• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirmede göğüs ucu çatlağı sorunu!

tazeannee_1234

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2017
1
0
1
39
Merhabalar,
Hamileliğimin 6. ayını geride bıraktım, ancak çevremdeki tatlış anneler beni göğüs ucu çatlakları konusunda biraz korkuttu. Birkaç krem ismi duydum. Bunlardan en çok Mumsy Natural ve Medela Purelan önerildi. Bu kremlerden birini kullanan var mı? Ya da daha etkili olduğunu düşündüğünüz bir krem var mı?
Tabi bir de şimdi gümüş kapak diye bir şey var. Çok etkili olduğu söyleniyor, ancak çok pahalı, o sebeple şansımı kremlerden yana kullanmam gerekecek.

Deneyimli annelerden yardım rica ediyorum:))

Merhaba,
Oncelikle gogus ucu yaralari konusunda korkmaniza hic gerek yok. Eger bebeginiz gogus ucunu dogru sekilde kavrarsa belki hic yaraniz olmayabilir. Bu konuda cevrenizde bir emzirme danismanindan destek alabilirsiniz.
Benim bebegim kavrama konusunda soru yasadi, ilk iki hafta sadece silikon uc ile emzirebildim. Bu durum gogus ucumda yaralara neden oldu tabi. Birkac farkli krem kullandim. Beni en cok rahatlatan dogal yaglar iceren earth mama'nin kremi oldu, eczanelerde veya internette bulabilirsin. Bunlarin disinda lansinoh da denedim daha yapay bir his birakti. Bir de doktorum ilacli bir krem onerdi, cok asiri yara oldugunda onunla iyilestirdim. Kremleri surdukten sonra gogus kalkani ile korudum yaralar hizli iyilessin diye ama gumus olanlari kullanmadim. Hamileligin son haftalarinda dogal yaglarla gogus ucunu hazirlamayi tavsiye edenler de var.
Boyle bir durum ile karsilasirsaniz yine de once doktorunuza danismanizi tavsiye ederim. Umarim ihtiyaciniz olmaz, saglikla keyifle bol bol sarilarak emzirirsinoz bebeginizi.
#huggiesannesiyim #sarilmaninmucizesi

Son düzenleme:
Lansinoh kremi dogum oncesi kullanmama rağmen bende çatlaklar oluştu. Ancak benimki yanlış emzirmeden kaynakliydi. Spectamum diye bir krem var,lansinoh tan daha iyi geldi benim yaralarıma. Bir de size tavsiyem mutlaka gogus kalkani kullanmaniz. Yaraların iyileşmesi icin denemediğim yöntem kalmamıştı,beni kurtaran kalkan oldu. Her annede çatlaklar olacak değil tabi ki siz yine de önleminizi alın.

On tane kadar ayva çekirdeğinin üzerine Gül suyu koyup karıştır üzeresin kapat sabah kadar bekler jel olacaktır göğüs uçlarına sür ama çatlak oluşursa tabi birebir geldi bans

Merhabalar,
Hamileliğimin 6. ayını geride bıraktım, ancak çevremdeki tatlış anneler beni göğüs ucu çatlakları konusunda biraz korkuttu. Birkaç krem ismi duydum. Bunlardan en çok Mumsy Natural ve Medela Purelan önerildi. Bu kremlerden birini kullanan var mı? Ya da daha etkili olduğunu düşündüğünüz bir krem var mı?
Tabi bir de şimdi gümüş kapak diye bir şey var. Çok etkili olduğu söyleniyor, ancak çok pahalı, o sebeple şansımı kremlerden yana kullanmam gerekecek.

Deneyimli annelerden yardım rica ediyorum:))
Merhabalar. Doğumunuza 3-4 hafta kala kremi göğüs uçlarınıza sürmeye başlayın. Yenidoğan bebek meme ucunu tam olarak kavramayı bilemediği için göğüs ucunda yaralar olabiliyor. Bebek emmeyi öğrenince yaralar da iyileşiyor. Memenin kahverengi kısmının çoğunh ağzına alması gerekiyor. Doğumdan sonra da krem kullanın.

Kızlar benim meme uclarim değil kenarları yarildi bildiginiz bıçakla kesilmiş gibi ve emzirirken çok ağrıyor ne yapmam lazım uçları iyi sadece kenarlarda ve emzirdik ce bebek çektiği için iyice açılıyor iyilesemiyor

Back