Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Emzirdikten sonra sağım yapacaksınız önce değilUyumaya vaktim olmuyor gazlı bebekte uyumadigi için bende uyuyamıyorum dinlenemiyorum bile bol su içiyorum emzirmeden önce sağım yapıyorum sonra emziriyorum
Önce sakin olBu konuda bana yardımcı olun lütfen ilk bebeğim hiç tecrübem yok lütfen
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun.Önce sakin ol
Bebeğine yetecek sütün var bunu bir kabullen, ha oldu doymadı mamayla takviye edersin olur biter, herşeyin çözümü var ama stres yapıp bunu sütüne bebeğe yansıtırsan bunu çözemeyiz
Sağım bebek her iki memeyide emdikten sonra yapılır, memede kalan süt sağımla boşaltılır, süt kalmadıysa bile sağımla daha çok süt lazım mesajı verilir böylece süt üretimi artar
Bebeğin üstü hafif giyinik olsun ne üşüsün ne terlesin sessiz loş ışıkta bebeğin göbeğiyle senin göbeğin üstüste gelecek şekilde bebek rahat olacak şekilde yatır kucağına memenin kahverengi yerini komple ağzına alarak güzelce emzir, arada uyur yorulur çene altından yanağından ayağının altından filan uyar uyansın emmeye devam etsin 20dk boyunca. Aynı şeyi diğer memeyede yaptır. Arada bebeğin gazını çıkarıp emzirmeye devam et gazdan da karnı doydu sanıyor.
Emdi, gazını çıkardı, doymadıysa ver mamasını, sen sağım yap
Her emzirmeden yada sağımdan önce sıcak suyu aç sok memeleri lavaboya suyun altına mıncık mıncık masaj yap, kurula emzir yada sağım yap
Ne kadar su içeceksin biliyormusun senin idrarın tamamen renksiz ve kokusuz olacak, ben 6 litre içiyordum bir ara, şimdi 4 litre içiyorum anca yetiyor
Süt az mı var mı arttımı azaldımı ile bebek bakılmaz, sil aklından bunları, azsa da çoğalacak doğanın döngüsü bu
Ramazan hurması
Boza
Tahin-pekmez
Üzüm
Kuru yada taze incir
Kuru dut
Dereotu
Semizotu-marul-kıvırcık
Ispanak
Pazı
Pırasa
Bulgur
Balık
Yumurta
bunlar sütü ve kalitesini arttırır
BESTLAK isminde bir damla var, hemen al ve sabah öğle akşam bir bardak suya 10 damla damlat iç, sütün şakır şakır akacak Allah ın izniyle
Sabah akşam birer fincan Rezene çayı iç, sallama çay olarak marketlerde var, bebeğinin gazı geçecek Allah ın izniyle
Sabah akşam bir kupa suyu cezveye koy içine bir avuç dolusu kuru dut koy aç altını kaynayınca altını kapat üstünü de kapat, ılınınca dik kafaya iç dutlarını da ye, sütünü koyacak yer bulamayacaksın Allah ın izniyle
Bir demet dereotunu yıka koy dolaba git gel ye sapıyla filan
Yıka bir kilo üzümü koy başucuna at ağzına sık sık
Hergün birkaç kaşık tahin ve pekmez ye
Her gün bir bardak boza iç
Bırak işi gücü bebek uyuduğu anda 5dakikada olsa hemen uyu
Her fırsatta banyo yap memelere masaj yap
Aç kalma sakın, hiçbirşey olmasa haşla iki yumurta bir parça kaşarla ekmekle ye ayak üstü
Dardanel ton varya konserve onlardan al ekmeğin arasına aç bir paket koy dereotu kıvırcık da koy ye hem tok tutar hem seni besler hem sütün yağlanır çoğalır
Çok mu zorda kaldın ekmeğin arasına koy tahin helvasını ye
Bebek durmuyor mu çok mu acıktım ben yatağın ortasında bile döke saça yedim bebekle uğraşırken, babası gelince değiştirdik çarşafı oldu bitti, öncelik sensin yani bırak kurallarını bebek biraz büyüyünce eskiye dönersin
Hiiiç kimseyi hiiiçn-birşeyi takma sakın kimse kucağındakinden önemli değil
Diyelim hiç sütün yok yada bebek hiç emmiyor eeee ne olacak Allah böyle dilemiş demekki vereceksin mamasını büyüyecek
Bak sana son tavsiyem ve en önemli tavsiyem: bebeği soy sadece beziyle kalsın, sen de belden üstünü soy çıplak kal, al bebeğini koynuna öyle emzir öpe okşaya temas edin birbirinize, öyle uyuyun bak o bebek nasıl huzurlu mutlu sakin oluyor sütün nasıl artıyor
Öptüm bebişini, Allah analı babalı sağlıkla büyütsün
Allah sizden de razı olsun kardeşimÇok teşekkür ederim Allah razı olsun.
