• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirmekten nefret ediyorum artık lütfen bir öneri yapar mısınız?

Benim oğlum 20 aylıkken böyleydi günden güne azalttım. İlk günler bızıklandıkça salatalık havuç filan verdim. Sonra ayran yapmaya başladım bazen süt bitmiş sonra gelecekmiş diye diye iki yaşına geldiğimizde sadece emmeye kadar düşmüştük. Gündüz vermiyordum. Batırsa da kendi yesin diye önüne birşeyler koydum mıncıkladı batırdı yedi döktü vs ama alıştı o sıra. Geçenlerde göğsüme bant yapıştırdım üstüne de kırmızı ruj sürdüm. Oğlum gece odaya gelince uyumadan önce emmek istedi. Bende artık mamişler bitti geri gelmeyecekler diye anlattım ve göğsümdeki bandı gösterdim uf olmuş dedim. O gece ilk başta biraz ağladı sonra biberon ile normal süt getirdik inat etti içmemek için ama sabırla sakinlikle yaklaşarak anlatarak ikna ettim. Kucağımda biberonla süt içerken çizgi film izledi ve uyuya kaldı. İlk hafta çok zordu ama sabırla anlatmaya devam ettimm. Bir hafta bant kullandım. Banyodan sonra tekrar bant yapıştırıp tekrar boyadım ruj ile. Her seferinde de gösterip aynı şeyleri anlattım. Bıkmadan aynı sabırla sonra onu öpüp koklayarak ben yanındayım istersen kucağıma oturabilirsin sana biberonla süt verebilirim çizgi film izleyebiliriz diyerekten bu süreci atlattım. Şimdi bu şekilde uyuyoruz bu şekilde duruyoruz biberona alıştı. Gündüzleri elinde oyalanmak için salatalık elmq havuç gibi şeyler oluyor ve bizimle beraber yemek yemesi gerektiğinde benim yedirmemi ister misin diye soruyorum istemezse yine kendisinin yemesine izin veriyorum. Batırmak ellemek öyle yemek hoşuna gidiyor.

Not : batırmasına izin vermeden önce yemek yemiyordu pek. Doktor izin vermemi önerdi. Denedik ve sonuç aldık. Umarım işinize yarar benim yaşadığım deneyim.
Ya teşekkür ederim tavsiyeniz için. Biberondan süt içip te yine de meme siyen bir bebek. Doktoru ilk ayların da demişti bana biraz histerik bir bebek diye aşırı bir anne düşkünlüğü var.
Bu durum küçükken ne kadar güzel gelse de büyüdükçe bende artık kendime alan açmak istiyorum. Birkaç saat kendime ayırmak istiyorum mesela büyüdükçe daha da zorlaştı

Bende bütün gün evdeyim ve tek başıma bakıyorum böyle olunca işler zorlaşıyor ben çareyi dışarı çıkmakta buldum havalar henüz çok sogumadi öğle uykusundan önce parka götürüyorum yanıma yiyebileceği bişeyler ve su götürüyorum. 1.5-2 saat emmeden geçiyor eve gelince uykuya yine meme ile dalıyor .bende birden kesmenin doğru olmayacağını düşünüyorum kademeli bıraktırmak lazım onun içinde önce gündüzü azaltıp kesmek lazım gece için henüz cesaretim yok. Öğle uykusundan kalkınca kesintisiz agliyormus bence duruma oradan el atmaya başlayın oyalama,direk karnını doyurma gibi girişimlerde bulunun.Bizi emzik gibi kullanıyorlar kesinlikle karın doyurma gibi bi durumları yok bence
Allah yardımcımız olsun gerçekten zor.
Büyüyecekler ama şu an olduğum yer zor geliyor ne yalan söyleyeyim

Canım benim kimsenin dediğine bakma kesiceksen kes yani ben de 1 yaşında kesicem annem ablam falan neler dedi neler umrumfa değil senin bu dediklerini bak 7 aylık bebeğim yapıyor dayanamıyorum 2 yaş hayal edemiyorum😥
Bazı çocuklar bir yaşta kendi kendine bile bırakıyormuş. Ben kesmesem bizimki okul çağına kadar emer. Doğduğunda bile şak diye memeye yapışmıştı ordan anlamalıydım işin rengini 😁

İlk çocuğumda emzirmeyi hiç sevmemistim. Hatta emzirmeyi hayranlıkla anlatanlar hayretle bakıyordum. İkinci çocuğumda ise keyif aldım. Ve ben de artık emzirmeye imrenerek bakabiliyorum.
İlkinde sütüm yoktu. Aylarca aşırı yara oldu. Hatta baya kalın deri parçaları kopmuştu.
İkincisinde süt problemim olmadı. Birincisinde çok küçükken işe başladım ve süt sagmak için işte fırsatım yoktu. Evde süt sagmak vs herşey çok zordu. İkincide ücretsiz izin aldım.

