• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirmekten nefret ediyorum artık lütfen bir öneri yapar mısınız?

Ya bizimkisi keyif için emiyor tamamen mesela çizgi film açsam hemen meme. Beni emzik niyetine kullanıyor bazen sadece ağzında tutuyor memeyi. Birde günde tek öğün bile yemek yemiyor kilosu iyi tombul ama ne zamana kadar yemek yemeden devam edecek.
Aynen kizimda yemiyor. Kilosu anne sütünden görem yiyo sanıyo. Tv izlerkende emiyor evet. 2 yasina girmeden bıraktırcam insaAllah.

İşte aşırı bir meme düşkünlüğü olunca doktor azaltarak kes dedi ama o türlü kesilmesi mümküm bir çocuk değil birden kessem acaba travmatik olur mu ilişkimiz bozulur mu diye korkuyorum
Benimki 15 aylik olacak bu hafta. 1 yasindan sonra iki ay gunde 20 kez emziriyordum. Her cani sikildiginda veya yandiginda vs memeee diye yanima geliyordu ve veriyordum. Doktorum cok tersledi:) meme emerse yemek yemez cocuk diye:) boylece once belli saatlerde 6-7 kez(gece haric) sonra sadece yemek sonrasi ‘kahvesi’ seklinde vermeye basladim (3 kez). Ve evde durmadik. Her meme dediginde aldim disari ciktik veya biseyle oyaladim. Uc gun sonra alisti. Simdi sadece yemek sonrasi kendi geliyor.
Gece de 6-7 kez meme diye kalkiyordu ve ben uyuyamiyorum. Bir haftadir gece beslemesini de kestim. Esimi baska odaya yolladim ve bi hafta aglasa da kararliydim ve bana engel olmasin veya rahatsiz olmasin diye. Ama iki gunde ona da alisti. Simdi emzirmeden uyutuyorum. Gece de emzirmiyorum. Hala sik uyaniyor ama aliskanliktan diye dusunuyorum cunku daha kolay geri donuyor uykuya meme vermeyince. Bi sure sonra bu da cozulur insallah. Demem o ki 2 yas artik kesmek icin dogru zaman. Boyle boyke kesebilirsiniz cunku artik sizde olumsuz hisler yaratiyot bu. Ben igreniyordhm emzirmekten. Simdi gunde 4 kez emdigi icin ozluyorum kosa kosa meme vermeye gidiyorum. O da daha uzun emiyor iki firt cekip birakmak yerine. Sabredin. Aglasin ve sunu kabul edin. HER AGLAMA KOTU DEGILDIR. aglasin atsin stresini ki size salca olmasin. Bi yeri aciyinca emmesin otursun aglasin. Sarilin sevin opun ama emzirmeyin. Veya stres oldu agliyor birakin aglasin ama emmesin. Bizdeki sorunlarin cogunu aglamalarini kabullenmemle cozdum. Artik sussun diye ugrasmiyorum veya dikkatini baska seye cekmiyorum. Yanina oturuyorum veya kucagima Aliyorum. Aglarken yaninda duruyorum sevgi sozcukleri doyluyorum. Size kostek olan cokmus ama. Onlarla bu is zor.

Ben bu yaşımda bu kadar inat görmedim. İstediklerimizi bu kadar diretsek inat etsek yemin ederim ülke verirlerdi adama al sen yönet diye. Çocuk 2 saat aralıksız ağlar mı ya bazen nefesi kesiliyor kusacak gibi oluyor. Alnı kırmızı kırmızı oluyor ağlamaktan dayanamıyorum o zaman. Birde problem asla yemek yememesi hele kahvaltı ağzına sürmez. Tek öğün yemek yemiyor bazen meyve o kadar
Gercekten tek cozum kabul etmek. Kabullenmek. Ben de bazen gicik oluyordum onca ugrasiyorum yemiyorsun vs diye dis biliyordum cocuga. Sonra doktorum e gunde 20 kez emiyor neden yesin ki dedi. Tokat gibiydi. Emzirmeyi iyice azaltinca en yemedigi seyleri bile yer veya en azindan tadina bakar oldu. Bi de ben ilk gunden beridir kendi yemesine izin veriyorum. Sadece corba veya sulu yemek yediriyorum.
Ve diyorum aglasin. Ellemeyin gercekten 3 saat aglasin. Rahatlar acilir daha mutlu olur. Aglamak kotu bisey degil dusuncesi benim ufkumu acti. Simdi tesvik bile ediyorum. Canin mi yandi bebisim elin acidi degil mi? Aglamak ister misin vs diye. Israr kiyamet aglamasini da kesmiyorum. Emzigi icin bazen 20 dk agliyor ama emzigi de sadece uykuya endeksledim. Aglayalim bebegim ama emzik yook uyku zamani gelcekmis vs diye. Ben yanindayim saril bana vs diyorum hep. Gercekten azaldi boyle aglamalari.

