Emzirmekten nefret ediyorum artık lütfen bir öneri yapar mısınız?

Çalışıyor musunuz . Ya da sizden ayrılma korkusu mu yaşadı acaba çocuk. Ben henüz doğum yapmadım ama ablalarimdan biraz fikir sahibiyim sadece . Bi ablamin kızı çok çok zor bıraktı. Kendisi ogretmen. Diğerinin de oğlu, annesi meme hasta oldu deyince birakti ilginç bir şekilde. O da ev hanımı.

Memeyle oynama dönemi o kadar sinir bozucu ki insanın cinsel hayatını dahi etkiliyor bence, aşırı irite edici bir his emzirmenin son dönemlerinde çocuklar bunu çok yapıyorlar. Azaltarak kesmek işe yaramıyorsa bence birden kesin artık. 2 yaş olmuş zaten ben travmatik bir etkisi olacağını sanmıyorum. Tabi ağlamaktan kendini heba etmeyecek çocuk bir şekilde oyalayıp dikkatini dağıtmak lazım her memeye yöneldiğinde

Yok birkaç aydır böyle onu da 2 yaş sendromuna yoruyorum. Mesela bazen oğlum markete gidicem gelicek misin diyorum hayır deyip ananeyle kalıyor. Sonra ben geliyorum gayet sakin. Bazı günler ise wcye gidemiyorum kapıda krize giriyor. Bazen kendi yatağa yatıp uykum var diyor hemen uyuyor bazen 2 saat meme emiyor uykuya dalamıyor. Böyle değişik bir süreç..

Meme görmek istemiyorum. Gerçekten memeyi sadece süt veren bir organ olarak görüyorum artık asla bir cinsel uzvu kalmadı. Zaten gün içerisinde hep kriz anlarında Olduğumuz için cinsellikte kalmadı ama geçicek inşallah büyüyecekler öyle ya da böyle

Allah Allah çok ilginç. Allah yardımcınız olsun . Henüz beş gün var doğumuma ama şimdiden böyle konulari merak ediyorum. Nasıl cozdugunuzu buraya da yazar mısınız. İnşallah çözünce.

Allah Allah çok ilginç. Allah yardımcınız olsun . Henüz beş gün var doğumuma ama şimdiden böyle konulari merak ediyorum. Nasıl cozdugunuzu buraya da yazar mısınız. İnşallah çözünce.
Hayırlısıyla kucağınıza alırsını inşallah Güzel, sağlıklı doğumlar diliyorum..

Ablam yıllar önce aynı dertten muzdaripti. Çocuğa önce yara nedir onu öğretti sonra da meme ucuna biraz salça sürüp yara olmuş dedi. Her defasında aynı şey olunca çocuk da emmek istemedi artık. Biraz ilkel görünüyor ama işe yaradı.

Bende aynı şeyi yaşadım. Senin psikolojin daha önemli. Küçük değil artık almış alacağını

Benim ilk kızım öyleydi aşırı düşkündü memeye kesmeyelim hadi biraz daha yazık falan derken 4 yil emdi ..ağladı çok ama yapacak birşey yoktu artık..şuan kızım 11 aylık oda aynı çok düşkün zar zor yemek yediriyorum dediğiniz gibi sürekli meme meme diye söyleniyor eliyle oyun oynuyor gerçekten bir muddetten sonra bunaliyor insan haklısınız bende öyle oluyorum arada üstüme çıkıyor bu emiyor bir birakiyor başka şeyle uğraşıyor sonra bende kapatiyorum kapattigimi görünce geri actiriyor..biraz daha beklemedeyim ama ilk kizimdaki gibi yapmiycam bu sefer doktorla konusucam bakalım yavaş yavas kesicem ama biraz daha geçsin bekliyorum

Benim ilk kızım kendi kendine bıraktı memeyi üç yaşındaydı Bence çok nefret ettiyseniz huzurunuz için bırakkn. Sabır taşını görümcemde gördüm, çok rahat bıraktı. Travmatik gibi değildi çocuk tam o da 2 yaşındaydı.

Ha bir şey sürmeden çocuğu oyalayarak bırakmak isterseniz bol bol dışarı çıkın, hatta eve girmeyin. Sürekli aktivite, oyalama... Size birinin destek olması lazım ama. Tek başına yapmak zor.

