• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirmekten nefret ediyorum artık lütfen bir öneri yapar mısınız?

QueenBee55

"Konuş Deli" 🗯️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2019
683
963
53
Kızlar merhaba.
Bebeğim 24 aylık eskiden bu kadar değildi ama bu aralar aşırı derecede bir meme düşkünlüğü başladı. Bir de meme ucuyla oynama hem eliyle hem ağzıyla sanki ağzını kaşıyomuş gibi ( bütün dişleri çıktı bu arada).
Size nasıl diyeyim banyoya wc ye gidemez hale geldim resmen kapımda hüngür hüngür ağlıyor meme diye oysaki en fazla 15 dakika önce falan emzirmişimdir.
Mesela memeyle oynarken beynime resmen şimşekler çakıyor o kadar sinirleniyorum ki kaç kere oturdum ağladım ( 1.5 saat meme emiyor oynuyor)
Haftaya aşısı var hemşiresiyle konusucam günde tek öğün yemek yediremiyorum resmen sadece meme de yaşıyor. Kesmek istiyorum ama azaltma yöntemi bende işe yaramadı aşırı derecede diretip ağlıyor. Sabır taşıyla kesmek istiyorum ama travma olur diye korkuyorum.
Annemle eşim üstlerine vazifeymiş gibi bir de psikolojik baskı yapıyorlar daha çok küçük kesme diye. Hatta annem iyiki bir memeniz var emziriyorsunuz ben 5 çocuk emzirdim nolmuş falan diyor.
Şu satırları size yine 1.5 saat emzirip anca uyutup bir miktarda sinirden ağlamış halimle yazıyorum ne olur bir akıl verin ben ne yapayım?

Kızlar merhaba.
Bebeğim 24 aylık eskiden bu kadar değildi ama bu aralar aşırı derecede bir meme düşkünlüğü başladı. Bir de meme ucuyla oynama hem eliyle hem ağzıyla sanki ağzını kaşıyomuş gibi ( bütün dişleri çıktı bu arada).
Size nasıl diyeyim banyoya wc ye gidemez hale geldim resmen kapımda hüngür hüngür ağlıyor meme diye oysaki en fazla 15 dakika önce falan emzirmişimdir.
Mesela memeyle oynarken beynime resmen şimşekler çakıyor o kadar sinirleniyorum ki kaç kere oturdum ağladım ( 1.5 saat meme emiyor oynuyor)
Haftaya aşısı var hemşiresiyle konusucam günde tek öğün yemek yediremiyorum resmen sadece meme de yaşıyor. Kesmek istiyorum ama azaltma yöntemi bende işe yaramadı aşırı derecede diretip ağlıyor. Sabır taşıyla kesmek istiyorum ama travma olur diye korkuyorum.
Annemle eşim üstlerine vazifeymiş gibi bir de psikolojik baskı yapıyorlar daha çok küçük kesme diye. Hatta annem iyiki bir memeniz var emziriyorsunuz ben 5 çocuk emzirdim nolmuş falan diyor.
Şu satırları size yine 1.5 saat emzirip anca uyutup bir miktarda sinirden ağlamış halimle yazıyorum ne olur bir akıl verin ben ne yapayım?

2 yaşında ve tüm dişleri çıkmış artık sadece oyalanmak için meme emen bir çocuğu memeden kesebilirsiniz bence.

2 yaşında ve tüm dişleri çıkmış artık sadece oyalanmak için meme emen bir çocuğu memeden kesebilirsiniz bence.
İşte aşırı bir meme düşkünlüğü olunca doktor azaltarak kes dedi ama o türlü kesilmesi mümküm bir çocuk değil birden kessem acaba travmatik olur mu ilişkimiz bozulur mu diye korkuyorum

Kızlar merhaba.
Belli bir aydan sonra meme ihtiyaçtan ziyade akışkanlık ve oyuna dönüyor.Sizin psikolojinize de yazık.

Benim oğlum 21 aylık memeye çok düşkün ama sizinki farklı bir boyuta gelmiş.24 ay emzirmek için yeterli bir süre bende bıraktırmak istiyorum artık ama nasıl yapacağımı tam olarak bilemiyorum.Bu ara meme istediği zaman hemen eline yiyebileceği bişey veriyorum yada unutması için oyuna yönlendiriyorum dışarıda bol vakit geçirmek memeyi unutturuyor bazen şimdilik bunları yapabiliyorum önerileri bende takip edeceğim burdan.tam bir sinir harbi sizi anlıyorum evim darma duman tuvalete girmek bile mesele oluyor.

