.
Sanırım çocuk sahibi olamıyor olana da bileniyor.
Yazık.
🤣 şaka gibisiniz ya ne kadar fesatsınız. Elinizde olsa soy ağacımı inceleyecekmişsiniz. Kaç çocuk istediğim sizi ne alakadar ediyor? Üstelik ne kadar saçma bir yorum. 2 çocuk var diye 3.istediğim ayda mı oluyor? Ne alakası var? Bu inanılmaz bilgileri nereden öğrendiniz? Haddinizi bilin de konuşun. Yalanlarınızı da kendinize saklayın.

Bu kadar leş zihniyetlerinizi kendinize saklayın ya gerçekten. Enerji emici gibisiniz. Şu yazdıklarınızın bir şeye faydası yok. Sırf münakaşa olsun, kendi egomu tatmin edeyim, haddim olmadığı halde eleştireyim diye yazıyorsunuz. Üstüne üstlük de iftira atıyorsunuz resmen. Günahı da boynunuza. Hakkımı da helal etmiyorum bilginize. Eğer bir annenin faydasına bir şey yazmak, destek olmak niyetinde olsanız 2 çocuk annesi bir kadına böyle saçma sapan şeyler yazıp da üstüne iftira atmazsınız. Pis düşünceleriniz de kötü niyetiniz de sizin olsun. Şurada destek olayım diye vaktimi ayırıp bir şey yazıyorum. Tek amacınız böyle insanlara mana bulmak, eleştirmek, bir yerinde bir hata bulayım da laf sokayım, hatta o da yetmez kendi kendime yalan uydurup iftira atayım Hadsizliğin bu kadarı olur. Bir de çocuğum olmuyormuş, yazık size içiniz çürümüş. Hamdolsun Rabbime hiçbir sorunum yok. Nur topu gibi 2 evladım var okula gidiyor. Rabbim sizin gibilerden korusun.

Bu kadar leş zihniyetlerinizi kendinize saklayın ya gerçekten. Enerji emici gibisiniz. Şu yazdıklarınızın bir şeye faydası yok. Sırf münakaşa olsun, kendi egomu tatmin edeyim, haddim olmadığı halde eleştireyim diye yazıyorsunuz. Üstüne üstlük de iftira atıyorsunuz resmen. Günahı da boynunuza. Hakkımı da helal etmiyorum bilginize. Eğer bir annenin faydasına bir şey yazmak, destek olmak niyetinde olsanız 2 çocuk annesi bir kadına böyle saçma sapan şeyler yazıp da üstüne iftira atmazsınız. Pis düşünceleriniz de kötü niyetiniz de sizin olsun. Şurada destek olayım diye vaktimi ayırıp bir şey yazıyorum. Tek amacınız böyle insanlara mana bulmak, eleştirmek, bir yerinde bir hata bulayım da laf sokayım, hatta o da yetmez kendi kendime yalan uydurup iftira atayım Hadsizliğin bu kadarı olur. Bir de çocuğum olmuyormuş, yazık size içiniz çürümüş. Hamdolsun Rabbime hiçbir sorunum yok. Nur topu gibi 2 evladım var okula gidiyor. Rabbim sizin gibilerden korusun.
Ilk yorumlarınızı beğendim ama siz de alev topu gibisiniz maşallah. Üslubunuz sert olmaktan da öte. Olur burda tartısmalar bilmem neler ama diğer konuya geçilir tartışma burda bırakılır fikir ayrılığı olarak kalır. Çok coştunuz. Gerek yok.

Bence tekrar biberon girmesin işin içine tavsiyeler verilse de maalesef her bebe ayrı olduğu için işe yaramayabiliyor. Iki komşum sabır taşı ile ayırdı. Ama ne ağlmalaar ne ağlamalaaar. Ben hala emziriyorum. Razı olmasını bekleyeceğim. Benimki de iştahsız denebilir. Bi yer bi yemez yediğini sevdiğini de. Ama bencr dert etmeyin ne yerse yesin. Siz teklif etmekten vazgeçmeyin yeni tatlar. Ve yemiyorsa kendi yesin kendi kaşığı çatalıyla.

Ben yara bandına kırmızı ruj sürüp oğluma uf oldum dedim. Aldım karşıma büyük adam gibi anlattım sen artık büyük oldun ben sana marketten süt alırım dedim ilk gece zor geçti ama sonra alıştı. Çocuğun keyfine bırakmak da doğru değil. Ben iki yaşına kadar emzirdim. Ama ortada yemeden uyumadan durduğu sağlıksız bir düzen varsa kesmek için doğru zamanda olabilirsiniz. Bizim de son ay böyleydi. Yemek yemiyordu uyumuyorduk. Gündüzleri bile ayakta uyuyordum yeterince verimli değildim. Sizi çok iyi anlıyorum. Her ne Olursa Olsun ona sabırla yaklaşın ve sevgi dilini kullanarak durumu ona anlatın. Ben bir hafta önce onunla konuşmaya başladım. Sen artık büyüdün yemek yeriz beraber. Hem benimle yemek yaparken gelirsin bana yardım edersin birlikte yaparız yeriz dedim. Küçük olduklarına bakmayın herşeyi anlarlar. Yemek yemek istemiyorsa zorlamayın ama emzirme konusunda xa ona telkinde bulunun. Önceliğiniz emme sıklığını azaltmak olsun. Sonra gece uykuları da yemesi de düzene girecektir. Gelişimi açısından iyi beslenmesi çok önemli. Allah yardımcınız olsun. Ben dua okuyup niyet etmiştim. Şükür korktuğum kadar zorluk çekmedim o yüzden. Allah yardım ediyor. Sizin için de dua edeceğim.

Merhabalar, 18 aylık oğlum sadece çorbayla besleniyor hiçbir şekilde yaptığım ev yemeklerinden yemiyor ayrıca her çorbayıda içmiyor içtiği iki çeşit çorba var onun dışında içmiyor onları bile içerken zar zor inatla kavgayla yediriyorum, hala emziriyorum geceleri abartısız en az 10 defa kalkıyorum emzirmeye mememi bırakmıyor karın tokluğuyla açlığıyla alakası olduğunu sanmıyorum çünkü yatmadan önce yedirdiğim gecelerde aynı oluyor artık kafayı yemek üzereyim ne biberon ne emzik ne inek sütü ne devam sütü hiçbirini içmiyor ben bu çocuğu nasıl memeden ayırıp süte biberona alıştıracağım yemesini içmesini düzelteceğim emzirmeyi bırakmak istiyorum ama ağladığında ne vereceğimi bilmiyorum lütfen bana yardımcı olun
Oğlunuz kaç kilo? Kilo alımı nasıl? Değerlerine baktırdınız mı? Gündüzleri emzirme zamanlarında parka çıkarın dikkati dağılacaktır. Gece de su verin uyandıkca. 18. ayda bebeklerde uyku gerilemesi oluyor. Mümkünse eşinizden yardım alın geceleri o su versin. Sizde dinlenirsiniz.

X