O kadar güzel anlatmışsınız kii. Her kelimesi doğru. Allah razı olsun ben bile sevindim şahsen soruyu soran arkadaş adına çok ufak bir şey ekleyeyim soruyu soran arkadaşa da. Ben baş ucuma kuru yemiş ve sizin de dediğiniz gibi kuru incir, kuru dut çok koyardım. Emzirirken hemen ağzıma atıştırıverirdim. Kuruyemiş de özellikle badem, fındık, ceviz gibi kuruyemişler hem sütü yağlandırır hem aksama kadar kalsa baş ucunda hiçbir şey olmazÖnce sakin ol
Bebeğine yetecek sütün var bunu bir kabullen, ha oldu doymadı mamayla takviye edersin olur biter, herşeyin çözümü var ama stres yapıp bunu sütüne bebeğe yansıtırsan bunu çözemeyiz
Sağım bebek her iki memeyide emdikten sonra yapılır, memede kalan süt sağımla boşaltılır, süt kalmadıysa bile sağımla daha çok süt lazım mesajı verilir böylece süt üretimi artar
Bebeğin üstü hafif giyinik olsun ne üşüsün ne terlesin sessiz loş ışıkta bebeğin göbeğiyle senin göbeğin üstüste gelecek şekilde bebek rahat olacak şekilde yatır kucağına memenin kahverengi yerini komple ağzına alarak güzelce emzir, arada uyur yorulur çene altından yanağından ayağının altından filan uyar uyansın emmeye devam etsin 20dk boyunca. Aynı şeyi diğer memeyede yaptır. Arada bebeğin gazını çıkarıp emzirmeye devam et gazdan da karnı doydu sanıyor.
Emdi, gazını çıkardı, doymadıysa ver mamasını, sen sağım yap
Her emzirmeden yada sağımdan önce sıcak suyu aç sok memeleri lavaboya suyun altına mıncık mıncık masaj yap, kurula emzir yada sağım yap
Ne kadar su içeceksin biliyormusun senin idrarın tamamen renksiz ve kokusuz olacak, ben 6 litre içiyordum bir ara, şimdi 4 litre içiyorum anca yetiyor
Süt az mı var mı arttımı azaldımı ile bebek bakılmaz, sil aklından bunları, azsa da çoğalacak doğanın döngüsü bu
Ramazan hurması
Boza
Tahin-pekmez
Üzüm
Kuru yada taze incir
Kuru dut
Dereotu
Semizotu-marul-kıvırcık
Ispanak
Pazı
Pırasa
Bulgur
Balık
Yumurta
bunlar sütü ve kalitesini arttırır
BESTLAK isminde bir damla var, hemen al ve sabah öğle akşam bir bardak suya 10 damla damlat iç, sütün şakır şakır akacak Allah ın izniyle
Sabah akşam birer fincan Rezene çayı iç, sallama çay olarak marketlerde var, bebeğinin gazı geçecek Allah ın izniyle
Sabah akşam bir kupa suyu cezveye koy içine bir avuç dolusu kuru dut koy aç altını kaynayınca altını kapat üstünü de kapat, ılınınca dik kafaya iç dutlarını da ye, sütünü koyacak yer bulamayacaksın Allah ın izniyle
Bir demet dereotunu yıka koy dolaba git gel ye sapıyla filan
Yıka bir kilo üzümü koy başucuna at ağzına sık sık
Hergün birkaç kaşık tahin ve pekmez ye
Her gün bir bardak boza iç
Bırak işi gücü bebek uyuduğu anda 5dakikada olsa hemen uyu
Her fırsatta banyo yap memelere masaj yap
Aç kalma sakın, hiçbirşey olmasa haşla iki yumurta bir parça kaşarla ekmekle ye ayak üstü