Kızlar merhaba.
Anneniz bi zahmet yardım etsin o zaman. Gündüz meme dedikçe alıp dışarı çıkaracak siz de meme dedikçe yemek tıkıştıracaksınız ağzına. Eline meyve, atıştırmalık bir şeyler tutuşturun. Dışarda oyalanır acıkırsa da çorba falan içer hazırda yemek olsun. Böyle böyle mecburen unutur sadece uyurken ya da sadece uyanınca günde bir iki defa emzirirsiniz. Sonra da onu kesersiniz.
Benimki de tam sizinki gibi gündüzü öyle bitirdim bir hafta zor oldu. Gece içim biraz sabra ihtiyacım var ne yapacağım bilmiyorum.
Hiç yemeyen çocuğum az da olsa yemek yiyor mecbur yiyor daha doğrusu.

Oyun üzerinden ilerleyebilirsiniz. Anne tavşan bebek tavşan gibi. Sure vererek onlarda yasatip sonra siz baslayabilirsiniz Bildiğim kadarıyla kitaplar da var çocuk kitabı
Süre kavramı varsa süt 3 gün sonra gündüz bitecek - 1 hafta sonra artık hiç kalmayacak diye anlatmaya başlayabilirsiniz

Benim oğlum 21 aylık memeye çok düşkün ama sizinki farklı bir boyuta gelmiş.24 ay emzirmek için yeterli bir süre bende bıraktırmak istiyorum artık ama nasıl yapacağımı tam olarak bilemiyorum.Bu ara meme istediği zaman hemen eline yiyebileceği bişey veriyorum yada unutması için oyuna yönlendiriyorum dışarıda bol vakit geçirmek memeyi unutturuyor bazen şimdilik bunları yapabiliyorum önerileri bende takip edeceğim burdan.tam bir sinir harbi sizi anlıyorum evim darma duman tuvalete girmek bile mesele oluyor.
Bütün gün evdeyim beni görmese istemiyor evet ama ne kadar en fazla bir iki saat. Hele uykudan nefret eden bir çocuk öğle uykusundan uyandı mı bir haller oluyor 2 saat abartmıyorum kalkamıyorum yanından meme ağzında sürekli ağlıyor çıldırıcam yakındır. Birde kesersem eğer bu meme oynamasına devam etmek ister diye korkuyorum annem diyor çünkü abimde öyleymiş memeden kesince bir sene memeyle oynamadan uykuya dalamazdı diyor.

Gündüz için bir süre meme yoruldu akşama süt olacak diyip açıklama yapsanız. Her ne olursa olsun kararlı olmanız şart.

Benim de kizim öyle 22 aylik aşırı düşkün bide her zamanki marka kremimden farklı Bi gunes kremi kullandım hiç sivilce cikmayan yüzümde sivilce cikti onlarda çok acıyor kizim emdiği için tedavi olamıyorum bende bıraktırmak istiyorum.memme yok artık dediğim an çılgınlar gibi agliyor 🤦‍♀️

24 ay bence ideal. Büyük çocuğumu da tam 24.ayda kestim, şuan ufaklık da 21 aylık hala emiyor resmen gün sayıyorum 24 aya. Aynen sizin kızınız gibi hayatı memeden ibaret. Hele geceleri uykusu delik deşik ve meme emerken çok eziyetli emiyor ısırıyor çekiyor oynuyor. Sinirlerim bozuluyor bazen acıdan. Dayanıyorum bakalım 3 ay kaldı.

