• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirmeyi bırakma

Ben iki büyügümü emziremedigim icin üc numarada bu hakkimi sonuna Kadar kullandim. Öyleki birbirimize takili haldeydik. hic ayrilmiyorduk. Gecede dahil. Ancak ek gidaya gecisle ciddi problemler yasamaya basladik. Daha dogrusu ek gidaya gecemedik. Ne Kadar ugrassam da ek gida yerine ille de emmek istedi zuzu. Tabi esim inanailmaz bir baskiyla biraktir da biraktir. 20 aylik olana Kadar dayandim. tam 20 aylikken hastalandi. Burnu tikandi ve emdigini kusmaya basladi. yüzüne bakarak dedim ki: "Zuzu bak hastasin, kusuyorsun, artik em yok" ilk gece bir kac kez kalkti hep ayni seyi söyledim. Gündüz her emmek istediginde yüzüne bakarak tekrarladim. ikinci günden sonra bir daha istemedi. ayrica bana kalsa 20 yasina Kadar emzirirdim

Kimi çocuk birkaç günde alışıyor, kimi çocuk 1 ayda alışıyor.
İnşallah çabuk alışır.
Ben bıraktırdığımda 3 yaşa yakındı, yine oldu o duygusallık, bizim hassaslığımız o, olacak.
Kolay geçirirsiniz inşallah bu süreci.
Heralde ne kadar uzatırsam uzatayım bu duygusallık olacak. İnşallah kolay atlatırız tesekkür ederim

ilk 3 gun en zoru. ben cok karsrli baslamistim ama defalarca su koyvermeye kalktim o meme meme diye aglarken emzirmeye kalktim kiyamayip esim beni toparlayip "unut askim unut meme yok artik" deyip krizleri devraldi. 1 hafta surdu sayiklamalar, 3-4 ay oluyor birakali hala arada memelerimi acip "canim meme" deyip opup sariliyor oglum.

Ben iki büyügümü emziremedigim icin üc numarada bu hakkimi sonuna Kadar kullandim. Öyleki birbirimize takili haldeydik. hic ayrilmiyorduk. Gecede dahil. Ancak ek gidaya gecisle ciddi problemler yasamaya basladik. Daha dogrusu ek gidaya gecemedik. Ne Kadar ugrassam da ek gida yerine ille de emmek istedi zuzu. Tabi esim inanailmaz bir baskiyla biraktir da biraktir. 20 aylik olana Kadar dayandim. tam 20 aylikken hastalandi. Burnu tikandi ve emdigini kusmaya basladi. yüzüne bakarak dedim ki: "Zuzu bak hastasin, kusuyorsun, artik em yok" ilk gece bir kac kez kalkti hep ayni seyi söyledim. Gündüz her emmek istediginde yüzüne bakarak tekrarladim. ikinci günden sonra bir daha istemedi. ayrica bana kalsa 20 yasina Kadar emzirirdim
Gülümsedim sonunda☺
Benimki de oyleydi o yuzden kabız olduk. Ek gıdaya geçemeyenlerdeniz biz de. Benim kız memeyle uykuyu özdeşleştirdiği için baya uğraştıracak beni bakalım neler yaşıcaz.

3 çocuk annesi olarak ilk oğlumda direk kesmiştim 3.gece çok ağladı ama bir hafta geçmeden alıştı ama benim memelerin acısı 1 ay sürdü 2.3. de ilk gündüz emmeyi kestim gece ilk uykuya dalisinda ayağımda salladım ama uyku arasında emzirmeye devam ettim sabah uyanmadan tekrar goguslerime yara bandı yapıştırdım 1 hafta sonra gecede kestim çok rahat ettim aranızdaki bağa hiç bir şey olmaz merak etmeyin

ilk 3 gun en zoru. ben cok karsrli baslamistim ama defalarca su koyvermeye kalktim o meme meme diye aglarken emzirmeye kalktim kiyamayip esim beni toparlayip "unut askim unut meme yok artik" deyip krizleri devraldi. 1 hafta surdu sayiklamalar, 3-4 ay oluyor birakali hala arada memelerimi acip "canim meme" deyip opup sariliyor oglum.
Kıyamam ya ben ona. Ben de kararlı başladım su koyveremiyorum çünkü şimdi dönsem daha da zarar verecek bu ona o yuzden sabrediyorum.