Bırakmaya gelince. Ben ikisinde de aynı yontemi uyguladım. Bence iyi bir yöntem. İlk önce iki yaşına gelince süt bittigini anlattım. Hepimizin süt içtiğini ama iki yaşına gelince annemizin sütünün bittiğini ve icmedigimizi. Babasını örnek verdim babaannesini beni vs örnek verdim. İlk azaltmayu denedim ama zorla açtığı için vs para bandı ile göğüs ucunu bantladim. Süt bitti dedikten sonra göğsüme baktiginda ucunu goremedigi için ememedi. Her ağlamaklı olduğunda anlattim. Üzüldü ben de üzüldüm ama 1-2 güne rahatça bıraktı. Küçük oğlumda da aynısını uyguladim. Sadece onda çok sütum olduğu için bir gece uyku arasında emzirdim. Göğsüm iyice şişmişti çünkü. O da uyku arasında çölden çıkmış gibi kana kana emmisti. Hala aklımda komik bir ani olarak kaldı. Çok seviyordu emmeyi ama ise donecegim için bıraktırdim mecbur.

Ben bu şekilde rahat ve çocuklar açısından travmasiz bittiğini düşünüyorum.
Yarın yara bandını deneyeceğim çok teşekkür ederim 🤲

İnanın çocuğum da böyle, ortaokul kadar ezmirirsin diye dalga geçip sinirimi zıplatanlardan sonra bana geldiler, annem devraldı bütün günü dışarda geçirdiler uyku/ bez/ yemekmolaları hariç ama. O zaman eve geldiler. Ben götürsem yakama yapışır bırakmaz çünkü. bi haftada geldiği nokta inanılmaz. Ve ben farklı şehirdyiö işi gücü bıraktı geldi sağolsun. Baba da iş görür müsaitse o yapabilir benimki yapmadı işi de yoğun yapamaz. Gece için yine annemden yardım alacağım.
Bana dediler ki bant yapıştır sürme/ siyah kalem hatta ayakkabı boyası sür pis olmuş diyip bi anda bırakır dediler. İçim el vermedi yanlış olduğunu buz gibi biliyorum çünkü. Sabır taşı da o hesap. Birden keserseniz memede ağrı olur size de zor olur.
Ben bu yaşımda bu kadar inat görmedim. İstediklerimizi bu kadar diretsek inat etsek yemin ederim ülke verirlerdi adama al sen yönet diye. Çocuk 2 saat aralıksız ağlar mı ya bazen nefesi kesiliyor kusacak gibi oluyor. Alnı kırmızı kırmızı oluyor ağlamaktan dayanamıyorum o zaman. Birde problem asla yemek yememesi hele kahvaltı ağzına sürmez. Tek öğün yemek yemiyor bazen meyve o kadar

2 yaşında ve tüm dişleri çıkmış artık sadece oyalanmak için meme emen bir çocuğu memeden kesebilirsiniz bence.
2 yaşında ikinci azılar çıkacak en azından benim çocuğumda çıkmadı henüz.
24 aylık yerine 2 yaş yazsanız neoluyor acaba🤦🏻‍♀️
Bence emzirmeyi kesmek için gayet uygun bir yaş.
Küçük çocuklarda her ay çok fark ediyor 24 aylık çocukla 35 aylık çocuk çok farklı, teknik olarak ikisi de iki yaş. Dolayısıyla küçük çocukları ay olarak ele alıyoruz. Toddler dediğimiz evreden sonra yaşa döneriz.

Bazı çocuklar bir yaşta kendi kendine bile bırakıyormuş. Ben kesmesem bizimki okul çağına kadar emer. Doğduğunda bile şak diye memeye yapışmıştı ordan anlamalıydım işin rengini 😁
Bizimki de hemen yapışmıştı dediğin gibi benim ki de emer valla 🤣 yani diğer anneleri bilmem ama emzirirken o mucize anne şeylerini hissedemiyorum 🤣