Ha bir şey sürmeden çocuğu oyalayarak bırakmak isterseniz bol bol dışarı çıkın, hatta eve girmeyin. Sürekli aktivite, oyalama... Size birinin destek olması lazım ama. Tek başına yapmak zor.
Annem var ama destek olacağına köstek oluyor psikolojimle çok oynuyor. Yok daha çok küçük iyi ki bir memen var emzirmek ne zor geldi. Kışın kesilmez memeden bilmem ne iyice sinirlerim tavan yaptı. Kesmek istiyorum dedikçe üstüme üstüme geliyorlar şaka gibi. Ama sabır taşı gelsin kararlıyım kesicem çünkü her akşam artık ağlayarak uyumaktan bıktım gerçekten emzirmekten nefret ediyorum bu aralar. Teşekkür ederim yorumunuz için

Bu tür yorumlara aldırmayın, kimseyi anneliğinize emzirmenize çocuk bakımına karıştırmayın anneniz dahi olsa. Tuvalet eğitimi mi bu üşütür hasta olur diye kışın kesilmesin yahu kışın gayette kesilebilir sütten. 2 yaştan sonra çocuk oluyorlar artık, anneye bu kadar psikolojik baskı çok gereksiz

Benim kızım 20 aylık doğduğundan beri günduz uykusunda bile uyanip emer oyle uyur. Oglen uyutup is yapiyim deme şansım yok yani. 2 3 kez emer öğlende. Gece ayni sekilde 45 dk 1 saat en fazla uyur uyanıp emer. Hala uyku düzenimiz yok. Ama bu emzirmeyi bırakma düşüncesi beni çok üzüyor ben uykuduzluğada razıyım o aramizdaki bambaşka bir bağ. Gündüzde emiyor tabi hala , işim varsa kızar aglar yere atar kendini. 24 aylıkken kesmis olmam gerekio ama ben simdiden kötü hissediyorum. 3.çocugum bu ilk ikisi bu aya kadar emmedi. Kısa emdi.

Ya bizimkisi keyif için emiyor tamamen mesela çizgi film açsam hemen meme. Beni emzik niyetine kullanıyor bazen sadece ağzında tutuyor memeyi. Birde günde tek öğün bile yemek yemiyor kilosu iyi tombul ama ne zamana kadar yemek yemeden devam edecek.

Kocakari yontemleri bu isin tek cozumu aslinda ama bende yapmadim bunlari.

Bebegim 24 aylikken 1 ay once dogan kiz kardesiyle halen meme emiyordu. Ustelik 1 yas sonrasi azalan sut, kardes dogunca inanilmaz cogalmisti, tadi da guzellesmisti iyice, dolayisiyla bagliligi artti.

Buyuk kizim 14 aylikken hamile kaldim, doktorum ilk 4 ay emzir sonra memeden kes dedi, kiyamadim ve kesmedim. Ama 18 aylik oldugunda sadece sabah, ogle, aksam uykulari oncesi emzirmeye dusurdum.
21 aylikken ogle ve aksam uykusuna dustu.
Nasil diye soracaksiniz, benim kizim da asiri duskundu, memesiz uyumazdi, ama hep konuştum.

"Kardes var karnimda, simdi sut ona birikiyor, sana zarar verebilirmis, daha az icmeliymissin, bikac ay sonra o dogdugunda memeyi paylasacaksin" vs hep telkin ettim.

Kardesi dogmadan 15 gun once, pat diye birgun memeden kestim, "sut melekleri gitmis, meme agliyormus" gibi sozlerle vermedim, o da garip bi sekilde ikna oldu. Ama bu surece baba dahil kimseyi katmadim, izin vermedim yorum yapmalarina.

Sonra kardesi dogdu ve kizim zorla memeyi tekrar emmeye basladi, travma olmasin, uzulmesin diye ses etmedim, peki madem birlikte beslerim diye dusundum zaten bunu da istiyordum.

Sonra 1 ay kadar emzirdim ama artık memelerim hirpalanmaktan cok aciyordu, gorsel olarak rahatsizlik verecek birsey olmasa da cok aci cekmeye basladim.

Bir sabah kizimi karsima aldim, derdimi oldugu gibi anlattim.
Annecim cok canim aciyor ve ben dayanamiyorum, hem seni hem kardesini artik emzirmeyecegim dedim.

Aglamadi ama kahroldu.

Yaklasik 10 gun kucugu gizli sakli emzirdim, babasi mama veriyordu, buyuk mamayla beslendigini sansin da dislanmis hissetmesin diye, ben de odama gidip emziriyordum.

Sonra yaninda emzirmeye basladim. 8 Eylül'de memeden kestik, kardesini de artik gozunun onunde emziriyorum. Ama agrilarimin gectigini falan hep anlattim.

Hala gelip kardesi emerken mememi opuyor, kurcaliyor, memeyi alip boynunu bukup kendini acindiriyor ama meme ucuna yanasmiyor hic. Aslinda hadi gel birazda sen meme em desem, hiicc hayir demez.

Memeden kestigimden bu yana emzikle uyuyor. 2 yil boyunca ilk 5 ay haric emzigi agzina almayan cocuk simdi emzikle uyuyor. Doktoruna ve pedagoguna danisarak emzige donduk.

Istahimiz acildi, yemek yemege basladik, kilo aldik. 6 ayda almasi gereken ama alamadigi kiloyu memeyi birakinca almaya basladi.

Istenirse oluyor yani, kararli oldugunuzu cocuga yansitmaniz ve kabul ettirmeniz cok onemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…