emzirmekten kesmek

YusNes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2008
2.704
8
156
Sivas
arkadaşlar 1buçuk yaşında oğlum var ve çok aşırı emiyor emzirmekten bıktım yaaa memeden kesmek istiyorum önerisi olan var mıı sabır otunu denedim salçada denedim başka çözüm yolları arıyorumm

Annesi emzir işte 2 yaşına kadar. Ararsın valla bugünleri.

inan halimi görsen dersin ki yuh bu kadarda olur mu dersin misafirliğe bile gidemiyorum inanın ki bak 10 dk da bir emiyoruzzz

Son düzenleme:
canım önce kararlı olmaslısın,ben çok denemiştim olmadı,özellikle uyurken emmeye çok düşkündü.mızrıdanınca ağlayınca hemen vazgeçiyodum.ne zaman bende astım çıktı,mecburen ilaç kullanmya başladım.tabi bu durumda emzirmem mümkün değil,ağlasa da.. bendeki kararlılığı hissedince 1-2 geceden sonra ,istemedi.
bence midesini bulandırarak bırkatırmaya çalışmayın,sizden soğumasın.
kararlı olun,sakince bunu söyleyin.bak yavrum seni artık emzirmicem ama hep yanında olucam vs. gibi.inanın anlıcaktır. benim oğlum da 1,5 yaşında..

bende aynen senin durumundaydım kızım 20 aylıkdı pes ettim kestim memeden ama sonra o kadar üzüldüm kü
resmen depresyona girmişdim.gerçi en nihayetinde kesilecek memeden ama zor işde....
ben bant yapıştırmışdımhemen bırakmışdı ama cocukdan cocugada değişiyor...

Fotoğraftaki afacan mı 10 dk bir emen annesi.

ne bileyim ya, benimkiler dana kadar oldu artık, sevdirmiyorlar bile kendilerini, şimdi diyorumki keşke daha çok emzirseymişim.

aynen herkeste öyle diyo hiç büyümüyoda diyolarr kiloda almıyo zaten emdiği için yemekte yemiyor fazlaa

ayyy nasıl imrendim şimdi, bende inşallah 2 yaşına kadar emzirebilirim. kolu komşu umurumda olmazdı, doktor emzir diyor sütten kesme deyep kızıyor, anne sütü çok önemliymiş deyi ver. hani bazen laf eden falan oluyor, kocaman oldu ne emziriyorsun diyorlar, hiç takma kafana inanlımaz güzel birşey yapıyorsun. kıskanıyordur onlar seni. biraz daha sık dişini, 2 yaşını doldursun

valla hamileyken öyle oluyoda bide memeye düşkün bebeğin olursa sosyal yaşam değilya çalışamıyosun bilee

öncelikle cnm rabbim yavrunu sana bagışlasın hayırlı evlat eylesin inşl. benim tosbada memeden kesileli 1 hafta oldu bu gün inan seni çok iyi anlıyorum. bizde memeye aşırı dşkündük hiç bişi yemez içmez meme emerdik. git gide zayıflamaya başlayınca tek çareyi sütten kesmekte bulduk. ilk 3 gün sabırlı olman lazım. çünkü yeter artık diyip veresim geliyordu ama kendime hakim oldu sabır çektim ve vermedim. çok şükür unuttuk bile yavaş yavaş biberona alışıyoruz. yemek yemeye başladık. darısıda size olsun hayırlısıyla. inşl. ikinizde çok yıpranmadan halledersizniz.

bende 1,5ta kesmıstım..daha devam etme,alacagnı almıs.bu saatten sonra,dudak alıskınlıgı oluyor zaten.önce kararlı olmalısın.o yola gırınce,yüregini yumusatıp vazgecmemelısın.
Benımkı özellıkle gece alıskındı, öyle uyuyordu resmen.1hafta ayrı odada uyudum.o uyandıkça,esım ılgılendı ,ılık süt hazırladı.2gece o sütü ıçmedı,sızlandı bayagı.3 .gece içti ama.. Gunduzlerıde yanastıgnda, dıkkatını dagıtıyordum.ısrarla vermeyecegıne sartlan .. Ama emın ol,yeme düzenı olusuyor.ıstahlanıyor yanı.bu çok önemlı.kolay gelsın canım

Son düzenleme:

sonunda beni anlayan çıktı yaaa sadece omu bnde okadar zayıfladım kii uçucam yanii bide boyum uzun çok çirkin duruyo tam bıraktırıcam ama okadar çokk ağlıyo ki her defasında geri veriyorum yaaaa

ben keseli 8 ay oluyor yara bandı yapıştırdım çok merhametli oğlum üzüldü uf diye istemedi bilinç altına yerleştirdi ama 1 hafta sabaha kadar arabada uyutup getirdik.. biberona alışınca kurtulduk. allah sabır versin.. hastalanmalarıda artıyor yemek yemediklerinden hemen kesmeye bak.

benim oğlumda 22 aylıktı bıraktırdığımda. hiç yemek yemeyen, sürekli meme isteyen bir çocuktu. çöp gibiydi hala da öyle, memeyi bırakınca yemeye başlar dedim maalesef. yemeği görünce midesi bulanan bir çocuktu. etrafımdakiler bebe büskivisiyle süt ver dediler vermez olaydım. çocuk bu sefer memeden beter bağımlı oldu derken, . şimdi 3,5 yaşında 2 aydır herşeyden yemeye başladı ( son çare olarak; yemezsen arabalarını başka çocuklara veririm dedim, o gün bu gündür yiyiyor maşallah ). memeden kesmek için göğsüne saçından bir parça kesip yapıştır, istediğinden göster. pis olmuş deyip almaz zaten. 2-3 gün geceleri uykuda birer defa emzir, göğüslerin şişmez. ama biraz daha sabret bir kaç ay daha emzir derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…