Anneniz bi zahmet yardım etsin o zaman. Gündüz meme dedikçe alıp dışarı çıkaracak siz de meme dedikçe yemek tıkıştıracaksınız ağzına. Eline meyve, atıştırmalık bir şeyler tutuşturun. Dışarda oyalanır acıkırsa da çorba falan içer hazırda yemek olsun. Böyle böyle mecburen unutur sadece uyurken ya da sadece uyanınca günde bir iki defa emzirirsiniz. Sonra da onu kesersiniz.
Benimki de tam sizinki gibi gündüzü öyle bitirdim bir hafta zor oldu. Gece içim biraz sabra ihtiyacım var ne yapacağım bilmiyorum.
Hiç yemeyen çocuğum az da olsa yemek yiyor mecbur yiyor daha doğrusu.
2 yaş sendromuna birkaç ay önce girdi. Eğer meme vermezsem ve yemek koyarsam önüne duvardan halıya halıdam tavana heryere fırlatıp sıvıyor sağolsun. Kendine vurmalar, ağlamaktan kusacak gibi olmalar. Aşırı zor bir dönemdeyim. Geçenlerde doğum gününü kutlamak istedik bacaklarıma yapıştı o gün koala gibi ve ağladı durdu hiçbişey yapamadım pastasını falan kendim yapmıstım yemin ederim parçalamak istedim hem pastayı hem kendimi.

Sabır taşı aldım ama birden kessem acaba travma olur mu. Erkek çocuğu babasıyla bile ilgilenmiyor varsa yoksa ben kriz geçirdiğinde ben hariç kimse dokunamıyor ona kendini yerden yere vuruyor. O kadar bunaldım ki ne gece uykusu kaldı ne gündüz rahatlığı

Bütün gün evdeyim beni görmese istemiyor evet ama ne kadar en fazla bir iki saat. Hele uykudan nefret eden bir çocuk öğle uykusundan uyandı mı bir haller oluyor 2 saat abartmıyorum kalkamıyorum yanından meme ağzında sürekli ağlıyor çıldırıcam yakındır. Birde kesersem eğer bu meme oynamasına devam etmek ister diye korkuyorum annem diyor çünkü abimde öyleymiş memeden kesince bir sene memeyle oynamadan uykuya dalamazdı diyor.
Bende bütün gün evdeyim ve tek başıma bakıyorum böyle olunca işler zorlaşıyor ben çareyi dışarı çıkmakta buldum havalar henüz çok sogumadi öğle uykusundan önce parka götürüyorum yanıma yiyebileceği bişeyler ve su götürüyorum. 1.5-2 saat emmeden geçiyor eve gelince uykuya yine meme ile dalıyor .bende birden kesmenin doğru olmayacağını düşünüyorum kademeli bıraktırmak lazım onun içinde önce gündüzü azaltıp kesmek lazım gece için henüz cesaretim yok. Öğle uykusundan kalkınca kesintisiz agliyormus bence duruma oradan el atmaya başlayın oyalama,direk karnını doyurma gibi girişimlerde bulunun.Bizi emzik gibi kullanıyorlar kesinlikle karın doyurma gibi bi durumları yok bence

Kızlar merhaba.

24 aylık yerine 2 yaş yazsanız neoluyor acaba🤦🏻‍♀️
Bence emzirmeyi kesmek için gayet uygun bir yaş.

Kızlar merhaba.
Benim oğlum 20 aylıkken böyleydi günden güne azalttım. İlk günler bızıklandıkça salatalık havuç filan verdim. Sonra ayran yapmaya başladım bazen süt bitmiş sonra gelecekmiş diye diye iki yaşına geldiğimizde sadece gece emmeye kadar düşmüştük. Gündüz vermiyordum. Batırsa da kendi yesin diye önüne birşeyler koydum mıncıkladı batırdı yedi döktü vs ama alıştı o sıra. Geçenlerde göğsüme bant yapıştırdım üstüne de kırmızı ruj sürdüm. Oğlum gece odaya gelince uyumadan önce emmek istedi. Bende artık mamişler bitti geri gelmeyecekler diye anlattım ve göğsümdeki bandı gösterdim uf olmuş dedim. O gece ilk başta biraz ağladı sonra biberon ile normal süt getirdik inat etti içmemek için ama sabırla sakinlikle yaklaşarak anlatarak ikna ettim. Kucağımda biberonla süt içerken çizgi film izledi ve uyuya kaldı. İlk hafta çok zordu ama sabırla anlatmaya devam ettimm. Bir hafta bant kullandım. Banyodan sonra tekrar bant yapıştırıp tekrar boyadım ruj ile. Her seferinde de gösterip aynı şeyleri anlattım. Bıkmadan aynı sabırla sonra onu öpüp koklayarak ben yanındayım istersen kucağıma oturabilirsin sana biberonla süt verebilirim çizgi film izleyebiliriz diyerekten bu süreci atlattım. Şimdi bu şekilde uyuyoruz bu şekilde duruyoruz biberona alıştı. Gündüzleri elinde oyalanmak için salatalık elmq havuç gibi şeyler oluyor ve bizimle beraber yemek yemesi gerektiğinde benim yedirmemi ister misin diye soruyorum istemezse yine kendisinin yemesine izin veriyorum. Batırmak ellemek öyle yemek hoşuna gidiyor.

