• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirmeyi bırakma

sedeflidondurma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2018
905
927
23
Merhaba hanımlar. 22 aylık bir yavrum var.emzirmeyi konuşarak bırakmayı düşünüyordum ama dün artık sabrımın sonuna geldim galiba birkaç zamandır emzirmek çok zor geliyordu. 2 saat memede emip uyurdu kızım.Kabızlık ve yemek yememe sorunumuz da vardı. Doktorum çoktan bıraktırabilirsin demişti. Bıraktırınca her şey süper olacak rahatlıcam zannederken birden bir mutsuzluk geldi anlatamam. Zamanı geri alsam bırsktırmamış olmayı secerdim. Vicdan azabımı çekiyorum sucluluk mu hissediyorum? Bir de yalan söylüyorum birşeyler sürdüm meme uf olmuş filan diyorum. Moralim bozuk emmeyi sonlandırdım ama anne kız ilişkimize bu yansır mı sizce. Ne olur beni rahatlatıcak şeyler söyleyin. Dün gece çok zor geçti. Yarım saatte uyanıp meme diye ağladı. Ayağımda salladım. Avutmaya çalıştım. Hem fiziksel hem manevi çok yorucuydu. Deneyimli annelere sorum bu kaç gece daha sürer sizce? Ayağımda salladım. Ayakların da çok ağrıdı. Bana önerebileceğiniz avutma yöntemi var mı.Emerek uyuyan bir bebekti kuzum. Bir de dünden beri göğüslerimi boşaltmamıştım. Şimdi çok sızlama başladı biraz sağdım ne sıklıkla ne zamana kadar sağım yapayım. Mastit olmam inşallah tekrar.

ilk etapta hem gece hem gunduz emzirmesini pat diye mi kestiniz, kademeli olarak ayirmak özellikle sizin icin daha rahat olurdu.
misal ben şöyle yapmiştim ;
gun icinde 10 kez istiyorsa 5 inde vermeden
ilk etapta geceleri her uyandiginda yine vererek , akabinde gündüzü tamamen bıraktırarak, bir sure yalnızca geceleri vererek.
en son asamada da geceleri de tamamiyle bıraktırarak kademeli olarak ayirdım, cocuk da daha kolay adapte oldu, mastit gibi bir durum da yasanmadi.
kolaylıklar diliyorum, Allah bagislasin yavrunuzu

Biraz yanlış yöntem seçmişsiniz. Çünkü bence sağlıklı şekilde bıraktırmak için aşamalı aşamalı bıraktırmak lazım. İlk gece beslenmesi kesilmeliydi, emme yerine su ile geçiştirme aşaması olmalıydı. Bu bir yada iki haftada otururdu bu süreçte gündüzleri emme serbest olmalıydı. Sonra gece kestikten sonra gündüz emzirme sayısı azaltılmalı ve kesin kesme şekli de uf oldu yara vs şeklinde değil de artık süt kalmadı, keçi sütü yada inek sütü hangisini kullanıyorsanız artık bu süt var kızım şeklinde yapabilirsiniz. Kestiyseniz kararlı olun, memeye acı bir şeyler kesinlikle sürmeyin. Güzel anlata anlata sarıla sarıla sağlıkla çözün. Kolay gelsin.

Yavaş yavaş bıraktırmayı tercih etmeliydiniz biranda bırakan bebekler de anneleri de çok sıkıntı yaşıyor.İmkanınız varsa yakınlarınızdan yardım alın ve kararlı olun geri adım atarsanız içinden çıkılmaz bir hale gelecektir bu durum.Benim bebeğimde 22 aylık bir ay sonra vakit vakit azaltıp kısa sürede bıraktıracağım büyük oğlumu da aynı yöntemle bıraktırdım hiç problem yaşamadık

Oğlum 27 aylık.hunharca emiyor .çalıştığım için gündüz hiç emmiyor;ben işten geldigimde ,uyurken ve gece uyanırsa emer.kara kara nasıl biraktiracagim diye dusunuyorum.sanirim önce bizim hazır olmamız lazim

