Inanirmisin 10 aylik kizim hala mizmiz hala huzursuz aslinda gaz falan degil bizimki huy galiba diyorum
Sakin kendi kendine uslu duran bebeklere özeniyorum hep
Çok sükür yine halime tabi Rabbim beterinden esirgesin
He yazmayı unuttum, işaret ve orta parmağınla memenin bir iki santim yukarısından tutarak sık iki taraftan. Çok fazla sıkarsan sütün gelmesine engel olursun, orta ayarda sık emzirirken. Böylece daha az tazyikli geliyor süt. Ayarında sıkmayı öğrenmek biraz zaman alıyor ama yapabilirsin :)
Benimde sutum gelmiyo yavaş akiyo çocuk da sinirleniyo emmiyo zorla emziriyom derken emmeyi tamamen bıraktı 3 ay dolunca seninki daha iyi bence al elektrikli bi makina sağ at dolaba fazla mal göz çıkarmaz. Dışarı çıktığında da biberonla onu ver bişey yap işte
Dışarı çikma konusu da ben 10 ay oldu yeni yeni düzene giriyor
Bebek uyaniyo karnini doyur altini temizle giyin hazirlan çık derken bebegin yeniden uykusu geliyodu
Ter içinde eve dön yeniden emzir soyun giyin çıktığıma pişman oluyodum :)
O yüzden ben çıkmamayı tercih ettim :)
Lütfen üzme kendini bunlarda geçecek atlatacaksın şuan ne desekte seni rahatlatmıycak biliyorum sımsıkı sarılıyorum sana düzelecek herşey
Benim yavrumda damla damla gelen sütümü büyük bi sabırlar ceke ceke getirirdi. Emzirmek eziyet değil büyük keyif düzene girecektir zamanla
Uyudugu zaman emzirmeyi denesen ?
Benim bebegimde emerken bogulacak gibi olurdu çünkü bi hararetle emerdi çocuk sanki saatlerdir emmemiş
Ama uyurken sakin sakin emince bogulma olmaz gibi geliyor bana bilemiyorum
Evet bazen benim de diyesim geliyor.
Berbat bişey gerçekten etraftan maşallah dışında bişey duymuyorum. Maşallahlık bir durum yok halbuki beni siz anlarsınız ancak. Evet çok şükür sütüm var ama bu durumda olmak daha zor. Dışarıya çıktığım zaman daha berbat. Evden dışarı çıkamıyorum resmen iki sokak ilerisi dışında çıktığım an herşey alt üst oluyor.
Çok bunaldım bitsin artık bu 3 ay 4 ay herneyse. Bebeğimin en güzel zamanlarını stresli ve bunalmış bir vaziyette geçiriyorum artık
Ben dışariya cikacagimda wc hesabi yaparim.. Tamam ne kadar da hijyen olmasada cocuklarim tutamadiklarinda mecbur kaliyorum.. Ya camilere, resturanta veya özel hastaneye koşarım.. Etrafinizda saglik ocagina, hastaneye veya caminin hanimlar bölumune koştura bilirsin emzirmek icin.. Tabi icin ne kadar rahat ola bilir onu bilemem..
Öyle yapıyorum.
İmkansız dediğin şey imkansız değil demek ki. Yaşıyorum bizzat. Önceden baştan sağdığım süt yeterliydi son zamanlarda her emzirmede oluyor sonradan da hızlı geliyor.
Biberonla vermek istemiyorum. Sabırla düzene girsin diye bekliyorum. 2 ay oldu düzelicek diye teselli oluyorum sürekli daha da beter oluyor. Sütün olmadı iyi ama ona yetecek kadar olması iyi. İnanın diğer türlüsü eziyet. Tam çıldırmalık. Çocuk aç ağlıyor ben pompayla süt sağıyorum düşünün. Mutlaka ondan y10 dk önce uyanmam lazım geceleri ki ağlatmiyim.Once bir sakinlesmelisin bence. Anne memesine benzeyen biberonlardan al dr. Brown ya da pahalı gelmezse comotomi biberon. Sutu kontrollu verebilirsin boylelikle masallah diyelim. Az olmasindan cok daha iyidir cok gelmesi. Sutu buz dolabinda buzlukta 6 ay saklayabiliyorsun biliyorsun dimi. Telas yapma.
Evet anlatamıyorum nazarlık bir durum olmadığını. Günde 500 ml süt ne demek ya sadece ön sütü sağarak biriken süt. Emzirirken döküleni hiç anlatmıyorum. Hem kendi üzerim hem bebeğimin üzeri ıslanıyor tam uyuyacak üst değiştir. Bu iyi birşey değil ama kimse anlamıyor bunu.Sizi cok iyi anlıyorum. Bnde emzirirken o durumdaydim. Etrafimdakilere söylediğimde aman sus kimseye bahsetme nazar değer diyorlar ve cok onemsenecek bir konu olarak görmüyorlardi. Ama sütün olmaması ne kadar kötüyse çok fazla olması da onun kadar kötü bir durum oluyor bazen. Bn sagardim ama yinede emzirirken diğer göğsümden süt akardi. gün içerisinde kaç kez ust değiştirdim. Bunun yaninda Birde göğüs ucu yarasiyla uğraştım 2 ay boyunca. Az kalmis geçecek inşallah sabredin.
Bende kanguruya koyuyorum. Sürekli de sallanarak geziyorum :)Kanguru alın,atın bebeği içine anneli/bebekli gezin,ne gaz sancısı kalır ne huysuzluk. Benim kolik krizi çözüm yöntemim kanguruydu.
Sana katılıyorum evin içinde bizde böyle dolasirdik inanın çok ise yariyo iki büklüm yatiyo yavrum biyerine bişey olmasın diye korkmayın çünkü çok rahat ediyorlarKanguru alın,atın bebeği içine anneli/bebekli gezin,ne gaz sancısı kalır ne huysuzluk. Benim kolik krizi çözüm yöntemim kanguruydu.
belki sütü azaltan caylar ise yarar? nane cayi benim bildigim azaltir. ama ben tamamen kesilmesinden korkarim, doktorum önermisti. yada cocuga kötü etki yaparmi acaba bi fikrim yok.
sütün tazikli geldigini hissediormusun? o an gögsünü ceksen sütü akitip devam versen?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?