Bebek Beslenmesi Emzirmenin Yanında Takviye Olarak Mama Veren Anneler Bakar mısınız

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ecenaz07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2008
95
0
86
Antalya
kızlar emzirmeyle beraber yanında takfiye olarak mama kaç cc veriyorsunuz kaç öğün veriyorsunuz. Birde hangi mama kullanıyorsunuz? Ben dün gece 60 cc verdim bir kere
ilk başladım gece yatmadan verecem belki doyarda uyur diye dün başladım bakalım ne olacak lütfen hangi mama ve ne kadar hangi ölçüde verdiğinizi forumda bizlerlede paylaşırsanız seviniriz

canım bebegin ne kadarlık bilmiyorum ama mamanın üzerinde yazıyo ne kadar vercen.ertuğ 49 günlük oldu maş.ilk preaptamille başladım ama pek sevmedi yarısını içip döküyodum baktım olacak gibi degil gittim markete aynı vitaminlere sahip hiçbir farkı bulunmayan bebelac kırmızı kutu üzerinde yazıyo 0-4 aylık devam maması diye denedim 8 ytl uygunda çok severek içiyo şimdi.ama ben tam cc vermiyorum mesala şimdi 120 cc lik ve 4 kaşık vermem gerekirken 75 cc lik 2 kaşık veriyorum günde 3 ögün böyle veriyorm.çünkü sagdıgım sütün içinede 1 er kaşık mama koyuyorum ve tok tutuyo yoksa sütü sade içirdimde 10 dak.sonra aglamaya başlıyo acıkmış olarak.birde arkadaşlar hero baybinin sütlü pirinç unu var 4.aydan sonra kullanılıyo teyzem eczacı sagdıgın sütün içine 2 kaşık onda koy 12 den sonra ver dedi tok tutar sende rahat uyursun bebekte rahat uyur hem büyürde de dedi ve ben 1 haftadır veriyorum 12 de veriyorum sabah 5 te uyanıyo ertuğum.yapmak isteyenlere tavsiye edrim ben 3 aydan sonra ek gıdayada başlıcam inş.yavaştan çünkü bizde ırsi 6 aydan sonra başlayınca yemek seçiyolar ve yutamıyolar devamlı kusuyorlar ve bişe yemiyolar o yüzden erken başlıycam ve sütümde hem yetersiz hemde çok suluymuş pek yaramıyo yani canım

pardon canım takvimini görmemiştim benim yaptıgım gibi verebilirsin.ama bana doktorum sen belirleme cc sini dedi kutuda ne yazıyosa onu ver annesi dedi oğluna bırak içme kararını ve miktarını dedi ama hep döküyorum o kadar içemiyo bende sagdığım süte koyup veriyorum sade mama haricinde böyle dengeliyorum ben canım

cnm ya benim anlamadığımm prinçli mamayı anne sütünemi kattın mamasınamı birde ben sağmıyorumki emziriyorum sütünü sağıp kaşıklamı yedirıyorsun ertug birde pirinç ununu erken deilmi vermeye

arkadasım bebegin durumuna ve kilosuna göre mama verip vermeyecegine doktor karar vermeli..
ama cc konusunda sen anlarsın..
mesela biz 30 cc ile basladık
1 aylık olunca gunde 3 kez 60 cc verdik
simdi ise bazen 90cc baze 120cc ama gunde ya bir kez ya iki kez

benimkinin kusma sorunu var
o yuzden milupa AR diye bir mama iciyor

arkadaşım bız de emzırmeye takvıye olarak verıyoruz mamayı .
sabah oglen aksam ve bazen de gece olmak uzere 3-4 kez verıyorum kızım 45 gunluk. her defasında 90 lık verıyorum yetıyor. her 2 saate emzırıyorum , 4 saatde 1 de mama verıyorum su anda yetıyor gıbı
ama ERTUg cumun yazdıkları ılgımı cektı devam mamasını normal mamaya da ılave edebılıyor muyız acep?
cunku 12 de verıp 5 e dek uyutaılıyorsa super bırsey maşallah. hemen denemk lazım..
ve ben de aptamıl 1 kullanıyorum. yurtdısından getırıyor esım zıra fıyatı cok fark edıyor burda cok pahallı...

