Kızlar merhaba.
Bebeğim 24 aylık eskiden bu kadar değildi ama bu aralar aşırı derecede bir meme düşkünlüğü başladı. Bir de meme ucuyla oynama hem eliyle hem ağzıyla sanki ağzını kaşıyomuş gibi ( bütün dişleri çıktı bu arada).
Size nasıl diyeyim banyoya wc ye gidemez hale geldim resmen kapımda hüngür hüngür ağlıyor meme diye oysaki en fazla 15 dakika önce falan emzirmişimdir.
Mesela memeyle oynarken beynime resmen şimşekler çakıyor o kadar sinirleniyorum ki kaç kere oturdum ağladım ( 1.5 saat meme emiyor oynuyor)
Haftaya aşısı var hemşiresiyle konusucam günde tek öğün yemek yediremiyorum resmen sadece meme de yaşıyor. Kesmek istiyorum ama azaltma yöntemi bende işe yaramadı aşırı derecede diretip ağlıyor. Sabır taşıyla kesmek istiyorum ama travma olur diye korkuyorum.
Annemle eşim üstlerine vazifeymiş gibi bir de psikolojik baskı yapıyorlar daha çok küçük kesme diye. Hatta annem iyiki bir memeniz var emziriyorsunuz ben 5 çocuk emzirdim nolmuş falan diyor.
Şu satırları size yine 1.5 saat emzirip anca uyutup bir miktarda sinirden ağlamış halimle yazıyorum ne olur bir akıl verin ben ne yapayım?
Merhaba, ben kızını 2 yaşına kadar sevgiyle, şefkatle ve çok severek emzirmiş, 2 yaşında ise bu durumdan kafayı yiyecek duruma gelmiş bir anneyim. Sizi çok iyi anlıyorum.
25 aylık olduğunda artık bi şekilde gece emzirmesini kestim. Eş desteği çok çook önemli bu konuda. Eşinize güzelce anlatın size destek olsun, çoğu erkek kolayına geldiği için emzirme olayı bitsin istemiyor maalesef. Akşam uykusundan önce de onun ulaşabildiği mutfak rafına kutu sütler koydum, inek sana süt getirdi, artık yenidoğan küçük bebekler annesinden süt içecek akşamaları, sen bunu içeceksin filan. Sonra akşam uykusundan önce birbirmize massaj yapma oyunları yaptık, çünkü teması birden kesmek zor olacaktı hep emerek uykuya dalmış bir bebek için.
O dönem işe de sık gittim (kendi işimiz, esnektim baya ama anneme bırakıp uzun süreli çıktım evden). Sabah uyanınca tek öğüne düştük bir şekilde. Sonra kayınvalidemlere gittik başka şehirdeler, orda da kızımın meraklısı çok, uyansın diye kapıda beklerler. Uyandığı gibi şenlik kıyamet olunca memeyi unutup eğlenceye daldı. Orada son sabah emzirmesi yaptım,26 aylık olmuştu sanırım. İnsan hüzünleniyor o zaman da, garip bir şey ya :)
Ama ben de aniden kesme ya da travma yaratacak şekilde şeyler deneme taraftarı değildim, 2 ay gibi bi sürece yaydım ve çok şükür başarılı geçti.
Siz de önce etrafınızdan destek beklediğinizi belirtin, umarım kolaylıkla ve yıpranmadan geçer bu süreç..