Gebeliğe Hazırlık Emzirmeye hazirlik emzirmek sorunu

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

S_lidya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2020
2.666
2.910
Emzirme sorunumu nasıl aştım



Merhaba tüp bebek sürecimde butun surecimi paylasan bir yazı paylaşmış. O dönem burada bir çok kişiye belki umut oldum yol gösterdim naçizane. Şimdi de bütün annelerin en büyük korkusu olan emzirmeyle ilgili yaşadığım problemi yazmak istiyorum. Aynı sorunu yaşayan bir çok anneye umut olmak için.

Normalde hamilelik döneminde emzirme danışmanlığı almıştım. Günümüzde ne kadar gereksiz gibi görülsede bence bilinçli yaklaşıp her kafadan çıkan eski hurafelere uymamak icin çok onemli bir eğitim. Evet hastanede hemsirelerden anlatıyor ama daha genel hizli öncelikle bunu mutlaka tavsiye ederim. Mesela yaşadığım bir anı anlatayım hastaneden eve geldik bebeğim uyuyor ama sarilik olmaması icin uyandırıp emzirmem lazım

Anneannem diyor ki kızım uyandırma cocuk uyandırılır mi uyuyarak büyüyecek

Şimdi hastanede sık uyandır emzir dendi ama hızlıca ben bunun önemini daha önce öğrenmiş olmasaydım belki büyük sozu dinlemek zorunda kalıp bebeğimi uyandırmayacaktım.

İlk hafta çok güzeldi sık emzirdim sarilik riskimiz kalmadı ödemi geçti kilosu düştü tekrar dogum kilosuna ulaştı derken ikinci haftaya geçtik ve bebeğime maalesef büyükler tarafından emzik verildi. Benim göğüs ucum zaten büyük diye korku yaşıyorum ya ememezse diye ve korktuğum başıma geldi emme sorunumu başladı 15. Gunde bebeğim akranlarının kilosundan geri kalmıştı.

Doktorumuz ilk olarak sütümü sağarak vermemi ve ayni zamanda emzirmeye devam etmemi istedi 3 gün sonra gittik günde alması gereken gramin yarisini alabilmişti yani sütüm var içiyor ama memede emmiyordu sağdığım sütten kilo almıştı. Bu nedenle mamaya başladık 30 cc mama 30 cc sut veriyordum ama çok ağlamıştım. Bu arada detay vereyim sütüde mamayı da şırıngayla veriyordum ayrıca kimsenin bunu yapmasına izin vermiyordum emziremeyeceksem bile bu bağı sadece benimle yasamalıydı kızım ayrıca kesinlikle emzikte verilmeyecekti. Birinci ay kontrolüne gittiğimizde kızım kilosunu toparlamıştı. Sütümü devamlı sağıp mamayıda dayayıp kilo aldırmıştım. Bu arada mama kotu bişey değil eğer verilmesi gerekiyorsa vermekten yanayim ama annede süt varsa emmek isteyen bir bebek varsa bence emmesi için her yol denenmeli. Doktor artık mamayı azaltabilirsiniz bir sonraki ay sağmaya bile ihtiyacınız kalmayacak demişti. Gel gor ki ben mamayı 90 cc lere çıkartmıştım yani günde neredeyse 350 cc mama 350 cc süt veriyodum ortalama. Simdi mamayı bırakmak istediğimde cocuk ac kalmış gibi hissediyordum. İyice denge şaşmıştı normalde 2 saatte bir bi süt bir mama verirken mama vermeyince doymamış gibi geliyordu bir kaç gün bocaladım ve sonunda emzirme danışmanına tekrar başvurdum hatta gecikmek üzereydim eğer bir an önce ac kaldı psikolojime çözüm bulmazsam

Mama vermeye devam edecek bebeğin midesi geliştiği için daha çok mama verecek ama çocuk emmediği icin sütüm artmayacak hatta belki azalacak ve ben tamamen mama vermek zorunda kalacaktım. Bir programa başladık hemen bu benim ve bebeğime göre uygulayacağımız bir programdı bol emzirmek hatta yenidoğan gibi emzirmek 2 saatte bir. Her emmeden önce bez değiştirmek bez takibi yapmak doyuyor mu diye(çiş ağırlığı ) ama mama verdigimde çok ağır olduğu icin bezleri onla karsiltastirmyoruz ve aktif emme takibi yapıyoruz.Derken 3-4 günde mamayı bıraktım dedimki en fazla ac kalırsa yine mama verir toparlarım ama denemeden bunu bilemem. Danışmanım sayesinde tabiki bu bilgilere sahip oldum ve bu cesareti yakalayabildim yani bir kutu mama kullanmış oldum ikinci aldigim kutu çöp oldu suan 3 aylık bebeğim ve aktif emiyoruz eğer emzirme danışmanım olmasaydı hep bu çocuk ac diyerek mamaya devam ederdim. Simdi özgürce her yer de emzirebiliyorum parkta bahçede restoranda. Dün de yine danışmanlığı aldım

Merkezde ilk yardim eğitimi aldım oral donemde bebekler herseyi ağızlarına attığı icin gerekli oldugunu düşündüğüm bir durumdu. Umarım gerek kalmaz ama öğrenmiş oldum.

Sonuc olarak. Bu tarzda sorunlar yaşayan varsa onlara ornek olmasını istedim yasadiklarimin . Cocuktan dolayı çok detaya giremedim bu arada çevre baskisi sütün yok bebeğin emmiyor sütun yaramıyor bu cocuk ac mama ver doysun gibi bir ton baski unsuru var ben yaşamadım ama yasayan arkadaşlarım var dinlemeyin kimseyi.

Bebek varsa süt var demektir sütün artması icin bebeğin emmesi gerekir bu is sabır gerektirir emme + su + dinlenme+ beslenme bu isin formülüdür.

Reklam olmaması icin danışmanımın adresini yazmadım ama isteyene paylaşabilirim online eğitimleri de mevcut ayrıca surecimle ilgili de yine sormak istediğiniz bir şey olursa daha detaylı bilgi veririm.



Sevgiler
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…