Kimi çocuk birkaç günde alışıyor, kimi çocuk 1 ayda alışıyor.
İnşallah çabuk alışır.
Ben bıraktırdığımda 3 yaşa yakındı, yine oldu o duygusallık, bizim hassaslığımız o, olacak.
Kolay geçirirsiniz inşallah bu süreci.

ilk etapta hem gece hem gunduz emzirmesini pat diye mi kestiniz, kademeli olarak ayirmak özellikle sizin icin daha rahat olurdu.
ilk etapta geceleri her uyandiginda yine vererek , akabinde gündüzü tamamen bıraktırarak, bir sure yalnızca geceleri vererek.
en son asamada da geceleri de tamamiyle bıraktırarak kademeli olarak ayirdım, cocuk da daha kolay adapte oldu, mastit gibi bir durum da yasanmadi.
Geceyi önce kesemedim çünkü kızım zaten sadece uykusu gelince memeyi istiyordu. Geceyi kesmek zaten en zoru gündüz uykusunu zaten memede uyuyordu ya da uyumadan emdiği de oluyordu ama gece 5 kez uyandıysa anca 2 kez masajla pat patla uyutabiliyordum diğerleri hep emziriyordum. Son zamanlarda azalttım tabi. Gündüz 1 kez gece de 3 4 kez emiyordu.

Keske kisin bitmesini bekleseydiniz ben de boyle kis basi sinirlenip 21. Ayda biraktim ve yaptigim en buyuk hata idi cok hasta olmadi ama aniden biraktigim icin surekli eli memede . Uyurken surekli elliyor beni 3 yasini gecti onu biraktiramadim ve bence sebebi bir anda memeden kesmemdi

Böyle hissetmeniz normal bende aynı şeyleri hissetmiştim. Ama kararlı olmak zorundasınız ancak öyle bıraktırabilirsiniz. Gece uyanmaları zamanla azalır.. uyumadan önce karnı tok olursa çok fazla uyanmaz diye düşünüyorum. Bu arada anne kız ilişkinize zarar vermez
Tesekkürler inşallah en kısa sürede sağlıklı bir şekilde atlatırız bu zor dönemi.

Keske kisin bitmesini bekleseydiniz ben de boyle kis basi sinirlenip 21. Ayda biraktim ve yaptigim en buyuk hata idi cok hasta olmadi ama aniden biraktigim icin surekli eli memede . Uyurken surekli elliyor beni 3 yasini gecti onu biraktiramadim ve bence sebebi bir anda memeden kesmemdi
Yaa hiç azaltmamışmıydınız?

Merhaba hanımlar. 22 aylık bir yavrum var.emzirmeyi konuşarak bırakmayı düşünüyordum ama dün artık sabrımın sonuna geldim galiba birkaç zamandır emzirmek çok zor geliyordu. 2 saat memede emip uyurdu kızım.Kabızlık ve yemek yememe sorunumuz da vardı. Doktorum çoktan bıraktırabilirsin demişti. Bıraktırınca her şey süper olacak rahatlıcam zannederken birden bir mutsuzluk geldi anlatamam. Zamanı geri alsam bırsktırmamış olmayı secerdim. Vicdan azabımı çekiyorum sucluluk mu hissediyorum? Bir de yalan söylüyorum birşeyler sürdüm meme uf olmuş filan diyorum. Moralim bozuk emmeyi sonlandırdım ama anne kız ilişkimize bu yansır mı sizce. Ne olur beni rahatlatıcak şeyler söyleyin. Dün gece çok zor geçti. Yarım saatte uyanıp meme diye ağladı. Ayağımda salladım. Avutmaya çalıştım. Hem fiziksel hem manevi çok yorucuydu. Deneyimli annelere sorum bu kaç gece daha sürer sizce? Ayağımda salladım. Ayakların da çok ağrıdı. Bana önerebileceğiniz avutma yöntemi var mı.Emerek uyuyan bir bebekti kuzum. Bir de dünden beri göğüslerimi boşaltmamıştım. Şimdi çok sızlama başladı biraz sağdım ne sıklıkla ne zamana kadar sağım yapayım. Mastit olmam inşallah tekrar.
kızının iyiliği için bıraktırıyorsun zaten pes etme süt filan içir karnını iyi doyur gece derin yatar