Bende tam 21 aylık biraktirmistim.
Ama benim değil oğlumun yönlendirmesiyle olmuştu bu.
Uzun süredir gece emmesini bırakmıştı.
Gündüzleri de verirsen emer, vermezsen pek aramaz şeklinde oluyordu.
Ben artik bedenen ve ruhen ihtiyacı olmadığını anlamıştım, o zaman karar verdim.
Görmek istediğinde sevebilirsin burda derdim, üstten severdi kuzum 🥰🥰

Birşeyler sürmek falan onları doğru bulmuyorum açıkcasi.
En güzeli kademeli olarak azaltmanız.
Ha bu arada oğlum kolayca kabullenince bende çok bozulmuştum kendisine 🙈

İki sene emdin bu kadar mı kolaydı kopmak diye trip atacaktım utanmasam 😂😂

Ayakta sallanmaya alılık da değil bebimkisi gece sakinleşmeyince sallamak zorunda kaldım..bir yandan da alısır mı acaba da dedim. Bir de ona alıştırmak istemem ama bütün gece bas bas bağırcak sanki masaj piş piş hiçbirşey etki etmiyordu. İnek sütüne de alısık değil hiç vermedik ama bugun pipetten kutu süt içti biraz ama açık sütü biberondan yine içmedi. Pipetten içmek hoşuna gitti galiba.

inek degil keci vermistim ben o donem. devam sutu de deneyebilirsin. kutu sütü elbet sevecek cunku icinde seker var. ama bu gunlerde hersey mubah :)

Bende tam 21 aylık biraktirmistim.
Ama benim değil oğlumun yönlendirmesiyle olmuştu bu.
Uzun süredir gece emmesini bırakmıştı.
Gündüzleri de verirsen emer, vermezsen pek aramaz şeklinde oluyordu.
Ben artik bedenen ve ruhen ihtiyacı olmadığını anlamıştım, o zaman karar verdim.
Görmek istediğinde sevebilirsin burda derdim, üstten severdi kuzum 🥰🥰

Birşeyler sürmek falan onları doğru bulmuyorum açıkcasi.
En güzeli kademeli olarak azaltmanız.
Ha bu arada oğlum kolayca kabullenince bende çok bozulmuştum kendisine 🙈

İki sene emdin bu kadar mı kolaydı kopmak diye trip atacaktım utanmasam 😂😂
keşke benim kızım da oyle olsa. Çok düşkün değil ama emmeden uyumayı bilmiyor bana çok düşkün bir de. Bugun 20 dk banyoda sağım yapayım dedi evde kıyamet koptu. Babası bakamadı. Kapıda ağlıyo beni görünce ağlama falan kalmadı ama bu dönemde aşırı ilgi gerek biliyorum hassas bir dönem. Babası avutamayınca bağırdı benim iyice sinirlwrim bozuldu. Bakalım sag salim atlatabiliriz inşallah

hic dogru bulmasam da konusarak becerememistim bende. ama tak etmisti canima kac defa kopartti uclarini o kadar kotu ki banyoya kosana kadar halilara kan damlamisti. bir de birini emerken digerinin ucunu cimdikleyip duruyordu surekli vicik vicik yara olmustum. 2 yasi doldurunca yeter bu izdirap deyip once konusarak denedim ama kar etmedi. gayet kendi bulup acip iste burdaaaaa sut bitmemis ih ih ih diye diye emdi. sirke surdum yuzunu bile burusturmadi, salca surdum salcayi yalayip kikirdeyerek emdi, sari sabir denen seyden surdum emdi ama sonra emmek istediginde kafasini duvarlara vurmaya basladi meem meme diye.

en son seffaf yarabantlarindan yapistirip altina salca surdum. yara olmus bak aciyo cok aciyo dedim acti gordu optu ve kapat anne dedi.

hic dogru bulmasam da konusarak becerememistim bende. ama tak etmisti canima kac defa kopartti uclarini o kadar kotu ki banyoya kosana kadar halilara kan damlamisti. bir de birini emerken digerinin ucunu cimdikleyip duruyordu surekli vicik vicik yara olmustum. 2 yasi doldurunca yeter bu izdirap deyip once konusarak denedim ama kar etmedi. gayet kendi bulup acip iste burdaaaaa sut bitmemis ih ih ih diye diye emdi. sirke surdum yuzunu bile burusturmadi, salca surdum salcayi yalayip kikirdeyerek emdi, sari sabir denen seyden surdum emdi ama sonra emmek istediginde kafasini duvarlara vurmaya basladi meem meme diye.

en son seffaf yarabantlarindan yapistirip altina salca surdum. yara olmus bak aciyo cok aciyo dedim acti gordu optu ve kapat anne dedi.
Siz de baya zorlanmıssınız. Çok da uyanıkmış ufaklık. Ben güleceksiniz belki ama siyah maske sürdüm. Uf oldu dedim. İnandı şükür.

Emerek uyuyan bir bebekti kuzum.

Bu sekilde uyumasi zaten yanlisti. Cocuk çoktandir kendi basina uyumasi lazimdi.

Yani evet hasassin, sert olmak istemiyorum ama bu çoçuk 2 yildir uykusuz aslinda. Gece emzirme 1 yasindan sonra bitmesi lazim. Cocugun anne sütüne gece ihtiyaci yok. Gündüz bile o yastan sonra ihtiyaci yok. Gece uykuya ihtiyaci var o çoçugun.

Vicdan azabi çekilcek bir durum yok. Bu saatten sonra çoçugu halen emzirmek istemek bencillik olur. O çoçugun iyiligi için degil. Ömür boyu emzirecek halin zaten yoktu. Yani elbette anne kiz iliskinizi etkilemez.

