• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Emzirmek beni bitirdi resmen

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Cubukmakarna

Adam olana çok bile
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2019
203
106
103
33
Merhaba anneler küçük bebeğim var doğduğundan beri emiyor ama hergün gögüslerim tıkanıyor bu sefer süt gelmediği için ağlıyor mecbur ağlamasın diye mama veriyorum sağıyorum açılmıyor göğüslerim haftalarca uğraşıyorum ve bu doğumdan beri böyle bittim artık acıdan kollarımı hareket ettiremiyorum en kötüsüde göğüslerimin acısından bebeğimi kucağıma alamıyorum çoğu zaman. doktora gittim daha sık emzir dedi ve antibiyotik verdi sadece zaten hep göğsümde bazen cok tıkalı olunca süt gelmiyor o zaman sadece biraz mama veriyorum onun dısında hep emiyor ama ben bu tıkanıklık olayını çözemedim artık kendi sütümü ilaçla kesmeyi düşünüyorum çünkü dayanılacak gibi degil herseyi denedim olmuyor aylardır acı içindeyim göğüslerim taş gibi kızarık ama bi yandan da vicdan yapıyorum bebegime verilmis bi hediye bu sonucta napıcam bilmiyorum :(

Merhaba anneler küçük bebeğim var doğduğundan beri emiyor ama hergün gögüslerim tıkanıyor bu sefer süt gelmediği için ağlıyor mecbur ağlamasın diye mama veriyorum sağıyorum açılmıyor göğüslerim haftalarca uğraşıyorum ve bu doğumdan beri böyle bittim artık acıdan kollarımı hareket ettiremiyorum en kötüsüde göğüslerimin acısından bebeğimi kucağıma alamıyorum çoğu zaman. doktora gittim daha sık emzir dedi ve antibiyotik verdi sadece zaten hep göğsümde bazen cok tıkalı olunca süt gelmiyor o zaman sadece biraz mama veriyorum onun dısında hep emiyor ama ben bu tıkanıklık olayını çözemedim artık kendi sütümü ilaçla kesmeyi düşünüyorum çünkü dayanılacak gibi degil herseyi denedim olmuyor aylardır acı içindeyim göğüslerim taş gibi kızarık ama bi yandan da vicdan yapıyorum bebegime verilmis bi hediye bu sonucta napıcam bilmiyorum :KK43:
Sağıp vermeyi dene belki sağdıkça açılır, elektrikli sağma makineleri var acıtmayan bebek emme şeklinden bile hafif çeken onlardan alırsan daha rahat olur

Bol.bol.sicak duş al açılır .. bir iki kez değil belki ama sonrasında gör.
Yedikleri ne dikkat etmiyor musun. Tahin helvası ye bol.bol su iç..

Sağıp vermeyi dene belki sağdıkça açılır, elektrikli sağma makineleri var acıtmayan bebek emme şeklinden bile hafif çeken onlardan alırsan daha rahat olur
Elektrikli ile sağıyorum surekli ama inan damlamıyor bile ve bi sure sonra acıtmaya başlıyor sıcak duş masaj acmaya calisiyorum olmuyor yatamıyorum bile acisından aylardır denemedigim sey kalmadi cok ozeniyorum keyifle emziren annelere :(

Canım lahana yapraklarını koy göğsüne en çok onu okumuştum
Bi araştır faydasını gören çok kişi var
Denedim lahana sıcak kompres soguk kompres ters emzirme elektirikli ve manuel pompa duş masaj kesinlikle acılmiyor sadece o an biraz sızısı hafifliyor sonra yine dolmaya baslayinca siddetleniyor agrisi hep bi kısır döngü

Elektrikli ile sağıyorum surekli ama inan damlamıyor bile ve bi sure sonra acıtmaya başlıyor sıcak duş masaj acmaya calisiyorum olmuyor yatamıyorum bile acisından aylardır denemedigim sey kalmadi cok ozeniyorum keyifle emziren annelere :KK43:
Belki de yanlış yerleştiriyorsundur azcık bir boşluk kalsa bile çekmez, yılmadan devam et kaç aylık daha yeni mi?

