Emzirmek tam bir eziyet!!

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.274
13.939
298
evet tam bir eziyet benim için emzirmek. Sütün fazla olduğu için ve çok tazikli geldiği için bebeğim emerken boğuluyo,ağlama krizine giriyo ve sonra da bi meme reddi.
Çok sıkıldım artık sürekli pompa yapıyorum emzirmeden önce ön sütü sağmama rağmen biraz emdikten sonra yine hızlı gelen bir süt oluyor. Ne zaman düzene girecek yemin ederim bunaldım artık. Bu yetmezmiş gibi gaz sancıları bardı zaten şimdi de kolik krizleri başlado 1 haftadır. Susturamıyorum ne dışarda ne evde. Yürüyüşe çıkıyorum tam sakinleşti acıkıyor yine ağlıyor. Koştur koştur eve gidiyorum,ne baştan. Hep bi ağlama serüveni.

evet tam bir eziyet benim için emzirmek. Sütün fazla olduğu için ve çok tazikli geldiği için bebeğim emerken boğuluyo,ağlama krizine giriyo ve sonra da bi meme reddi.
Çok sıkıldım artık sürekli pompa yapıyorum emzirmeden önce ön sütü sağmama rağmen biraz emdikten sonra yine hızlı gelen bir süt oluyor. Ne zaman düzene girecek yemin ederim bunaldım artık. Bu yetmezmiş gibi gaz sancıları bardı zaten şimdi de kolik krizleri başlado 1 haftadır. Susturamıyorum ne dışarda ne evde. Yürüyüşe çıkıyorum tam sakinleşti acıkıyor yine ağlıyor. Koştur koştur eve gidiyorum,ne baştan. Hep bi ağlama serüveni.
Benimde sutum gelmiyo yavaş akiyo çocuk da sinirleniyo emmiyo zorla emziriyom derken emmeyi tamamen bıraktı 3 ay dolunca seninki daha iyi bence al elektrikli bi makina sağ at dolaba fazla mal göz çıkarmaz. Dışarı çıktığında da biberonla onu ver bişey yap işte

3 aydan sonra gaz sancaliri kesiliyor

Ve yine 3 aydan sonra meme terbiye oluyor ;) böyle deniyomuş bende emzirirken ögrendim :)

Kaç aylık bebeginiz ? Sütü az olan anneleri ve onlarin üzüntüsünü düşünün kolay bi süreç degil tabi ki

Ay canım ya Allah kolaylık versin...Sabret zamanla düzelir inşallah.Her yeni doğum yapan hemen hemen bunları yaşıo.Sen yemene içmene dinlenmene dikkat et gerilme daha cok.

Süt çok gelse dert az gelse dert konu sahibi sıkmayın canınızı sagip dolaba atın üç ay sonra her şey geçecek insallhh uzulmeyin bebisiniz hayırlı olsun Rabbim güzel vakitler nasip etsin

Ne kadar bol gelir? 2 aylık olmak üzere. Günde 500 ml süt sağıyorum. Normal mı bu durum?

Benim ilk zamanlar resmen fışkırırdı...

Çocuk emerken boğuluyor doğal olarak;bir anda bolca gelen sütü yutmakta zorlanıyor...

Ve 3-4 ay içerisinde sütümde azalma oldu...
Ve o esnada zaten bebek emme konusunda Prof oluyor:)))

Geçecek İnanki
Dert etmeyin bunu kendinize...

Once bir sakinlesmelisin bence. Anne memesine benzeyen biberonlardan al dr. Brown ya da pahalı gelmezse comotomi biberon. Sutu kontrollu verebilirsin boylelikle masallah diyelim. Az olmasindan cok daha iyidir cok gelmesi. Sutu buz dolabinda buzlukta 6 ay saklayabiliyorsun biliyorsun dimi. Telas yapma.

Merak etmeyin 4 aydan sonra öyle fışkırmayacak süt. Ben de çok bunalırdım sürekli boğulurdu, korkudan ağladığımı bilirim :) ben emzirmeden önce sağardım bir biberon kadar. Sonra emzirirdim ki siz de öyle yapıyormuşsunuz. Yeni annelere hep aynı cümle sarf ediliyor ama tek gerçek bu, geçecek :) dediğim gibi 4 aydan sonra o kadar fazla olmuyor süt.

Ben bu tür konularda kötü enerjinin ve hissiyatın mevcut durumu etkilediğini düşünürüm. Bir gün çok fazla süt gelmesinden ve oğlumun sürekli tıkanmasından o kadar bunalmıştım ki, "kesilsin sütüm artık yeter" demiştim. O gece gram süt gelmedi. Yavrum açlıktan uyuyamadı. Mama tadı bilmediğinden onu da içmedi. O kadar kızdım ki kendime. Neyse ki ertesi gün normale döndü. Sakin olun olur mu. İnanın binlerce yeni anne aynı yollardan geçiyor. Düzelecek her şey.

