Emzirmek hamile kalmayı engellermi

Demhat3333

Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2021
17
3
6
25
Merhaba hanımlar ben yeni üye oldum doğrusu Belkı yalnis yere konu açmış ta olabilirim inşallah doğru yer dir bana bir konuda yardımcı olurmusunuz ben 5yillik hamileyim şu an iki yaşında oğlum var bir defa düşük yaptım ben nkere de 9aylik hamileliğim çocuğum kalbi durduğu için gebeliğim sonlandırıldı şimdi size sormak istediğim biz tekrar çocuk düşünüyoruz ya aylardır düşünüyoruz ama olmuyor sizde emzirdigim için olabilirmi yada tekrar nasıl hamile kalabilirim evde doğal kür Lee yaptım içtim olmadı yumurtlama gününü deng getirdim gene olmadı diyeceksiniz ki neden bu kadar acele ediyorsun çünkü ben tek çocuğum annemin başka çocuğu olmamış ve hep oğlum tek kalıcak korkusu var içimde lütfen beni linckemeyin çok fazla yazdım yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

Eğer emzirirken adet görmüyorsanız emzirmek sizi hamile kalmaktan koruyor demektir. Ama adet görüyorsanız emzirmenin bir etkisi yok demektir

Hayır!!! Süt koruyor sandım diyen arkadaşımız evde 8 aylık bebeği varken ikinci çocuğuna hamile kaldığını öğrenmişti.

Süt neyi koruyor ?
Hormonların en acik olduğu dönem
En dikkat edilmesi gereken bir donem .

Çoğu kişi bu düşünceye sahip olduğu için hamile kalmıstır

Emzirirken süt hormonu yüksektir ve bu gebeligi zorlaştırabilir. Eğer adet dongun başladıysa yumurtlama da başlamıştır. Emzirme gebeliğe engel olabilir ancak süt korur olayi tam doğru değil. Bence hormonlarına baktirmalisin prolaktin yüksekliği işleri yokuşa sürer

Evet doğumdan sonra 6.ay adet olmaya başladım her ay düzenli oluyorum doktora da gittim olur bir sorum yok dedi 3gebelik geçirdim yani ama bir buçuk yıl oldu düşünüyoruz ama olmuyor

Evet doğumdan sonra 6.ay adet olmaya başladım her ay düzenli oluyorum doktora da gittim olur bir sorum yok dedi 3gebelik geçirdim yani ama bir buçuk yıl oldu düşünüyoruz ama olmuyor
Belki ikinci bir görüş daha alabilirsiniz umarim gönlünüze gore olur

Zaten ilk günden beri istediğimiz için korunmadik hiç

Uzmanlar bebekler için ilk 6 ay sadece anne sütü ve devamında ek besinlerle birlikte anne sütünün 2 yaşına kadar alınmasını öneriyorlar. Bebeğiniz açısından düşündüğünüzde Onun için daha iyi olmuş, erkenden hamile kalsaydınız sütünüz de kesileceği için bebeğiniz erkenden sütten kesilmek zorunda kalacaktı. Anne sütünün 2 yaşına kadar alınması bebeğiniz yetişkin bir birey olduğunda yani ileride diyabet gibi kalp hastalıkları gibi veya otoimmun hastalıklar gibi kronik hastalıklardan koruyor. Ayrıca 2 sene boyunca emziren annelerin de rahim kanseri riski azalıyor. Aslında bu saatten sonra tam zamanı gibi yani çok düşünmeyin kendinizi rahat tutarsanız stresiniz azalacağı için daha kolay hamile kalabilirsiniz :)

Hiç bu yönden düşünmemiştim gerçekten çok haklısınız çok çok teşekkür ederim için çok rahatladı artık zaman la bırakıyorum inşallah olur daha önce de oldu sonuçta çok rahatladım teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…