Tesekkür ederim. Gündüz 1 e gece de 3 4 e düşmüştük. Ama daha fazzla azaltamadan kestim.

cok iyi yapmışsınız. oyle ya da boyle biraktiginda uzulecekti. neden kademeli yapmadim.diye uzulmeyin. ben de emzirmeyi birakinca bir sey kopmus gibi hissettim ama.bu cok normal. emzirme ilk gunden beri bizi birbirimize baglayan bir zaman ama sonlandirmasini da bilmek lazim. sakin tekrar baslayip cocugun aklini karıştırmayın. memelerinizi tam bosaltmayin ki tekrar dolmasinlar. elle minik minik sağın, siskinligini atin zaten sut zamanla cekilir.kendi kendinize de sık sık emzirmeyi biraktiginizi aoyleyin ki memeleriniz de sizi duysunlar daha fazla calismasinlar.

bence cocukla evde durmayin. ya bir arkadasiniza gidin, ya onu oyun oynayacagi bir yere goturun. kafasini dagitin, meme dusunecek firsati olmasin. gece de yanina biberon icinde su koyun bir miktaremme ihtiyacini onunla karsilasin, ya da cocuk suluga aliskinsa sulugunu koyun.

valla ben ayakta salladim. 3.5yasini gecti su an bile ayagimda salliyorum o yuzden size tavsiyem bu surecte ayaga alistirmayin, yataginda tutmaya calisin (ben beceremedim ama size söylüyorum:))

bir de ben emzirmeyi biraltiktan sonra.sabah uyanincabiberonla sut icmeyw alıştırmıştım. sabah uyaninca rutini memeden degil biberondan süt içmeye donmustu.

bol sans

cok iyi yapmışsınız. oyle ya da boyle biraktiginda uzulecekti. neden kademeli yapmadim.diye uzulmeyin. ben de emzirmeyi birakinca bir sey kopmus gibi hissettim ama.bu cok normal. emzirme ilk gunden beri bizi birbirimize baglayan bir zaman ama sonlandirmasini da bilmek lazim. sakin tekrar baslayip cocugun aklini karıştırmayın. memelerinizi tam bosaltmayin ki tekrar dolmasinlar. elle minik minik sağın, siskinligini atin zaten sut zamanla cekilir.kendi kendinize de sık sık emzirmeyi biraktiginizi aoyleyin ki memeleriniz de sizi duysunlar daha fazla calismasinlar.

bence cocukla evde durmayin. ya bir arkadasiniza gidin, ya onu oyun oynayacagi bir yere goturun. kafasini dagitin, meme dusunecek firsati olmasin. gece de yanina biberon icinde su koyun bir miktaremme ihtiyacini onunla karsilasin, ya da cocuk suluga aliskinsa sulugunu koyun.

valla ben ayakta salladim. 3.5yasini gecti su an bile ayagimda salliyorum o yuzden size tavsiyem bu surecte ayaga alistirmayin, yataginda tutmaya calisin (ben beceremedim ama size söylüyorum:))

bir de ben emzirmeyi biraltiktan sonra.sabah uyanincabiberonla sut icmeyw alıştırmıştım. sabah uyaninca rutini memeden degil biberondan süt içmeye donmustu.

bol sans
Ayakta sallanmaya alılık da değil bebimkisi gece sakinleşmeyince sallamak zorunda kaldım..bir yandan da alısır mı acaba da dedim. Bir de ona alıştırmak istemem ama bütün gece bas bas bağırcak sanki masaj piş piş hiçbirşey etki etmiyordu. İnek sütüne de alısık değil hiç vermedik ama bugun pipetten kutu süt içti biraz ama açık sütü biberondan yine içmedi. Pipetten içmek hoşuna gitti galiba.

Back