- 19 Kasım 2019
- 683
- 963
- 53
- Konu Sahibi QueenBee55
Ya teşekkür ederim tavsiyeniz için. Biberondan süt içip te yine de meme siyen bir bebek. Doktoru ilk ayların da demişti bana biraz histerik bir bebek diye aşırı bir anne düşkünlüğü var.Benim oğlum 20 aylıkken böyleydi günden güne azalttım. İlk günler bızıklandıkça salatalık havuç filan verdim. Sonra ayran yapmaya başladım bazen süt bitmiş sonra gelecekmiş diye diye iki yaşına geldiğimizde sadece emmeye kadar düşmüştük. Gündüz vermiyordum. Batırsa da kendi yesin diye önüne birşeyler koydum mıncıkladı batırdı yedi döktü vs ama alıştı o sıra. Geçenlerde göğsüme bant yapıştırdım üstüne de kırmızı ruj sürdüm. Oğlum gece odaya gelince uyumadan önce emmek istedi. Bende artık mamişler bitti geri gelmeyecekler diye anlattım ve göğsümdeki bandı gösterdim uf olmuş dedim. O gece ilk başta biraz ağladı sonra biberon ile normal süt getirdik inat etti içmemek için ama sabırla sakinlikle yaklaşarak anlatarak ikna ettim. Kucağımda biberonla süt içerken çizgi film izledi ve uyuya kaldı. İlk hafta çok zordu ama sabırla anlatmaya devam ettimm. Bir hafta bant kullandım. Banyodan sonra tekrar bant yapıştırıp tekrar boyadım ruj ile. Her seferinde de gösterip aynı şeyleri anlattım. Bıkmadan aynı sabırla sonra onu öpüp koklayarak ben yanındayım istersen kucağıma oturabilirsin sana biberonla süt verebilirim çizgi film izleyebiliriz diyerekten bu süreci atlattım. Şimdi bu şekilde uyuyoruz bu şekilde duruyoruz biberona alıştı. Gündüzleri elinde oyalanmak için salatalık elmq havuç gibi şeyler oluyor ve bizimle beraber yemek yemesi gerektiğinde benim yedirmemi ister misin diye soruyorum istemezse yine kendisinin yemesine izin veriyorum. Batırmak ellemek öyle yemek hoşuna gidiyor.
Not : batırmasına izin vermeden önce yemek yemiyordu pek. Doktor izin vermemi önerdi. Denedik ve sonuç aldık. Umarım işinize yarar benim yaşadığım deneyim.
Bu durum küçükken ne kadar güzel gelse de büyüdükçe bende artık kendime alan açmak istiyorum. Birkaç saat kendime ayırmak istiyorum mesela büyüdükçe daha da zorlaştı