Allah yardımcımız olsun gerçekten zor.
Büyüyecekler ama şu an olduğum yer zor geliyor ne yalan söyleyeyim
Bazen bende çok zorlanıyorum hatta kimse yardım etmiyor diye isyan ediyorum.Kimse hem yardım etmiyor hem bu çocuk sana yapıştı diyorlar çocuk ne yapsın?hep benimle.Bu emme işi bazı bebekler için tutku gibi😊benim oğlumda doğduğu gün güzel yapıştı ve bırakamadı şimdi de üzülse memede, kızsa memede ,uyurken memede ama gündüzü epey azalttım bu ara dediğim gibi havalar tam soğumadan dışarı kozunu kullanın oyun gruplarına gidin önce gündüzü azaltın bu arada etraftan memene acı sür yada 2 gün kaynanana bırak seni görmesin memeyi unutsun diyenler var ama bu yöntemleri acımasızca buluyorum

2 yaş artık bebeklikten çıkıyor çocukluğa geçiş yapıyor.

Annelik gerçekten çok zor galiba..
Şöyle söyleyeyim bekarken dışarıda çocukları ağlayan ebeveynler falan olurdu ya derdim nasıl susturamazlar falan. Şimdi aynısı olunca gidip sarılıp kardeşim seni çok iyi anlıyorum demek istiyorum. Artık ne anne ne baba herhangi bir konuda eleştirmek haddim değil. Zor ama bazı çocuklar daha zor bizim bıcırıkta o gruptan 🥺

Bebeğim 24 aylık 1 hafta önce sizinle aynı şikayetler sebebiyle memeden ayırdım. Tüm dişleri çıkmadı henüz ama artık dayanamaz hale geldim. Ayırırken 2 hafta gündüzleri gögsüme sulandırılmış kakao sürdüm ve uff olmuş annem acıyo dedim. Krem filan sürdük iyileşicek annem dedim. Geceleri emzirdim. Bu bile o kadar mutluluk ki yeniden yaşamaya başladım. Sonra geceleri babası yattı yanında 5 gün. Suan meme istemiyor. Kendinizi hazır hissediyorsanız bırakın derim.

Bizimki de hemen yapışmıştı dediğin gibi benim ki de emer valla 🤣 yani diğer anneleri bilmem ama emzirirken o mucize anne şeylerini hissedemiyorum 🤣
1yaşa kadar güzeldi. Ama sonrası eziyet. Mesela annem diyor ki abartıyor musun memeyle oynarken neden bu kadar sinirleniyosun. Hani oda vücudumun bir parçası ya elinde tırnaklarıyla ya da dişleriyle çin işkencesi gibi bu size normal mi geliyor dedim benim sinirlerim bozuluyor 😒

Ya teşekkür ederim tavsiyeniz için. Biberondan süt içip te yine de meme siyen bir bebek. Doktoru ilk ayların da demişti bana biraz histerik bir bebek diye aşırı bir anne düşkünlüğü var.
Bu durum küçükken ne kadar güzel gelse de büyüdükçe bende artık kendime alan açmak istiyorum. Birkaç saat kendime ayırmak istiyorum mesela büyüdükçe daha da zorlaştı
Benim oğlum da çok düşkün tuvalete bile gitsem arıza çıkarıyor bazı günler. Zor bir doğum oldu kalbi durdu dünyaya geldiğinde. Kalp masajı yapıldı o şekilde çok şükür ki Rabbim onu bana emaneten iade etti. Hastanede hemşireler doktorlar ellediğinde ağlardı sağlık ocağında bile hâlâ ortalığı yıkar. Ben markete gitsem peşimden annem nerede diyip beni arıyormuş ağlıyormuş. Babası ile ayrıyız hiçbir sorumluluk almadı kendisi. Terk edilme korkusu da yaşıyor sanırım gözünün önünden ayırmak istemiyor beni. Bazen bunaltıcı olsa da sabırlı yaklaşmaya çalışıyorum daha da travmatize etmemek için. Emmeyi bıraktığında da düşkün olacak size ama ilişkiniz farklı bir boyutta olacak. Ben başta emme bizim aramızdaki bağ diye düşünüyordum kesince bozulur mu diye korkularım vardı. Ama çocukta olsalar anlıyorlar. Hazırlık sürecine geçin ben bir kaç ay hazırlandım ama siz daha hızlandırılmış versiyonu uygulayın. Ben kesmeme bir hafta kalana yakında mamişler gidiceklermiş annecim diye anlatmaya başlamıştım akşamları. Sürece çocuklarımızı hazırlamalıyız benim oğlum da iki yaş sendromunda. Çok zorluyor bazen beni. Sabırlı olmaya çalışıyorum oğlumun psikolojisi mahvolmasın diye. Benimki yeterince oldu bir de ona olmasın diye tüm çabam.

