Benimde sutum gelmiyo yavaş akiyo çocuk da sinirleniyo emmiyo zorla emziriyom derken emmeyi tamamen bıraktı 3 ay dolunca seninki daha iyi bence al elektrikli bi makina sağ at dolaba fazla mal göz çıkarmaz. Dışarı çıktığında da biberonla onu ver bişey yap işteevet tam bir eziyet benim için emzirmek. Sütün fazla olduğu için ve çok tazikli geldiği için bebeğim emerken boğuluyo,ağlama krizine giriyo ve sonra da bi meme reddi.
Çok sıkıldım artık sürekli pompa yapıyorum emzirmeden önce ön sütü sağmama rağmen biraz emdikten sonra yine hızlı gelen bir süt oluyor. Ne zaman düzene girecek yemin ederim bunaldım artık. Bu yetmezmiş gibi gaz sancıları bardı zaten şimdi de kolik krizleri başlado 1 haftadır. Susturamıyorum ne dışarda ne evde. Yürüyüşe çıkıyorum tam sakinleşti acıkıyor yine ağlıyor. Koştur koştur eve gidiyorum,ne baştan. Hep bi ağlama serüveni.
Ay canım ya Allah kolaylık versin...Sabret zamanla düzelir inşallah.Her yeni doğum yapan hemen hemen bunları yaşıo.Sen yemene içmene dinlenmene dikkat et gerilme daha cok.evet tam bir eziyet benim için emzirmek. Sütün fazla olduğu için ve çok tazikli geldiği için bebeğim emerken boğuluyo,ağlama krizine giriyo ve sonra da bi meme reddi.
Çok sıkıldım artık sürekli pompa yapıyorum emzirmeden önce ön sütü sağmama rağmen biraz emdikten sonra yine hızlı gelen bir süt oluyor. Ne zaman düzene girecek yemin ederim bunaldım artık. Bu yetmezmiş gibi gaz sancıları bardı zaten şimdi de kolik krizleri başlado 1 haftadır. Susturamıyorum ne dışarda ne evde. Yürüyüşe çıkıyorum tam sakinleşti acıkıyor yine ağlıyor. Koştur koştur eve gidiyorum,ne baştan. Hep bi ağlama serüveni.
Ne kadar bol gelir? 2 aylık olmak üzere. Günde 500 ml süt sağıyorum. Normal mı bu durum?Ne kadarlık yavrunuz?
İlk zamanlar süt bol gelir...
3-4 aylıktan sonra azalmaya başlar ondan sordum...
Ne kadar bol gelir? 2 aylık olmak üzere. Günde 500 ml süt sağıyorum. Normal mı bu durum?
3 aydan sonra gaz sancaliri kesiliyor
Ve yine 3 aydan sonra meme terbiye oluyorböyle deniyomuş bende emzirirken ögrendim :)
Kaç aylık bebeginiz ? Sütü az olan anneleri ve onlarin üzüntüsünü düşünün kolay bi süreç degil tabi ki
Inanirmisin 10 aylik kizim hala mizmiz hala huzursuz aslinda gaz falan degil bizimki huy galiba diyorumTamam çok şükür sütüm var ama bebeğim kollarımda çırpınıyo her emzirmede. Saat başı olduğunu düşünün. O bitiyo emiyo bu sefer gaz sancıları. Bütün gün huzursuz bir bebek var kucağımda.
Evet bazen benim de diyesim geliyor.Merak etmeyin 4 aydan sonra öyle fışkırmayacak süt. Ben de çok bunalırdım sürekli boğulurdu, korkudan ağladığımı bilirim :) ben emzirmeden önce sağardım bir biberon kadar. Sonra emzirirdim ki siz de öyle yapıyormuşsunuz. Yeni annelere hep aynı cümle sarf ediliyor ama tek gerçek bu, geçecek :) dediğim gibi 4 aydan sonra o kadar fazla olmuyor süt.
Ben bu tür konularda kötü enerjinin ve hissiyatın mevcut durumu etkilediğini düşünürüm. Bir gün çok fazla süt gelmesinden ve oğlumun sürekli tıkanmasından o kadar bunalmıştım ki, "kesilsin sütüm artık yeter" demiştim. O gece gram süt gelmedi. Yavrum açlıktan uyuyamadı. Mama tadı bilmediğinden onu da içmedi. O kadar kızdım ki kendime. Neyse ki ertesi gün normale döndü. Sakin olun olur mu. İnanın binlerce yeni anne aynı yollardan geçiyor. Düzelecek her şey.
sürekli pompalarsan sütün dahada artar, vücütün süte ihtiaci var sanip daha cok üretir. emzirmeden önce biraz pompayla al fazlasini sonra emzir. cocugun bastan sona emdigi sürede sütün fiskirmasi imkansiz bence. basta fazla gelir emdikce azalir ondan basta pompala sonra gögsünü ver.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?