Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar diye boşuna dememişler. Hanımefendiyi sert konuşup üzmek niyetiyle bir şey yazmadım. Niyetim öyle olsa daha başka bir dilde konuşurdum. Okuduğum zaman bir annenin ve bebeğinin kolayca çözülebilecek bir konuda bu kadar zorluk ve zıtlık yaşamalarına üzüldüğüm için ve de annenin biraz daha empati yapması adına bu soruları sordum. Çünkü bazen anneler çocuklarına sadece kendi isteklerini empoze etmeye ve hatta istedikleri şekilde olması için baskı ve zorlama yoluna gidebiliyorlar. Hatta anne ve bebeğinin birbirleri ile olan bağları zedeleniyor. Aslında biraz sabır, anlayış ve de saygı ile çözülebilecek bir şey çıkmaza gidiyor. Bebek annenin tavrı ve baskısı sebebiyle inat ediyor, anne de tutumunda inat ediyor ve de bunu çocuğumun iyiliğini düşünüyorum düşüncesi adına yapıyor. Tabii ki düşünüyor fakat yanlış bir yaklaşım söz konusu olduğunda bu şekilde bir tablo meydana çıkıyor. Ben de anne yaklaşımını bir daha gözden geçirsin diye böyle yazdım. Boş boş beğenmedim basıp da boş yapıyorsunuz. Yazsanıza bir tane 1 adam akıllı tavsiye ya da yorum. Buyrun. Bir tek boş yapmak olsun. Herhalde bekliyordunuz ki çok iyi yapmışsınız. Bir dahakine ağzına çorbayı kepçe ile sokmayı deneyin. Muhakkak ki içmesi gerek. Emzirmeyi de ağzına acı biber sürerek bıraktırın. Tabii ki sizin en doğal hakkınız, çok yorulmuşsunuz. Size söylemediler mi bebek bakmak, büyütmek dünyanın en kolay işi diye? Bebek emzik eder böyle. Yoksa anne kucağı, anne kokusu, güvenli bağlanma, anne sütünün her ay bebeğin ihtiyaçlarına göre değişkenlik göstermesi falan faso fiso. Tabii ki en önemlisi çorba içmektir. Anne sütü dediğin nedir ki su işte. Meme de emzik ya zaten. En kısa sürede bıraktırın. Bebek ağlasın zırlasın meme diye ama yok siz yemek yedireceksiniz istemediği halde kavga edin, direnin muhakkak ille yesin. Zaten bebek ne hisseder ne ister önemli değil deseydim değil mi? Evet. Sanki uyumaması ya da yememesi benim kabahatim gibi benden çıkarsın hanımefendi de sinirini. Tabii ki böyle yazmam gerekti. Boş boş.