Anlayacağı şekilde anlatmaya çalışın. Hazırlayın onu sürece. Gerçekten anlıyorlar bu arada. Anladığına emin olana kadar devam edin. Sonraki süreçte de kendilerini kötü hissediyorlar o zaman da güven vermeye çalışın ben yanındayım diyin sarılın hadi gel sarılalım gibi. Göğsün yerine birşey koyması gerek. Onlar için kendilerini güvende hissetme aracı bu aslında. Benim oğlum hep saçımı tutuyor. Diyorum hadi gel sarılalım istersen saçımı tutmana da izin verebilirim diyorum. Gün içinde sarılıp öyle saçımı tutup çizgi film izlediği çok anımız oluyor. Ama evlat işte. Kestikten sonra gece uykuları da düzelir siz de dinlenirsiniz. İlk haftalar kolay oldu diyemem. Bu çocuk için büyük bir değişiklik. Aniden hasar bırakabilir. Onu anlatarak ve emmeyi azaltarak hazırlayın buna.

Bazen bende çok zorlanıyorum hatta kimse yardım etmiyor diye isyan ediyorum.Kimse hem yardım etmiyor hem bu çocuk sana yapıştı diyorlar çocuk ne yapsın?hep benimle.Bu emme işi bazı bebekler için tutku gibi😊benim oğlumda doğduğu gün güzel yapıştı ve bırakamadı şimdi de üzülse memede, kızsa memede ,uyurken memede ama gündüzü epey azalttım bu ara dediğim gibi havalar tam soğumadan dışarı kozunu kullanın oyun gruplarına gidin önce gündüzü azaltın bu arada etraftan memene acı sür yada 2 gün kaynanana bırak seni görmesin memeyi unutsun diyenler var ama bu yöntemleri acımasızca buluyorum
2 gün bırakmak mı ne kadar delirsem de 2 saat sonra hemen gözlerim onu arıyor. Öyle birşey zaten yapamam birden kesmek o yüzden travmatik olabilir diye uzak duruyorum

Benim oğlum da çok düşkün tuvalete bile gitsem arıza çıkarıyor bazı günler. Zor bir doğum oldu kalbi durdu dünyaya geldiğinde. Kalp masajı yapıldı o şekilde çok şükür ki Rabbim onu bana emaneten iade etti. Hastanede hemşireler doktorlar ellediğinde ağlardı sağlık ocağında bile hâlâ ortalığı yıkar. Ben markete gitsem peşimden annem nerede diyip beni arıyormuş ağlıyormuş. Babası ile ayrıyız hiçbir sorumluluk almadı kendisi. Terk edilme korkusu da yaşıyor sanırım gözünün önünden ayırmak istemiyor beni. Bazen bunaltıcı olsa da sabırlı yaklaşmaya çalışıyorum daha da travmatize etmemek için. Emmeyi bıraktığında da düşkün olacak size ama ilişkiniz farklı bir boyutta olacak. Ben başta emme bizim aramızdaki bağ diye düşünüyordum kesince bozulur mu diye korkularım vardı. Ama çocukta olsalar anlıyorlar. Hazırlık sürecine geçin ben bir kaç ay hazırlandım ama siz daha hızlandırılmış versiyonu uygulayın. Ben kesmeme bir hafta kalana yakında mamişler gidiceklermiş annecim diye anlatmaya başlamıştım akşamları. Sürece çocuklarımızı hazırlamalıyız benim oğlum da iki yaş sendromunda. Çok zorluyor bazen beni. Sabırlı olmaya çalışıyorum oğlumun psikolojisi mahvolmasın diye. Benimki yeterince oldu bir de ona olmasın diye tüm çabam.

Anlayacağı şekilde anlatmaya çalışın. Hazırlayın onu sürece. Gerçekten anlıyorlar bu arada. Anladığına emin olana kadar devam edin. Sonraki süreçte de kendilerini kötü hissediyorlar o zaman da güven vermeye çalışın ben yanındayım diyin sarılın hadi gel sarılalım gibi. Göğsün yerine birşey koyması gerek. Onlar için kendilerini güvende hissetme aracı bu aslında. Benim oğlum hep saçımı tutuyor. Diyorum hadi gel sarılalım istersen saçımı tutmana da izin verebilirim diyorum. Gün içinde sarılıp öyle saçımı tutup çizgi film izlediği çok anımız oluyor. Ama evlat işte. Kestikten sonra gece uykuları da düzelir siz de dinlenirsiniz. İlk haftalar kolay oldu diyemem. Bu çocuk için büyük bir değişiklik. Aniden hasar bırakabilir. Onu anlatarak ve emmeyi azaltarak hazırlayın buna.
Çok geçmiş olsun.
Rabbim uzun ve güzel ömürler versin, iyi insanlarla karşılaştırsın tüm evlatlarımızı. Aslında her anne her evlat kendine has bazen tükenme noktasına geliyorum ama yine de sabırlı davranmaya çalışıyorum. Sesimi yükselttiğim de oluyor sonra hemen gidip özür diliyorum hatamı telafi etmek için. Ama insanız neticede ben ne kadar kızsamda ona yinede ikiz gibi bütüm gün yapışık geziyoruz 🥺❤️