ecenazcım ben sütüme koyuyorum mesala 75 cc süte 2 mama kaşıgı koyuyorum bak bu saatte onu yedirdim uyudu maş.sade mama yaptımda 75 cc lik suya 2 mama kaşığı mamadan 1 mama kaşıgı pirinç unu mamasından koyuyorum bunuda böyle ayarladım.canım ben hem emziriyorum günde 3 defa ama oğlum emiyo emiyo doymuyo ben mamayı ve sütümü biberonla veriyorum ucunu damaklı emzik biberon başlığı diye bi başlı var ondan kullanıyorum.bebekten bebege degişiyo demekki benim oğlum çayını suyunu mamasını hep biberonda yiyo benim mememide emiyo bırakmadı yani maş.ben sagıyorum ilk günden bu yana çünkü sütün çogalması için memeyi sagmak lazımmış ben yapıyorum ve çok az olan sütüm arttı bu sayede dr.hep tavsiye ediyolar zaten.canım erken olduğunu düşünmüyorum anne sütünü bırakmadıktan sonra maksat bebek anne sütüyle 6 ay beslenecek ya sütüm az zaten birde çok sulu pek yaramıyo bi anda sütüm tamamen kesilirse ben ne yaparım o zaman onun için şimdiden başladım yavaştan 3 ay bitsin inş.ek gıdaya başlıcam ben damak zevki gelişsin dedimya bizde 6.aydan sonra başlarsan bebeklerimiz yutunamıyor ve ne verirsen kusuyo.DİLOŞUM canım koyabiliyosun yukarıda yazdım ölçülerini sen kendin bebeginin yeme şekline göre ayarla sonra bi dene bu ölçülerde eger doymuyosa 1 kaşık mama koy 2 kaşık pirinç unundan koy hee bazen ertuğ doymuyo bende böyle yapıyorum sizler bilirsiniz canlarım bu ay ertuğumda iyi kilo almış gözüküyo hemde 2.ayımızda kontrolümüz var o zaman belli olcak bakalım sizlerlede paylaşırım faydasını gördüğümün veya görmeedimin kilo bakımından uyku bakımından çok rahatladı bebeişim bebişlerinizi ve sizleri ççççççççççççççççoooooooooook öptüm bende yatayım artık

ben henuz mama kullanmiyorum, emziriyorum ama yinede evde bulunsun ne olur ne olmaz diye mama aldim acikcasi... ben NESTLE NAN 1 aldim
diger iki oglumda NUTRILON ve NESTLE GUIGOZ kullanmistim her ikiside iyiydi bu sefer bu mamayi deniycem ama kullanimida kutu uzerinde yaziyor oyle uyguladim daha once tabii doktor farkli bir kulanim talimati vermez ise canim...

canım merhaba yazdığını okudumda sütünün sulu olduğunu nasıl fark ettin benim kızımda emdikten sonra bazen su kıvamında kusuyor.Aklıma takıldı ?

baharcım emziriyorum emerken mememle hep kavga ediyodu 3 saat emiyo ama doymak bilmiyodu sürekli aglıyodu 3 saat emdikten sonra aradan 15 dak.geçmeden tekrar meme yapışıyodu artık dermanım kalmıyodu teyzem eczacı onu aradaım anlattım durumu oda sütün azdır veya çok suludur dedi pompayla bi çek dedi.çhemen pompa aldık çektik 2 gögsümden çıkan 25cc ertuğ 15 günlüktü bu olay oldunda.teyzeme söyledik mama verin hemen dedi ve mamaya başlamış olduk.bide o sıralar ertuğ gözlerini bile açamıyodu inanın kızlar fark etmesem yada cahil olsam .....çünkü erimişti bebegim ay aklıma geldikçe o günü aglıyorum inan baharcım mamayı yaptım verdim içmesiyle oğlum gözlerini açtı ve hareket etmeye ve saga sola bakmaya başladı gülücükler atıyodu ya ay yine akııtttım gözlerden.şimdi sulu oldunu şöyle anladık100cc sütümü sagıp veriyorum hepsini içiyo yine 15 dak.geçmeden bidaha istiyo vermezsem aglıyo normalde doyması lazım dimi bide 100cc azda degil ama doymuyo içine mama koyup veriyorum 2 k.işte böyle o anları hatırlamak bile istemiyorum hala kendimi suçluyorum.allahım saglık versin oğluşuma ve sizlerin bebişlerinede öptüm canım.

kızlar bende gece uykusuna yatçağımız zaman mama veriyorum geceden de emziriyorum ve bi daha sabah 6 da kalkıyor kızım gene emziriyorum sonra 8,30 9arası kalkıyor allaha binlerce şükür düzene girdi sürekli böyleyiz bi rahatsızlığı olmadığı sürece

kızım mememi hiç tutmadı;hemşireler de ben de çok uğraştım.senağlama meme ucu ile emmeye başladı.sütüm ilk günler çoktu,sonrasında ise azalmaya başladı.(meme ucuyla emiyor olmasıyla alakalı olabilir mi bilemiyorum.)sütüm azaldığı için bebişim sürekli ağlıyor ve emmek istemiyordu.kızım 20 gün hiç kilo alamadı.doktor tavsiyesiyle belalac'a başladık.günde 5-6 öğün 120 cc mama veriyorum.sütüm az olsa da diğer yandan emzirmeye çalışıyorum.sağdığımda da en fazla 30 cc süt geliyor senağlama sütüm çoğalsın diye boza,badem,çam fıstığı,humanna çay vb çok şey denedim ama maalesef...kızım meme ucumu tutsaydı belki de sütüm daha fazla olurdu.mama yiyor olması beni o kadar üzüyor ki... o sırf emzin diye 1 yıl işime ara verdim ama kısmet böyleymiş...

