Emzirmek tam bir eziyet!!

Yok canım kalp hastalığı için diyorsun sanırım. Hırıltısı yok
Yok kalp icin demedim. Bogazda balgam avr gibi bir hirilti varmi. Bazi bebeklerde soluk borusundaki kikirdak gec sertlesiyormus o da emerken bogulnasina sebep oluyormus. O yuzden sordum. Eger balgam varmis gibi bir hirilti varsa kbb ye gosterin mutlaka.

Hmm anladım.. bilmiyordum bunu. Herhangi biriey fark etmedim ama bidaha ki kontorulnde doktoruna söylerim kontrol etsin.

Promalt denediniz mı? Sütü arttırmanın çok yolu var. Kimyon çayı çok iyi geliyor. Kesildi diye umutsuzluğa kapılmayın her yolu deneyin. Yoksa bile emzirin
Emmiyoki çocuk. Humana nin çayını al dediler onu da içtim. Kucagimda hoplatarak falan emziriyodum zorla emmiyo artık oyoede bende yoruldum ugrasmiyom artik

Emmiyoki çocuk. Humana nin çayını al dediler onu da içtim. Kucagimda hoplatarak falan emziriyodum zorla emmiyo artık oyoede bende yoruldum ugrasmiyom artik

Yapıcak birşey yok o zaman.. emmediği için gelmiyor zaten. Benim sütümyokken sabah 6 bucuğa kadar 10 dk arayla emzirdim o zaman bile emiyordu az da gelse. Belki de bu yüzden böyle çok emdiği için. Ki hala hiç şaşmaz her saatte bir emmek istiyor. Az emse belki azalır.

Kendini sağarak kısır döngüye sokuyorsun
Elinle sağ ya da çok az sağ
Memelere çok süt uyarısı yapıyorsun

Facebook’ta emzirme sanatı grubu var oraya üye olun yardımcı oluyorlar
Emzik ve biberon kaynaklıdır büyük ihtimalle
Ayrıca o çaylar fikan hikaye
Emmiyorsa bile sık sık sağım yapın ki azalmasın süt
Her saat başı 5-10 dk sağın
Memelerin dolmasını beklemek en büyük hatadır
Çünkü şişmiş memede süt üretimi durur
Sık aralıklı kısa sağım, 4-5 saatte bir yarım saat sağımdan iyidir

Yoruldum ya yeter artık face kullanmıyorum bu arada. Emzirmeye çalıştıkça çocuk bagiriyo zaten uykusu da düzenli değil uyutuyom ya 10 dakka ya 15 dakka uyuyo bnde dinlenemiyorum. E öyle öyle de sut gidiyo tabiki

Yoruldum ya yeter artık face kullanmıyorum bu arada. Emzirmeye çalıştıkça çocuk bagiriyo zaten uykusu da düzenli değil uyutuyom ya 10 dakka ya 15 dakka uyuyo bnde dinlenemiyorum. E öyle öyle de sut gidiyo tabiki
Yorgunlukla süt bir yere gitmez.
Emzirmemekle ya da sık aralıklı sağım yapılmazsa gider
Arada biberon emzik yoksa emmeme için vardır bir sebebi
Enfeksiyonu olabilir ya da alerji durumu olabilir
Emzirme yardımı almak istiyorsanız sırf bu iş için açın bir hesap üye olun
Profesyonel sertifikalı emzirme danışmanları çünkü

canım benim de aynen böyleydi . aslında bebeklerin çoğu böyle bu sana özel bir durum değil sanırım ilk aylarındasın . bebek büyüdükçe düzelecek biraz çekeceksin mecbur

yaz geldi sık sık duya sok . her defasında şampuanlama arada rahatlasın diye suya sok.
bebek arabasıyla yeşil alanlarda gezdir . benim oğlumu yeşillik sakinleştiriyordu
ben bütün zorluğuna rağmen emzik vermek istemedim ama dayanamıyorsan emzik ver herkes çok rahatlattığını söylüyor. ben biti bitecek az daha dayanayım az daha diye diye vermedim . mutlaka karanlıkta uyut sakinşeşmesi için uykusunu az da olsa derin uyumalı

sabret canım gececek inan bana hepimiz aynısını yaşadık biliyorum kabus gibi ama emzirmekten asla vazgecme. annelik zor sanat zaten

düşünsene sen onu 1.5 yıl emzireceksin ve o bedeni koca ömür taşıyacak . ne kadar çok emerse o kadar güçlü olur. ben her dayanamadığımda oğlum çelik gibi olacak ömrü boyunca güçlü olacak bağışıklığı güçlü olacak diye diye dayandım

En zor anlarımda bile emzirmekten vazgeçmedim :) bugüne kadar sadece 1 kere biberonla emzirdim o da sarılık geçirmesin diye.
Yoksa en kötü ağrılarla emzirmekten vazgeçmedim. Şimdilerde meme reddi yapıyor hala da vazgeçmiyorum :)
O gün çok bunalmıştım üst üste gelmesinden dolayı yoksa çok güzel de idare ediyorum aslında. Onu sakinleştiren bitek ben varım. Zor evet ama her zorluğa rağmen onun iyi olmasını istiyorum bunalmamın sebebi de bu. Bu kadar acı çekmesi beni üzdüğü için. Ama son günlerde sakinleşti gazı azaldı sanırım :) şuan tek sorunumuz sütün fazla gelmesi ve bu yüzden red etmesi arada. Ana atlatıcaz :))
Emzik elini emmesin diye vermeye çalışıyorum ama istemiyor daha da vermem zaten :)

Benim göğüslerim çok büyüdü emzirme donemi bitince kuculur mu 110 beden oldum

Sonuç noldu acaba merak ettim 35 günlük bebeğim var ve ben de aynı sorunu yaşıyorum. Reddediyor bebeğim emmeyi

Yaa gülümseyerek okudum sorununuzu. Benim oglum 2 yaşına gelmek üzere. İlk doğduğunda meme istemedi, alistirana kadar sağıp verdim bende. Sagdikca sütüm arttı, bı sefer çocuk emmeye başladı ama heryerde süt fışkırıyordu. Koltuklarda halıda bazen yanımda oturan arkadaşımın yüzünde :) biliyorum çok zor, hatta baze kereler sinir bozucu ama dayanın. 3 4 ay civarı meme gerekli sütun hesabını ancak yapabiliyor. Tabi bu arada sagmayi kesin bırakın, sagdikca artar sütünüz.
Ben de yakında memeden kesicem, nasıl uzuluylrum içim nasil buruk anlatamam. Başka çocuk düşünmüyorum, bu da bir daha emziremeyecegim demek oluyor. İnanın ben de sizin gibi delirmek üzereydim, şimdiyse memeyi bıraktıracak olmanın hüznü var içimde.
Diyeceğim o ki sabredin ve tadını çıkarın. Emzirmek muazzam bir duygu.

Merhaba bende sizle aynı problemi yaşıyorum. Meme reddini nasıl astiniz memeler ne kadar sürede terbiye oldu tazyik azaldı mı ne zaman. İnanın sizinle aynı düşüncede ilk mesajiniz gibi bunalmış durumdayım 4 ay 10gunluk oğlum 3 aydan bu yana meme reddi yaşıyorum. Her seferinde sagmakda çok zor elle sagin yapıyorum ama sizin gibi 2 dk sonra yine tazyik geliyor ne olur sesimi duyun Umut olun cevap verin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…