Emzirmeyi bırakma

Dahliadivin

Ayar saniyenin peşinde koşmaktır 🕑
Pro Üye
21 Ocak 2018
8.398
20.706
348
32
Arkadaslar 1.5 yasinda oglum var geceleri dogru duzgun uyumuyor herhangi bir saatte sanki gunduz olmua gibi uyaniyor ben saatlerce onu uyutmaya calisiyorum hep uykulari sorunluydu ama son bir iki aydir her gece boyle benim artik tahammulum kalmadi ne yapacagimi sasirdim

sorum su emzirmeyi biraktiricam emmek icin uyanmasin belki uykusu duzelir diye. Gercekten emmeyi birakinca cocuklar geceleri uyuyormu eskisinden daha iyi olurmu emzirmeyi birakanlar yasadiklarinizi paylasin ne olur

geceleri niçin uyanıyor önce onu bilmek gerekir meme için uyanıyorsa memeden kesince uykusu düzene girer ama oyun için ya da uykuyu sevmediği için uyanıyorsa uyku düzenini sadece emzirmeyi keserek halledemezsiniz

Birakanlar cogunlukla daha iyi uyudugunu soyluyor
Ama birden kesme ogun olarak kes
Mesela once gunduzleri uyumadan emzir gece istedigi kadar
Bu duzene alisinca gunduzu birak gece istedigi kadar ver
Bunada alisinca gece 2 defa emzir
Zaten bu surede sutunde azalir oda bu duruma alisir
Birden bırakmak gece huzursuzluguna sebep olabilir

ben zorunluluktan kesmek zorunda kaldim, geceleri surekli uyanan hatta meemden ayri uyumayan bir kizim vardi, simdi cok sukur ilk uyuturken zorlansam da geceleri uyuyabiliyorum. psikolojim duzeldi. evet anne sutu cok faydali cok saglikli ama annenin de sagliga ihtiyaci var. uykusuzluk sinir yapiyor, psikolojisini bozuyor insanin. Allah kolaylik versin

Benim oğlum 30 aylık olana kadar emdi, ama geceleri meme için uyanmazdı.

Kızım ise 17 aylık olana kadar emdi, şu an 22 aylık, hala gece defalarca uyanır.

Meme bu işin kesin çözümü değil yani.

Kaldı ki 18 ay, atak zamanları, büyük gelişim gösterdikleri, 2 yaş sendromunun ayak seslerinin duyulduğu, düzenin anneyi çıldırtmak pahasına da olsa değiştiği bir dönem.

Adı üstünde, dönem. Geçecek, sabredin.

geceleri niçin uyanıyor önce onu bilmek gerekir meme için uyanıyorsa memeden kesince uykusu düzene girer ama oyun için ya da uykuyu sevmediği için uyanıyorsa uyku düzenini sadece emzirmeyi keserek halledemezsiniz
Uykuyu seviyor sevmedigini dusunmuyorum gunduz uykusu falan cok iyidir uyku saatlerine baglidir sadece cok sık uyaniyor ama emzirmeyi biraktirdim bugun 3. Gundeyiz gunduzler cok rahat geciyor hic istemiyor hazirmiydi birakmaya diyorum geceler biraz daha zor tabi bakalim ilerde uyanmalari azalicakmi

Mesajlari gec gordum ama emzimeyi biraktirdim bugun 3. Gundeyiz gunduzleri hic istemedi ilk gun haric gayet guzel geciyor huysuzlukta yapmiyor belkide hazirdi emmeyi birakmaya zaten disarida hic istemezdi evde cani sikilinca istiyordu simdi oyun oynayip disaridayiz iki gundur hic istemedi yavrum beni cok sasirtti.
İlk gece hic aglamadi sarildik her uyandiginda ninni soyledim ayagimda salladim uyudu ama ikinci gece yani dun gece cok agladi bakalim bu gece ne olacak
Tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim :)

Acikcasi gececek gececek diye diye cocuk 18 aylik oldu ben bu dusunceye katilmiyorum birsey bitiyor baska biraey basliyor zaten emzirme konusunda cok cektim surekli goguslerim tikandi agridi falan filan uykusuzlukta had safhaya cikinca biraktirdim. Yablis anlamayin dusuncenize saygi duyuyorum tavsiyeniz icinde teşekkür ederim Ama anne olarak surekli kendimizi adamayi ve sabretmeyi herseye katlanmayi dogru bulmuyorum ya 18 ay emmek bir cocuk icin gayt yeterli bana gore.
insallah sureci kolay atlatiriz

Yanlış anladınız sanırım beni :) Ben bıraktırın ya da bıraktırmayın demedim size, bu tamamen sizin kararınız. Bebeğinizin ve sizin özeliniz.

Ben sadece çocuktan çocuğa değişir demek istedim. Emzirmemek sorununuza çare de olabilir, etkilemeye de bilir, durumu kötüleştire de bilir.

Emzirmeyi kesseniz bile, uykusu düzene girmezse yine mecbur sabredeceksiniz. Onu demek istedim ben.

Başka huysuzlukları sıkıntıları olacak, yine sabredeceksiniz.

Emzirmeyi sonlandırmanın iyi olacağını hissediyorsanız sonlandırın. Ben tandem emzirme de dahil aralıksız 3,5 yıl emzirdim. Bana sorun yaratmadı. Bu demek değil ki kesin doğru bu değil. Sizin doğrunuz neyse onu yapın.

Anladim sizi tabiki kesin cozum degil ama daha iyi olur diye umuyorum iste zaten daha fazla emzirmekte istemiyorum inkar etmiyorum bunu insallah iyi olur hersey ogluma sabirsiz ve sinirli davranmak istemiyorum cozum ariyorum iste :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…