öncelikle hoşgeldin aramıza arkadaşım.üzülme bide mama olmasaydı ne yapardık onu düşün.en azından anne sütüne yakın mamalarımız var çok şükür bende bebelac kullanıyorum çokda memnunum.bende yazdıgın şeylerin hepsini denedm özellikle humanayı çok içtim ama pek arttığıı söyleyemem ama 1 haftadır loğusa şerbeti içiyorum 50cc çıkarken şimdi 120cc çıkıyo şiddetle tavsiye ederim.gögüs ucuyla alakası yok canım benimde sol gögsümün başı çıkmıyo özellikle ucunu çıkaran bişe var onu aldım ama nafile emsede sütüm çogalmadı şimdi şerbet sayesinde birazcık arttı çok şükür devamlı pompayla sağ onunda faydası oluyo öptüm seni ve bebişini bol sütler:1hug:

arkadaşlar merhaba, ben kasım annesiyim , bişey sormak istiyorum size normalde doktorlar bebiş 6 aylık olana kadar anne sütü haricinde birşey vermeyin diyorlar , size doktorlarınız mı tavsiye etti mama vermenizi?

canım benim dr tavsiye etti gece doymuyorsa yatmaz aptamil1 sadece gece 90 cc ver dedi bende 2 gündür gece vereyim dedim birinci gece yemedi 30 cc kaşıkla zorla verdim dün gecede 60 vereyim dedim kaşıkla verdim kustu ve yetmedi birde kabız etti kızımı anlayağın benim bebek mama istemiyor
emzirecem sadece tabiki anne sütü devam takviye bir kereye mahsus gece mama vereyim dedim olmadı mama zaten 2 kere denedim olmadı. ben 4 de başlayacam ek besinlere çünkü 6 vermeye başlandımı çocukk istemiyo yada herşey yemiyor ilerde ayrım yapıyo yemeklerde 4 den sonra yavaş yavaş ek besinlere başlarım iki kızımdada öle yaptım hiç yemek ayırt etmezlerdi ne olsa yerler ecenazıda 4 aydan sonra başlarım 6 dan sonra yeme sorunu yaşıyorlar çünkü

önce teyzem kendisi eczacı sonra dr.um canım.6 aylık olana kadar öyle diyolarda sütü olmayan anneler var canım onlar napacak.benim hem az hemde sulu yetmiyo yani bebegim aç kalmasında mamada yese olur benim için valla öyle söyleyen doktorlarda pek umrumda degil açıkcası.ECENAZ cım ertuğda preaptamili sevmedi kusdu devamlı bebelac ın var onu dene bayılıyo ertuğ ona kırmızı kutu hem fiyatıda çok uygun.benim yiyenlerimin hepsinde de aynı sorun var yemiyolar bide 6 aydan sonra başlamıştı ablamlar yutkunamıyolardı zorla yutkunuyolardı ablam yediriyodu arkasından yiyenlerim çıkarıyolardı onun için bende 3 ay bitsin yavaştan başlıcam bu konuda seninle hemfikirim çevremede şöyle bi baktım geç başlayanlara gerçekten yemek seçiyolar erken başlıyanların bebekleri ise herşeyi yiyolar .

size katiliyorum ilk oglumda besinci altinci ayinda basladim ek besinlere su an 4 yasina girmesine dort ayi var hala beni ugrastirir yemek yeme konusunda ikinci oglumda soylenenleri kulak ardi edip ucuncu ayin ortalari sonuna dogru verdim ek gidalari maasallah hic bir sey secmez ugrastirmaz beni yavrum bu oglusumdada aynini uyguluycam ucuncu ayimizin sonuna dogru baslarim ben kesin, cok zor yemeyen cocukla ugrasmak cunku...
Altinci ayina kadar ek besin icin beklemeyi dusunenlere ben tavsiye etmem sahsen, diger arkadaslarda tecrubelerini paylasmis zaten bende hemfikirim...

ahhhh bu süt sorunu yokmu ahhhh
ben ilk kızımı 3 bucuk a emzirdim sütüm yetmediği içinde 1 aylıkken mama takviye ettim
2. ye hamile kaldıgımı öğrenince işte dedim bu 6 ay emecek ne olursa olsun emecek
ama olmadı arkadaşlar ancak 2 bucuk ay sadece beni emzi bi baktım ayda en az 750gr alan bebegim 20 günde 200gr almış cıldırdım o an
şimdi hem anne sütü hemde sma s-26 mama yiyiyo 2 gündürde arı mamaya başladım çünkü kilo almıyo gibi yavrum neler yapmadım neler artık anlatmak istemiyorum cevremdeki insanlar da artık süt duymak istemiyoruz diyolar
inşallah emmeyi bırakmazda varsın mamada yesin kızlar
yanlız cok gücüme gidiyo nasıl olurda sütüm yetmez diye yavrumu doyuramam diye aklıma gedikce hala aglıyorum
ama bide bu lohusa şerbetini denicem faydası olur inşallah
SEVGİLERRRŞeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…