• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirmeyi bırakma

Gece işe yarar mı bilmiyorum da sevdiği pasta tatlı vs Bi şeyler yedirseniz gece çok ağlıyorsa bak sana sürprizim var deyip sevdiği şeyleri yedirmeye çalışsanız belki hem dikkati dağılır hem açsa açlığı bastırılır ve fazla ağlamaz. Henüz emziriyorum daha önce böyle Bi deneyimim olmadı fikir sundum sadece. Yavruya da kıyamam gözümün önüne geldi Allah yardımcın olsun.

Ayakta sallanmaya alılık da değil bebimkisi gece sakinleşmeyince sallamak zorunda kaldım..bir yandan da alısır mı acaba da dedim. Bir de ona alıştırmak istemem ama bütün gece bas bas bağırcak sanki masaj piş piş hiçbirşey etki etmiyordu. İnek sütüne de alısık değil hiç vermedik ama bugun pipetten kutu süt içti biraz ama açık sütü biberondan yine içmedi. Pipetten içmek hoşuna gitti galiba.
Keçi sütü deneseniz? Anne sütüne en yakın süt diye biliyorum. Belki onu içer.

33 aylık kızımı hâlâ emziriyorum
Biraktirmak istesem de büyüdükce zor oluyor sanki
Konuşsam da bana sürekli neden öyle neden böyle diyor
Meme bitti artik diyorum
Bakıyım bitmiş mi diyor 😩
Ahahah siz onla baş edemezsiniz her şeye Bi cevapları var 😂33 ayı görünce gözlerim büyüdü, memelerinizin karşısında saygıyla eğiliyorum 😅

Sanki yenidogan gibi gece gunduz emiyordu benim danam da. Hatta gece defalarca uyaniyordu meme için. Ben de mecburen memeye son verdim yakın zamanda. Evet ilk gunler epey zorlandik ikimiz de. O meme diye agladi ben de vicdan azabi cektim, ayni sizin gibi😊 Ama memeye dokunmasina, sevmesine izin verdim. Bu ona iyi geldi. Zaten sizi bir kac gun daha zorlar, sonra sakinlesir. Meme istedigi anlarda dikkatini baska yone cekmeye calisin. Aksamlari da yanina uzanip sariliyordum uyuyana kadar. Tabi her bebege ayni yontem islemez. Deneye deneye bulursunuz. Ayakta sallama gibi kendinizi yoracak seyler yapmayin cunku bu kez de alisip devamli onu isteyebilir.

Yanlış bir yöntemle olmuş. Ama olmuş artık, kendinizi üzmenin anlamı yok.
anne çocuk bağı o kadar kolay bitmez merak etmeyin. Eski insanlar hep böyle yapmış annesini sevmeyen yok. Benim kayınvalidem kolay olsun diye eşimi kayınvalidesine emanet edip bir hafta memleketine gitmiş annesini görmeye. Bir hafta babannesinde kalınca memeden kesilmiş. Annesini gayet çok seviyot. Yanlış mı yanlış ama sevgilerine bağlarına zarar vermemiş.

ilk etapta hem gece hem gunduz emzirmesini pat diye mi kestiniz, kademeli olarak ayirmak özellikle sizin icin daha rahat olurdu.
misal ben şöyle yapmiştim ;
gun icinde 10 kez istiyorsa 5 inde vermeden
ilk etapta geceleri her uyandiginda yine vererek , akabinde gündüzü tamamen bıraktırarak, bir sure yalnızca geceleri vererek.
en son asamada da geceleri de tamamiyle bıraktırarak kademeli olarak ayirdım, cocuk da daha kolay adapte oldu, mastit gibi bir durum da yasanmadi.
kolaylıklar diliyorum, Allah bagislasin yavrunuzu
Emzirmedigin zamanlar sutunu sagdinmi

Emzirmeyi birakmada iki sey onemli: baska turlu uyumayi bilmiyorsa once bir alternatif olusturmak, bir de gece icmeye alisiksa yavas yavas azaltmak cunku sut icmeye alisik bebegi birden biraktirirsaniz acliktan aglar.

Oglum 18 aylik, 17 aylikken gece sutunu kestim. Herhalde yaza kadar da tamamen birakiriz.

Ilk dogdugunda sadece memede uyuyordu. 3 aylikken gunduz uykularinda memeyi biraktim, 4-6 ay arasinda da yavas yavas gece uykusuna yatirirken memesiz yataginda uyumaya alistirdim ama hastalik,tatil vb kisa donemlerde memede uyudugu oldu. Yataginda uyumasina ragmen gece 3-4 kez uyanirdi ve tekrar uyuyabilsin diye emzirirdim, gecen ay uyanmasini bire dusurup gece sutunu kestim. Simdi bazen hic uyanmiyor bazen gecede 2 kez uyaniyor, bazen sirtini oksayip bazen biraz su verip geri uyutuyorum.

Uykusuzluktan beynim sunger olmustu ve kuyruk sokumu kemigim hala agriyor (oturarak emzirdim hep) onlar ayri, ama gecenin sessizliginde onu kucagimda sevdigim zamanlari ozleyecegim hep.

Back