Ancak o çoçugun gece uykusunun düzensiz olmasi, büyüme hormonunu etkiler. Beynini etkiler çünkü sadece uykuda çoçuklar beyinde o günde yasanilmis seylere anlam verirler.

Geceyi önce kesemedim çünkü kızım zaten sadece uykusu gelince memeyi istiyordu. Geceyi kesmek zaten en zoru gündüz uykusunu zaten memede uyuyordu ya da uyumadan emdiği de oluyordu ama gece 5 kez uyandıysa anca 2 kez masajla pat patla uyutabiliyordum diğerleri hep emziriyordum. Son zamanlarda azalttım tabi. Gündüz 1 kez gece de 3 4 kez emiyordu.
evet gece emzirmelerini en son asamada kestiğimi söyledim zaten ben de,

gunduzu tamamen kesip, emzirmeden uyutmayi da basardiktan sonra , gece uyanmaları da azalıyor .
Allah kolaylık versin ,anne icin de bebek icin de duygusal açıdan zor bir süreç:KK43:

Merhaba hanımlar. 22 aylık bir yavrum var.emzirmeyi konuşarak bırakmayı düşünüyordum ama dün artık sabrımın sonuna geldim galiba birkaç zamandır emzirmek çok zor geliyordu. 2 saat memede emip uyurdu kızım.Kabızlık ve yemek yememe sorunumuz da vardı. Doktorum çoktan bıraktırabilirsin demişti. Bıraktırınca her şey süper olacak rahatlıcam zannederken birden bir mutsuzluk geldi anlatamam. Zamanı geri alsam bırsktırmamış olmayı secerdim. Vicdan azabımı çekiyorum sucluluk mu hissediyorum? Bir de yalan söylüyorum birşeyler sürdüm meme uf olmuş filan diyorum. Moralim bozuk emmeyi sonlandırdım ama anne kız ilişkimize bu yansır mı sizce. Ne olur beni rahatlatıcak şeyler söyleyin. Dün gece çok zor geçti. Yarım saatte uyanıp meme diye ağladı. Ayağımda salladım. Avutmaya çalıştım. Hem fiziksel hem manevi çok yorucuydu. Deneyimli annelere sorum bu kaç gece daha sürer sizce? Ayağımda salladım. Ayakların da çok ağrıdı. Bana önerebileceğiniz avutma yöntemi var mı.Emerek uyuyan bir bebekti kuzum. Bir de dünden beri göğüslerimi boşaltmamıştım. Şimdi çok sızlama başladı biraz sağdım ne sıklıkla ne zamana kadar sağım yapayım. Mastit olmam inşallah tekrar.
Anne kiz iliskinize ne yansiyacak anlamadim. Elbet bir gun birakacakti emmeyi. Bu kadar vicdan azabina gerek yok. Bosuna hirpalamayin kendinizi.

Merhaba hanımlar. 22 aylık bir yavrum var.emzirmeyi konuşarak bırakmayı düşünüyordum ama dün artık sabrımın sonuna geldim galiba birkaç zamandır emzirmek çok zor geliyordu. 2 saat memede emip uyurdu kızım.Kabızlık ve yemek yememe sorunumuz da vardı. Doktorum çoktan bıraktırabilirsin demişti. Bıraktırınca her şey süper olacak rahatlıcam zannederken birden bir mutsuzluk geldi anlatamam. Zamanı geri alsam bırsktırmamış olmayı secerdim. Vicdan azabımı çekiyorum sucluluk mu hissediyorum? Bir de yalan söylüyorum birşeyler sürdüm meme uf olmuş filan diyorum. Moralim bozuk emmeyi sonlandırdım ama anne kız ilişkimize bu yansır mı sizce. Ne olur beni rahatlatıcak şeyler söyleyin. Dün gece çok zor geçti. Yarım saatte uyanıp meme diye ağladı. Ayağımda salladım. Avutmaya çalıştım. Hem fiziksel hem manevi çok yorucuydu. Deneyimli annelere sorum bu kaç gece daha sürer sizce? Ayağımda salladım. Ayakların da çok ağrıdı. Bana önerebileceğiniz avutma yöntemi var mı.Emerek uyuyan bir bebekti kuzum. Bir de dünden beri göğüslerimi boşaltmamıştım. Şimdi çok sızlama başladı biraz sağdım ne sıklıkla ne zamana kadar sağım yapayım. Mastit olmam inşallah tekrar.
Ben 2 gün günde bir veya iki kez sağmıştım bitti ama zaten azdı. Ben de oğlumu tam 22 aylıkken bıraktırdım ama o anlar öyle zordu ki. Yavrum hiç meme istemedi beni zorlamadı ama ben duygusal olrak çökmüştüm sabahlara kadar ağladım. 1 hafta zorluğu oldu ama sonra ikimizde alıştık. Ama bence ayakta sallama işine alıltırmayın çünkü bu emzirerek uyutmaktan daha zor. Yanına yatın ninni söyleyin ve sırtını pışpışlayın saçlarını okşayın. Size de iyi gelcektir.

Back