Bol.bol.sicak duş al açılır .. bir iki kez değil belki ama sonrasında gör.
Yedikleri ne dikkat etmiyor musun. Tahin helvası ye bol.bol su iç..
Günde iki litre içiyorum ama duş fayda etmiyor anlamadım niye böyle oldu ki herkes mis gibi emziriyor ben beceremiyorum galiba

Belki de yanlış yerleştiriyorsundur azcık bir boşluk kalsa bile çekmez, yılmadan devam et kaç aylık daha yeni mi?
6 aylık bilmiyorum ne yapıcam gittiği yere kadar gitsin diye diye bu aya kadar geldim ama dayanamıyorum artık ilaçla kesmeyi düsünuyorum ama ona da vicdan yapiyorum mahrum kalacak diye

6 aylık bilmiyorum ne yapıcam gittiği yere kadar gitsin diye diye bu aya kadar geldim ama dayanamıyorum artık ilaçla kesmeyi düsünuyorum ama ona da vicdan yapiyorum mahrum kalacak diye
6.aydan itibaren ek mamalara geçebilirsin sana bi tarif vereyim onu yedir, ara ara da sağıp verirsin sütünü öylelikle beslenir
Cam rende de elma armut muz rendele çeyrek şekilde dilim kesip, 1 tatlı kaşığı tatlı yoğurt, 1 çay kaşığı keçiboynuzu pekmezi ve 1 çay kaşığı da zeytinyağı bunları karıştır yedir bir kase çıkıyor tam. 1 yaşına kadar rahat rahat yer.

6.aydan itibaren ek mamalara geçebilirsin sana bi tarif vereyim onu yedir, ara ara da sağıp verirsin sütünü öylelikle beslenir
Cam rende de elma armut muz rendele çeyrek şekilde dilim kesip, 1 tatlı kaşığı tatlı yoğurt, 1 çay kaşığı keçiboynuzu pekmezi ve 1 çay kaşığı da zeytinyağı bunları karıştır yedir bir kase çıkıyor tam. 1 yaşına kadar rahat rahat yer.
Cok tesekkur ederim tarif icin dedigin rendeye bakacagim mutlaka bu süt olayını da nasil cozecegim bilmiyorum dua ediyorum normale donsun diye bekliyorum

Cok tesekkur ederim tarif icin dedigin rendeye bakacagim mutlaka bu süt olayını da nasil cozecegim bilmiyorum dua ediyorum normale donsun diye bekliyorum
Allah yardımcın olsun inşallah, dediğim rende çok pahalı değil 5-10 tl arası satılıyor 😇

Göğüs için sıcak su torbaları var bi deneyin isterseniz belki iyi gelir.. Pek bilgim yok ama bunun koca karı yöntemleri var sanırım annemde olurdu hep bişeyler yapardı iylesirdi ne yaptığını tam hatırlamıyorum yoksa yardımcı olurdum😔 Allah yardımcın olsun..

Göğüs için sıcak su torbaları var bi deneyin isterseniz belki iyi gelir.. Pek bilgim yok ama bunun koca karı yöntemleri var sanırım annemde olurdu hep bişeyler yapardı iylesirdi ne yaptığını tam hatırlamıyorum yoksa yardımcı olurdum😔 Allah yardımcın olsun..
Sagolun sıcak su torbası denemedim ama sıcak havlu koydum ütüde ısıtıp fayda etmedi hiç birde sıcak su torbası deneyeyim belki ise yarar

Emzirme danışmanları oluyor sosyal medyada görüyorum, faydalanan arkadaşlarım da oldu belki bir yol gösterirler

Biraz acısa da dişinizi sıkıp sütünüzü sağıp dolaba koysanız?

Emzirme danışmanları oluyor sosyal medyada görüyorum, faydalanan arkadaşlarım da oldu belki bir yol gösterirler

Biraz acısa da dişinizi sıkıp sütünüzü sağıp dolaba koysanız?
Bunu bilmiyodum sizden duydum ilk bakıcam hemen insallah bi yol gösterirler de kurtulurum bu dertten. Gelmiyor ki sağıyorum ilkten akmıyor bile zorluyorum iki gogusten toplam 25 30 cc kadar cikiyor cunku tıkalı ve dolaba koyacak kadar olmuyor sagip veriyorum çıkanı hemen

Aynı senin gibiydim belki faydası dokunur diye yazıyorum garmastan pomad denedin mi bilmiyorum ama Bi dene diye burda yazdılar bana gittim aldım şükürler olsun geçti benimkiler. 2 aylığız bizde daha.

Bunu bilmiyodum sizden duydum ilk bakıcam hemen insallah bi yol gösterirler de kurtulurum bu dertten. Gelmiyor ki sağıyorum ilkten akmıyor bile zorluyorum iki gogusten toplam 25 30 cc kadar cikiyor cunku tıkalı ve dolaba koyacak kadar olmuyor sagip veriyorum çıkanı hemen

Allah allah sütünüz olmasa o kadar şişip ağrı yapmaz, 6 ayda normal rayına oturmuştu benim göğüs yaralarım vs geçmişti. Emzirme danışmanları yardımcı olur umarım. Facebookta Emzirme Sanatı diye bir sayfa var oraya da yazın bence, aynı sorunu yaşamış birileri mutlaka vardır çok geçmiş olsun

Back