Not : batırmasına izin vermeden önce yemek yemiyordu pek. Doktor izin vermemi önerdi. Denedik ve sonuç aldık. Umarım işinize yarar benim yaşadığım deneyim.

Canım benim kimsenin dediğine bakma kesiceksen kes yani ben de 1 yaşında kesicem annem ablam falan neler dedi neler umrumfa değil senin bu dediklerini bak 7 aylık bebeğim yapıyor dayanamıyorum 2 yaş hayal edemiyorum😥

İlk çocuğumda emzirmeyi hiç sevmemistim. Hatta emzirmeyi hayranlıkla anlatanlar hayretle bakıyordum. İkinci çocuğumda ise keyif aldım. Ve ben de artık emzirmeye imrenerek bakabiliyorum.
İlkinde sütüm yoktu. Aylarca aşırı yara oldu. Hatta baya kalın deri parçaları kopmuştu.
İkincisinde süt problemim olmadı. Birincisinde çok küçükken işe başladım ve süt sagmak için işte fırsatım yoktu. Evde süt sagmak vs herşey çok zordu. İkincide ücretsiz izin aldım.

Bırakmaya gelince. Ben ikisinde de aynı yontemi uyguladım. Bence iyi bir yöntem. İlk önce iki yaşına gelince süt bittigini anlattım. Hepimizin süt içtiğini ama iki yaşına gelince annemizin sütünün bittiğini ve icmedigimizi. Babasını örnek verdim babaannesini beni vs örnek verdim. İlk azaltmayu denedim ama zorla açtığı için vs para bandı ile göğüs ucunu bantladim. Süt bitti dedikten sonra göğsüme baktiginda ucunu goremedigi için ememedi. Her ağlamaklı olduğunda anlattim. Üzüldü ben de üzüldüm ama 1-2 güne rahatça bıraktı. Küçük oğlumda da aynısını uyguladim. Sadece onda çok sütum olduğu için bir gece uyku arasında emzirdim. Göğsüm iyice şişmişti çünkü. O da uyku arasında çölden çıkmış gibi kana kana emmisti. Hala aklımda komik bir ani olarak kaldı. Çok seviyordu emmeyi ama ise donecegim için bıraktırdim mecbur.

Ben bu şekilde rahat ve çocuklar açısından travmasiz bittiğini düşünüyorum.

2 yaş sendromuna birkaç ay önce girdi. Eğer meme vermezsem ve yemek koyarsam önüne duvardan halıya halıdam tavana heryere fırlatıp sıvıyor sağolsun. Kendine vurmalar, ağlamaktan kusacak gibi olmalar. Aşırı zor bir dönemdeyim. Geçenlerde doğum gününü kutlamak istedik bacaklarıma yapıştı o gün koala gibi ve ağladı durdu hiçbişey yapamadım pastasını falan kendim yapmıstım yemin ederim parçalamak istedim hem pastayı hem kendimi.
İnanın çocuğum da böyle, ortaokul kadar ezmirirsin diye dalga geçip sinirimi zıplatanlardan sonra bana geldiler, annem devraldı bütün günü dışarda geçirdiler uyku/ bez/ yemekmolaları hariç ama. O zaman eve geldiler. Ben götürsem yakama yapışır bırakmaz çünkü. bi haftada geldiği nokta inanılmaz. Ve ben farklı şehirdyiö işi gücü bıraktı geldi sağolsun. Baba da iş görür müsaitse o yapabilir benimki yapmadı işi de yoğun yapamaz. Gece için yine annemden yardım alacağım.
Bana dediler ki bant yapıştır sürme/ siyah kalem hatta ayakkabı boyası sür pis olmuş diyip bi anda bırakır dediler. İçim el vermedi yanlış olduğunu buz gibi biliyorum çünkü. Sabır taşı da o hesap. Birden keserseniz memede ağrı olur size de zor olur.

Back