Kızlar merhaba.
Bebeğim 24 aylık eskiden bu kadar değildi ama bu aralar aşırı derecede bir meme düşkünlüğü başladı. Bir de meme ucuyla oynama hem eliyle hem ağzıyla sanki ağzını kaşıyomuş gibi ( bütün dişleri çıktı bu arada).
Size nasıl diyeyim banyoya wc ye gidemez hale geldim resmen kapımda hüngür hüngür ağlıyor meme diye oysaki en fazla 15 dakika önce falan emzirmişimdir.
Mesela memeyle oynarken beynime resmen şimşekler çakıyor o kadar sinirleniyorum ki kaç kere oturdum ağladım ( 1.5 saat meme emiyor oynuyor)
Haftaya aşısı var hemşiresiyle konusucam günde tek öğün yemek yediremiyorum resmen sadece meme de yaşıyor. Kesmek istiyorum ama azaltma yöntemi bende işe yaramadı aşırı derecede diretip ağlıyor. Sabır taşıyla kesmek istiyorum ama travma olur diye korkuyorum.
Annemle eşim üstlerine vazifeymiş gibi bir de psikolojik baskı yapıyorlar daha çok küçük kesme diye. Hatta annem iyiki bir memeniz var emziriyorsunuz ben 5 çocuk emzirdim nolmuş falan diyor.
Şu satırları size yine 1.5 saat emzirip anca uyutup bir miktarda sinirden ağlamış halimle yazıyorum ne olur bir akıl verin ben ne yapayım?
2 yaşında bebek ki 2 yaşında olmasada emzirmek veya emzirmemek sizin kararınız kesin benim bebeğimde aynı böyle olmusti gece gündüz memede yaşıyordu 18. Ayda kestim annem ablam vs çok baskı yaptı küçük vs diye gelin siz emzirin cok meraklıysanız dedim, ben göğüs ucuna sirke sürdüm 2 günde unuttu. Ne ağladı ne krizlere girdi mis gibi yöntem 😂

Gercekten tek cozum kabul etmek. Kabullenmek. Ben de bazen gicik oluyordum onca ugrasiyorum yemiyorsun vs diye dis biliyordum cocuga. Sonra doktorum e gunde 20 kez emiyor neden yesin ki dedi. Tokat gibiydi. Emzirmeyi iyice azaltinca en yemedigi seyleri bile yer veya en azindan tadina bakar oldu. Bi de ben ilk gunden beridir kendi yemesine izin veriyorum. Sadece corba veya sulu yemek yediriyorum.
Ve diyorum aglasin. Ellemeyin gercekten 3 saat aglasin. Rahatlar acilir daha mutlu olur. Aglamak kotu bisey degil dusuncesi benim ufkumu acti. Simdi tesvik bile ediyorum. Canin mi yandi bebisim elin acidi degil mi? Aglamak ister misin vs diye. Israr kiyamet aglamasini da kesmiyorum. Emzigi icin bazen 20 dk agliyor ama emzigi de sadece uykuya endeksledim. Aglayalim bebegim ama emzik yook uyku zamani gelcekmis vs diye. Ben yanindayim saril bana vs diyorum hep. Gercekten azaldi boyle aglamalari.
Çok teşekkür ederim. Bu saat oldu hala uyutamadım yine sinirlendim yine bağırdım ona çünkü uykuya dalmak için tam 1 saat ağzında o memeyi evirdi çevirdi. Elleriyle ve ağzıyla oynaması yetmiyormuş gibi birde ayaklarıyla memeyi ellemeye falan çalışıyor benim oğlum çok tuhaf gerçekten 😶 o kadar hareketli bir çocuk ki emerken ve uyurken bile amuda falan kalkmaya çalışıyor hepsi üstüste geldi gerçekten çok yoruldum. Bu hafta bir aşımız var geçsin hemen akabinde kesicem birden de olsa kesicem çünkü azaltma yöntemi benimkinde olmuyor daha önce denedim. Allah hepimize sabır evlatlarımıza güzel, sağlıklı uzun ömürler versin inşallah ❤️ ama bize vallahi çokça sabır ve akıl sağlığı 😬