Iki komşum yeni bıraktırdı sabır taşıyla. Biri çalışıyodu. Diğeri çalışmıyor. Gece gündüz memede çocuk. Ve yatak odalarımız bitişik bu çalışmayanla. Bir gece o kadar çok ağladı ki.... Aman kalsın dedim. Ben on yaşına kadar emziririm. Benim bebeğim gerçekten bir derdi olmadan ağlamaz ağlaya ağlaya bi şey yaptıramam yani imkansız. Şimdi geceleri su deniyorum ilk uyku aralarında. Biraz içip dönüp yatabiliyo bazen. Daha önce de denedim suluğu itip emelim diye ağlıyodu. Sabaha karşı ama yapacak bi şey yok bi sağa geçiyo emiyo bi sola geçiyo emiyo üstümden 🤣 evet beraber yatıyoruz. Yatak ayırma planım var bu aralar belki azaltmasına yardımcı olur. Bitiğim aynı şekilde çok emiyo bırakmasam memede yaşar tüm gün tüm gece. Bırakmalar hep her seferinde bi aksiyonla gel çamaşır asalım. Gel çorba yapalım senin tencerene de mercimek koyalım filan şeklinde... uzun vadede planım yok razı olmasını bekleyebilirim. Kesecem şu vakit diyemiyorum.

B
Kızlar merhaba.
Bebeğim 24 aylık eskiden bu kadar değildi ama bu aralar aşırı derecede bir meme düşkünlüğü başladı. Bir de meme ucuyla oynama hem eliyle hem ağzıyla sanki ağzını kaşıyomuş gibi ( bütün dişleri çıktı bu arada).
Size nasıl diyeyim banyoya wc ye gidemez hale geldim resmen kapımda hüngür hüngür ağlıyor meme diye oysaki en fazla 15 dakika önce falan emzirmişimdir.
Mesela memeyle oynarken beynime resmen şimşekler çakıyor o kadar sinirleniyorum ki kaç kere oturdum ağladım ( 1.5 saat meme emiyor oynuyor)
Haftaya aşısı var hemşiresiyle konusucam günde tek öğün yemek yediremiyorum resmen sadece meme de yaşıyor. Kesmek istiyorum ama azaltma yöntemi bende işe yaramadı aşırı derecede diretip ağlıyor. Sabır taşıyla kesmek istiyorum ama travma olur diye korkuyorum.
Annemle eşim üstlerine vazifeymiş gibi bir de psikolojik baskı yapıyorlar daha çok küçük kesme diye. Hatta annem iyiki bir memeniz var emziriyorsunuz ben 5 çocuk emzirdim nolmuş falan diyor.
Şu satırları size yine 1.5 saat emzirip anca uyutup bir miktarda sinirden ağlamış halimle yazıyorum ne olur bir akıl verin ben ne yapayım?
Bi dr bi hoca bi anne bi kocadan icazet almak zorunda değilsiniz.
Beden senin bedenin, senin canın yanıyor.
2 sene fazlasıyla yeterli süre avrupa da 6 ay emziriyorlar oradaki hic bi cocugun besinsizlikten öldügünü de görmedim.
Evet anne sütü güzel ama bi annenin psikolojisi yerle bir olup halen bırakabilmek icin icazet almaya calısıyorsa böyle ise karsıyım
Mama ile büyüyen cocuklar cocuk değil mi?
O cocuk 1 hafta sonra unutacak.
Siz o yorgunluk ve depresif hali hic unutmayacaksınız
O yüzden kesin gitsin, bu süt olayı fazla uzamıs.
Sizi yetersiz bulan cıkarsın memesini kendi emzirsin
Kocanızda gitsin parasını verip süt anne getirsin
Kuran-ı Kerim’de bile kadın cocuguna süt vermek istemiyor ise kocanın süt anne tutup parasını karsılamasını zorunlu kılmıs

Back