Dardanel ton varya konserve onlardan al ekmeğin arasına aç bir paket koy dereotu kıvırcık da koy ye hem tok tutar hem seni besler hem sütün yağlanır çoğalır
Çok mu zorda kaldın ekmeğin arasına koy tahin helvasını ye
Bebek durmuyor mu çok mu acıktım ben yatağın ortasında bile döke saça yedim bebekle uğraşırken, babası gelince değiştirdik çarşafı oldu bitti, öncelik sensin yani bırak kurallarını bebek biraz büyüyünce eskiye dönersin
Hiiiç kimseyi hiiiçn-birşeyi takma sakın kimse kucağındakinden önemli değil
Diyelim hiç sütün yok yada bebek hiç emmiyor eeee ne olacak Allah böyle dilemiş demekki vereceksin mamasını büyüyecek
Bak sana son tavsiyem ve en önemli tavsiyem: bebeği soy sadece beziyle kalsın, sen de belden üstünü soy çıplak kal, al bebeğini koynuna öyle emzir öpe okşaya temas edin birbirinize, öyle uyuyun bak o bebek nasıl huzurlu mutlu sakin oluyor sütün nasıl artıyor
Öptüm bebişini, Allah analı babalı sağlıkla büyütsün
Evet bende yazacaktım unuttumO kadar güzel anlatmışsınız kii. Her kelimesi doğru. Allah razı olsun ben bile sevindim şahsen soruyu soran arkadaş adına çok ufak bir şey ekleyeyim soruyu soran arkadaşa da. Ben baş ucuma kuru yemiş ve sizin de dediğiniz gibi kuru incir, kuru dut çok koyardım. Emzirirken hemen ağzıma atıştırıverirdim. Kuruyemiş de özellikle badem, fındık, ceviz gibi kuruyemişler hem sütü yağlandırır hem aksama kadar kalsa baş ucunda hiçbir şey olmaz
Bulgur, un corbası, komposto tere roka maydanoz tarzı bol yeşillik soğan tüketmeyin daha çok gaz yapar.Sütüm çoğalmıyor ne yağmam lazım
Sütümü nasıl çoğaltırım demiştimBulgur, un corbası, komposto tere roka maydanoz tarzı bol yeşillik soğan tüketmeyin daha çok gaz yapar.
Ben sütünün az olduğunu sanmıyorumSütümü nasıl çoğaltırım demiştim
hunnap rezene çayı içiyorum o süt yapar mi bilmiyorum
Yazdığım yiyecekler bende çok etkili olmuştu süt arttrma konusundaSütümü nasıl çoğaltırım demiştim
hunnap rezene çayı içiyorum o süt yapar mi bilmiyorum
Ya bu açlıktan dolayı değil gazdan dolayı oluyor. Gaz sancısı çeken bebekler memeden ayrılmak istemezler meme ağrı kesicidir. Kendini sıkıp kızarması gaz göstergesi gaz çıkarmak için ıkınıyor. YouTube’dan gaz masajı izleyin, bacakları karnına bastırıp gazını çıkarın sabah öğlen akşam masaj yapın mutlaka. Çok sancısı olduğunda da ılık su dolu bir kovaya daldırın koltuk altlarından tutup, sıcak suyun içinde otursun biraz. Ilık tabii sıcağa yakın ama yanmasın bileğinizle bakın ayarlarsınız siz. Bebekler gaz sancısı çekerken sürekli emer meme alır mama içer ama sonra daha çok gazı olur. Boşuna bence mama vermeyin sütünüz fazla bile bebek pompadan daha fazla çeker her zaman. Pompaya bakmayın, pompa meme başının etrafını boşaltır, bebek direkt sütü kanallardan çeker vakum sistemleri farklıEmdiği zaman ise 1 saat kalıyor memede sonra gelmeyince süt ağlıyor kasıyor sıkıyor kendini kızarıyor