Kızlar merhaba.
Bebeğim 24 aylık eskiden bu kadar değildi ama bu aralar aşırı derecede bir meme düşkünlüğü başladı. Bir de meme ucuyla oynama hem eliyle hem ağzıyla sanki ağzını kaşıyomuş gibi ( bütün dişleri çıktı bu arada).
Size nasıl diyeyim banyoya wc ye gidemez hale geldim resmen kapımda hüngür hüngür ağlıyor meme diye oysaki en fazla 15 dakika önce falan emzirmişimdir.
Mesela memeyle oynarken beynime resmen şimşekler çakıyor o kadar sinirleniyorum ki kaç kere oturdum ağladım ( 1.5 saat meme emiyor oynuyor)
Haftaya aşısı var hemşiresiyle konusucam günde tek öğün yemek yediremiyorum resmen sadece meme de yaşıyor. Kesmek istiyorum ama azaltma yöntemi bende işe yaramadı aşırı derecede diretip ağlıyor. Sabır taşıyla kesmek istiyorum ama travma olur diye korkuyorum.
Annemle eşim üstlerine vazifeymiş gibi bir de psikolojik baskı yapıyorlar daha çok küçük kesme diye. Hatta annem iyiki bir memeniz var emziriyorsunuz ben 5 çocuk emzirdim nolmuş falan diyor.
Şu satırları size yine 1.5 saat emzirip anca uyutup bir miktarda sinirden ağlamış halimle yazıyorum ne olur bir akıl verin ben ne yapayım?
Merhaba, ben kızını 2 yaşına kadar sevgiyle, şefkatle ve çok severek emzirmiş, 2 yaşında ise bu durumdan kafayı yiyecek duruma gelmiş bir anneyim. Sizi çok iyi anlıyorum.
25 aylık olduğunda artık bi şekilde gece emzirmesini kestim. Eş desteği çok çook önemli bu konuda. Eşinize güzelce anlatın size destek olsun, çoğu erkek kolayına geldiği için emzirme olayı bitsin istemiyor maalesef. Akşam uykusundan önce de onun ulaşabildiği mutfak rafına kutu sütler koydum, inek sana süt getirdi, artık yenidoğan küçük bebekler annesinden süt içecek akşamaları, sen bunu içeceksin filan. Sonra akşam uykusundan önce birbirmize massaj yapma oyunları yaptık, çünkü teması birden kesmek zor olacaktı hep emerek uykuya dalmış bir bebek için.

O dönem işe de sık gittim (kendi işimiz, esnektim baya ama anneme bırakıp uzun süreli çıktım evden). Sabah uyanınca tek öğüne düştük bir şekilde. Sonra kayınvalidemlere gittik başka şehirdeler, orda da kızımın meraklısı çok, uyansın diye kapıda beklerler. Uyandığı gibi şenlik kıyamet olunca memeyi unutup eğlenceye daldı. Orada son sabah emzirmesi yaptım,26 aylık olmuştu sanırım. İnsan hüzünleniyor o zaman da, garip bir şey ya :)

Ama ben de aniden kesme ya da travma yaratacak şekilde şeyler deneme taraftarı değildim, 2 ay gibi bi sürece yaydım ve çok şükür başarılı geçti.
Siz de önce etrafınızdan destek beklediğinizi belirtin, umarım kolaylıkla ve yıpranmadan geçer bu süreç..

