emzirmeyi bırakma yöntemleri

Ben evden doktora gidiyorum diye çıktım geldim çarpı şeklinde yara bandı yapkştırdım meme uf olmuş doktor ilaç sürdü açamayız doktor artık senin büyüdüğünü biberondan süt içebileceğini söylediğini anlattım her istediğinde dikkatini dağıttım 1 günde bıraktı bence önce anne bırakmalı anne kararlı olmalı çocuk bişekilde alışıyor geri adım kesinlikle atılmamalı Ağlayınca verilmemeli Anne çocukla bağı kopmuş gibi hissediyor

Dünyada memeye oğlumdan daha düşkün bir çocuk varmıydı merak ediyorum ama bıraktık cok şükür.23 ayını doldurdu 24.ayın basında bıraktık. öncelıkle çalışıyorsanız yıllık ızne cıkın ben öyle yaptım zaten sizi özlerken cocuk bırde memenın yoklugu cok zor. bır sabah uyandım emzırdım sonrada sirke sürdüm geldı agzını degdırdı suratı büzüldü bıraktı mızırdandı aklına meme gelmesın dıye salonun ortasına su dolu kovalar köpükler nohutlarla kurufasulyelerle oyunlar toplar hep kafasını mesgul ettım saatte bır geldı emdı kotu geldı gıttı offf anne bitti offf ladı durdu. gece oldu memede uyuyan oglum uykuya dalamadı bır turlu gece 3 e kadar durduk sonunda sızdı 3.30 da kalktı meme dıye agladı kucagıma aldım bır o yana bu yana kucagımda dolastım daldı sabaha kadar 3-4 kez uyandı. ertesın gun yıne geldı yıne sırke kızıyor tabı aglıyor ama hemen aklını dagıttım koltuklar one cekıldı arkadasında oyunlar top resım lego telefonda vıdeolar. ama işin sırrı aç yada susuz kalmıcak devamlı bırseyler verın. ozellıkle sıvı seyler. 4 gece 3 de uyuduk cunku nasıl uyunur bılmıyor 3 hafta oldu hala gunde 1 kere memeyı soruyor. ıznımdeyken 13 gun evde devamlı sarıldık meemyı bırakınca duygusal ve sınırlı oldu tum duygular bır arada babası dokukunca aglıodu sadece benı ıstıordu gergındı devamlı sarıldık devamlı optum sevdım o bırakma bunalını anne sevkatıyle atlattık. 3 hftadır 1 den once uyumuyoruz cunku bılmıyor nasıl uyunur 3 gundur ayagımda sallıyorum hıc sallanmamıs cocuk ılk gunden uykuya daldı hemen. şimdi gelelım yararlarına gecede 8-9 kere uyanan oglum artık hıc uyanmıyor:) yemesı duzeldımı dersenız ehhh işte hıc yemeyen cocuk artık bıraz yıyor sankı yavas yavas duzelır ınsallah. bırcok yorum okudum onu tıksındırmeyın dıye ama hıc korkulucak bırsey degıl benı hıc suclamadı memeyle kendı aralarında hallettıler offf anne bıttı off dıye dıye bıraktık. 2 ana unsuru tamamlayınca kolay oluyor 1 bol bol yedırmeye calısın acıkmasın 2 bol bol sarılın.

merhaba arkdaşlar. benımde boyle bır sorunum var. kızım bırakmak istemıyor ve oturmalra gttıgımde hıc oolmadık yerde meme dıyor. yoruluyorum bazen emzırmekten.

arkadaşlar merhabaa.s.a.s..kızım 2 yaşını dolduracak nisanın 2 sinde.ve hala emziriyorum.ama artık bırakmak istiyorum.deneyimleri ve önerileri olanların tavsiyelrini bekliyorum:ecrin_bebek:
Ben de Salça yöntemi denemistim ama benim oğlan inatçı çıktı her seferinde de sürün - sil zor oldu. Daha sonra tükenmez kalemle boyadım korktu 1 hafta kadar boyadım bıraktı

Sabır tozunu deneyip sonuć alan var mı acaba?
Tozunu bilmem ama sabır taşını sürdüm zift gibi kötü kokulu bir şey. Nokta atışı oldu benim için. gece gündüz emen çocuğum açıp her baktığında o kokuyu alıp görüntüyü görünce ağzına sokmaya bile yeltenmedi.

Buyuk kizimi 30aylikken sutten kestim.Goguslerime pekmez surdum,uzerine pul biber vs,😁 goruntusu tiksindirdi zaten ve olay kapandi.Buyuk oldugu icin laftan anliyordu ve uyku sorunu yasamadim.Ikinci kizimi gecen hafta 36aylikken memeden ayirdim.Gece ve gunduz durmadan emen bir cocuktu.Aci tursu biber gezdirdim uclarimda,agzi yandi ve tekrar denemedi.Ama sabaha karsi uyanip arandi ikna edip uyuttum.Bugun 7.gun ve hala aklina geliyir sansini deniyor arada.Ama genel olarak kolay oldu.

Back