Dışarı çikma konusu da ben 10 ay oldu yeni yeni düzene giriyor
Bebek uyaniyo karnini doyur altini temizle giyin hazirlan çık derken bebegin yeniden uykusu geliyodu :(
Ter içinde eve dön yeniden emzir soyun giyin çıktığıma pişman oluyodum :)
O yüzden ben çıkmamayı tercih ettim :)

Lütfen üzme kendini bunlarda geçecek atlatacaksın şuan ne desekte seni rahatlatmıycak biliyorum sımsıkı sarılıyorum sana düzelecek herşey :KK36:

3 aydan sonra gaz sancaliri kesiliyor

Ve yine 3 aydan sonra meme terbiye oluyor :KK66: böyle deniyomuş bende emzirirken ögrendim :)

Kaç aylık bebeginiz ? Sütü az olan anneleri ve onlarin üzüntüsünü düşünün kolay bi süreç degil tabi ki

Tamam çok şükür sütüm var ama bebeğim kollarımda çırpınıyo her emzirmede. Saat başı olduğunu düşünün. O bitiyo emiyo bu sefer gaz sancıları. Bütün gün huzursuz bir bebek var kucağımda.

Tamam çok şükür sütüm var ama bebeğim kollarımda çırpınıyo her emzirmede. Saat başı olduğunu düşünün. O bitiyo emiyo bu sefer gaz sancıları. Bütün gün huzursuz bir bebek var kucağımda.
Inanirmisin 10 aylik kizim hala mizmiz hala huzursuz aslinda gaz falan degil bizimki huy galiba diyorum

Sakin kendi kendine uslu duran bebeklere özeniyorum hep
Çok sükür yine halime tabi Rabbim beterinden esirgesin

sürekli pompalarsan sütün dahada artar, vücütün süte ihtiaci var sanip daha cok üretir. emzirmeden önce biraz pompayla al fazlasini sonra emzir. cocugun bastan sona emdigi sürede sütün fiskirmasi imkansiz bence. basta fazla gelir emdikce azalir ondan basta pompala sonra gögsünü ver.

Merak etmeyin 4 aydan sonra öyle fışkırmayacak süt. Ben de çok bunalırdım sürekli boğulurdu, korkudan ağladığımı bilirim :) ben emzirmeden önce sağardım bir biberon kadar. Sonra emzirirdim ki siz de öyle yapıyormuşsunuz. Yeni annelere hep aynı cümle sarf ediliyor ama tek gerçek bu, geçecek :) dediğim gibi 4 aydan sonra o kadar fazla olmuyor süt.

Ben bu tür konularda kötü enerjinin ve hissiyatın mevcut durumu etkilediğini düşünürüm. Bir gün çok fazla süt gelmesinden ve oğlumun sürekli tıkanmasından o kadar bunalmıştım ki, "kesilsin sütüm artık yeter" demiştim. O gece gram süt gelmedi. Yavrum açlıktan uyuyamadı. Mama tadı bilmediğinden onu da içmedi. O kadar kızdım ki kendime. Neyse ki ertesi gün normale döndü. Sakin olun olur mu. İnanın binlerce yeni anne aynı yollardan geçiyor. Düzelecek her şey.
Evet bazen benim de diyesim geliyor.
Berbat bişey gerçekten etraftan maşallah dışında bişey duymuyorum. Maşallahlık bir durum yok halbuki beni siz anlarsınız ancak. Evet çok şükür sütüm var ama bu durumda olmak daha zor. Dışarıya çıktığım zaman daha berbat. Evden dışarı çıkamıyorum resmen iki sokak ilerisi dışında çıktığım an herşey alt üst oluyor.
Çok bunaldım bitsin artık bu 3 ay 4 ay herneyse. Bebeğimin en güzel zamanlarını stresli ve bunalmış bir vaziyette geçiriyorum artık :(

sürekli pompalarsan sütün dahada artar, vücütün süte ihtiaci var sanip daha cok üretir. emzirmeden önce biraz pompayla al fazlasini sonra emzir. cocugun bastan sona emdigi sürede sütün fiskirmasi imkansiz bence. basta fazla gelir emdikce azalir ondan basta pompala sonra gögsünü ver.

Öyle yapıyorum.

İmkansız dediğin şey imkansız değil demek ki. Yaşıyorum bizzat. Önceden baştan sağdığım süt yeterliydi son zamanlarda her emzirmede oluyor sonradan da hızlı geliyor.

He yazmayı unuttum, işaret ve orta parmağınla memenin bir iki santim yukarısından tutarak sık iki taraftan. Çok fazla sıkarsan sütün gelmesine engel olursun, orta ayarda sık emzirirken. Böylece daha az tazyikli geliyor süt. Ayarında sıkmayı öğrenmek biraz zaman alıyor ama yapabilirsin :)

Back