Memeyle oynama dönemi o kadar sinir bozucu ki insanın cinsel hayatını dahi etkiliyor bence, aşırı irite edici bir his emzirmenin son dönemlerinde çocuklar bunu çok yapıyorlar. Azaltarak kesmek işe yaramıyorsa bence birden kesin artık. 2 yaş olmuş zaten ben travmatik bir etkisi olacağını sanmıyorum. Tabi ağlamaktan kendini heba etmeyecek çocuk bir şekilde oyalayıp dikkatini dağıtmak lazım her memeye yöneldiğinde
Benim kozim 15 aylik, ne yaparsam birakmadi ya ,gunduz oyaliyorum bir sekilde ama gece resmen sinir krizleri yasiyor ve bu seferde mecburen veriyorum, emzik asla tutmadi tutmuyor, sallanmaktan nefret ediyor , allah askina biri bana yardim etsin, niye bukdar zor

Benim kozim 15 aylik, ne yaparsam birakmadi ya ,gunduz oyaliyorum bir sekilde ama gece resmen sinir krizleri yasiyor ve bu seferde mecburen veriyorum, emzik asla tutmadi tutmuyor, sallanmaktan nefret ediyor , allah askina biri bana yardim etsin, niye bukdar zor
Konuşup anlattınız mı? Memeler uyuyor gece sütü olmayacak diye gündüz bahsedin. Uyandığında si sakin kalın strese girerseniz o daha çok girer. Memede süt yok istersen su getirebilirim, sarılabiliriz, istersen sevebilirsin gibi cümleler. Tutarlı olmalısınız ağlayıp bağırınca sonunda memeye ulaştığını bilirse daha çok ağlar bağırır. Gece sütün bittiğine inanmalı. Bir kaç gece sert geçer sonra söner sonra diğer hafta yine sert geçebilir sonra daha kolay söner o davranış.

Sinirlenince kucağınızda kalsın burdayım, şşşş yanındayım, su ister misin? (Veriyorsanız inek sütü teklif edebilirsiniz ya da mama)

2 yaşına gelmiş kesebilirsiniz, yavaş yavaş azaltarak kesin,
ek gıdaya ağırlık verin, muhtemelen bir şey yemediği için anne sütüyle karnını doyurmaya çalışıyor

Çok olmuş buraya yazalı ancak bir deneyim duydum bende çok yakınım tarafından. 13 ay emzirmiş kadın. Hemde emzik almayan çocuk. Sürekli memede, ağladıkça alışkanlık da olduğu için sürekli emen bir bebe. Kadın artık yılmış. Annesine bırakmış 3 gece. Sen naptın dedim? 13 aydır gece gündüz bilmeden yaşadım, bende gittim arkadaşlarımla bir dalış kursuna. Oh o kadar iyi geldi ki dedi. Döndüğünde bir daha istememiş meme falan. Normale dönmüş çocuk. Şimdi diyeceksiniz ki çocukta travma olur . Yok arkadaşım travma falan . Çocuk bugün 20 yaşında , üniversite öğrencisi bir delikanlı. Öyle tatlı öyle naif ailesine düşkün ve şimdiki gençlerden farklı ki. Travma dediğimiz şey o kadar kolay olmuyor inanın. Hep dua etmiştim inşallah benim evladım da ona benzer diye. Veya 1 yaşında gecede 10 kere kalkıp meme isteyen bebekli bi arkadaşım da aynı yöntemi yapmış. 3 gece annesinde bırakmış. Geldiğinde de pırıl pırıl öpüşüp koklaştığı bir bebe bulmuş. Geceleri rahatlamışlar, çocuk da anne de uykularına geri dönmüş. Yani bebeklere alışkanlık kazandıran bizleriz, bıraktıracak olan da bizleriz. Konuşamadıkları için veya nefis terbiyeleri olmadığı için ağlamaları da bir o kadar normal. Ama çok seviyoruz, konuşuyoruz, oynuyoruz, sarıp sarmalıyoruz, dövmüyoruz, sövmüyoruz, travma olmaz kolay kolay merak etmeyin

Back