Emzirme

3tatlikardes

8.7.17 ~ 7.9.19 ~ 19.01.24
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2016
1.234
896
123
27
Bebeğim emmeye çok düşkün iken birden hasta oldu ve sütten kesildi .
10 gündür süt içmiyor sütüm hala kesilmedi ama göğüslerim şiş kesilmek üzere, bu durum adeti geciktirir mi böyle birşey duyan var mı aranızda?

Konuda nereye odaklanacağımı bilemedim.
Bebeğiniz ne kadarlık?
10 gündür emzirmiyorsunuz, göğüsleriniz şiş ve hala sütünüz varsa her an mastit olabilirsiniz, yaşayanlar bilir , doğum acısını tercih ederim öyle berbat bir şey.
Bebeğinizi tekrar memeye döndürebilirsiniz.
Yok emmesin yeter diyorsanız sorun yok ama konunun adet gecikmesiyle hiç alakası yok.
Sütüm var diye korunmadıysanız hamile olabilirsiniz.

Korunduk, bebeğim el ağız ayak hastalığı oldu, bir daha da ne yaptıysam emmedi. Bir süre sağarak verdim fakat artık onu da içmek istemiyor . Ağlıyor , zorlamak istemedim. 1 yaşına geldi 10 gündür de sağmıyorum. Haklısınız ama sütün gelmemesi için de sağmamam lazım sağdıkça gelecek.

Anladım, çok geçmiş olsun.
10 gündür hiç sağmadınız ve hala geliyorsa riskli. Ağrı yapıyorsa hepsini boşaltmasanız da rahatlatacak kadar sağmanız iyi gelebilir.
Ben çok zor kestim sütümü. Lahana yaprakları, ada çayları vs vs. 2-3.gün çok sıkıntıya girince gece biraz emzirdim uyku arası ama sizinki emmiyormuş. Sonrasında da elimle sertliği gidecek şekilde sağdım. 10 günde falan yumuşadı göğüslerim.
Mastitten çok çektim ben, gerçekten dayanılacak acılar değildi. O sebeple az da olsa sağarak bitirdim sütü, diğer türlüsünü göze alamadım.
Kolaylıklar Diliyorum size de.

Çok teşekkür ederim. Ben de ilk defa yaşıyorum, ilk oğlumda 17 ay emzirdim yavaş yavaş azalttım ve göğüslerim hiç şişmeden gitti sütüm bu sefer böyle oldu hayırlısı olsun, dayanamazsam dediğiniz gibi yaparım :)

Çok geçmiş olsun Allah şifa versin minnoşa. 24 aya kadar anne sütü alması lazım biliyorsunuz. Sağdıklarınızı dondurun, sağmaya devam edin bence. İyileşince dönecektir bebek

Sütü sagıp dondurma sistemini araştırsanız mı
Biberonla içmek istedigin de verirsiniz
Birde kullanmadım ama eczanede süt kesilmesi için ilaç satılıyor galiba
Bunuda yine uzmandan ögrenin

Çok geçmiş olsun Allah şifa versin minnoşa. 24 aya kadar anne sütü alması lazım biliyorsunuz. Sağdıklarınızı dondurun, sağmaya devam edin bence. İyileşince dönecektir bebek
Merhaba , bebeğim iyileşti fakat ne yaptıysam emmiyor bardak ve biberonla da içmiyor inanın sırf içsin diye tatlı kaşığıyla yarışı dönüşe dökğle ıçirdım oyunla falan da artık içmek istemşyor

Bazı çocuklar bi şekilde tiksinip falan emmeyi bırakıyorlar. Tekrar emecek gibi duymuyor anlattığınız kadarıyla. Göğüs ağrısı için tavsiyem banyo yaparken hafif hafif masaj yaparak orda kalan sütü çıkartın ama ucunu sıkarak değil. Koltuk altlarına masaj yapmak da rahatlatıyor. Ben memeden kesince öyle yapmıştım. Bi de memeden kesince birden süt bitme olayı olmuyor ben bıraktıktan bir yıl sonra bile ucunu sıkınca azıcık çıkıyordu.

Sütü sagıp dondurma sistemini araştırsanız mı
Biberonla içmek istedigin de verirsiniz
Birde kullanmadım ama eczanede süt kesilmesi için ilaç satılıyor galiba
Bunuda yine uzmandan ögrenin
Reçetesiz satılıyor mu bilmiyorum ama bana da genel cerrah zorlanırsam verebiliceğini söylemişti ilacı.

Evet tiksindi kıyafetle bile göğsüme yatırınca süt vericem zannedip ağlıyor kaçıyor. Asıl sorum şuydu belki duymuşsunuzdur böyle birşey varmı diye soruyorum , adet gecikmesi yapar mı bu acaba emzirmeyi bırakmak, test almaya gitti eşim ama sorayim dedim. Stres falan da yaptım sonuçta, bebeğim 3 gün boyunca tükürüğünü bile yutamadı eli ayağı ve boğazı hep içi su dolu baloncuklar olmuştu. Çok şükür geçti de sütten de oldu çok üzüldüm ellerimle sağdım günlerce ama artık kabul etmiyor napayım

Sizi korkutmak istemem ama eskiler özellikle erkek çocukların anne hamile kalınca sütten tiksindiğini söylerler. Benim annem ablama hamile kaldığını abim birden emmeyi kesince anlamış ama tabi eski kafalar bunlar. Siz korunuyor muydunuz

Evet korunuyorduk, bunu ben de duydum. Ama oğlumun ağzının içi hep su dolu baloncuklar olmuştu. 2 gün emmeyi denedi ve ememedi ağız yaralarından sonrs da korktuğunu ve tiksindiğini düşünüyorum, ilk sağdıpım günler biberon ve ya bardak ile içti sütünü hatta bardakta sütü bitti diye ağladı bikaç kez ama zamanla onu da içmez oldu

Bende ayni sekil nerden baslayacgimi bilemedim.
Eger emzirmeyi birakmak istiyorsaniz siskinligini hafif indirecek kadar sutunuzu sagin. Cogalmaz korkmayin. Kisiye gore degisiyor ama kimilerinde mastit olabiliyor birden emme kesilince dikkat edin. Cocugunuz yemek yiyormu? Suan hicbirsey yiyip icmiyorsa. Cok aci cektiginden dolayi yine aciyacak korkusuyla emmek istemeyebilir. Acisi varmi halen?
Emzirmeye devam etmek istiyorsaniz bir kac gun sutunuzu sagin azalmasin. Sonra tekrar emzirmeyi denersiniz.

Adet gecikmesine gelince olabilirde olmayabilirde. Stressden kaynakli gecikmede olabilir. Normalde duzenlimidir regliniz? Ben 2. yavrumda emzirmeyi biraktiktan sonra hamile kaldim ama emzirdigim surece duzenli bir reglim yoktu. Ilk oglumda ise hic gecikme felan olmadi. Vaktinde adet olurdum.

El ayak ağız hastalığı çok ağrılı olur bazen. Benim de oğlum geçirdi. Ağız içinde yara olduysa ondan emmez. Ek gıdayla arası nasıl. Sütünüzü sağın buzluğa atın . Hem siz rahatlarsiniz. Hem bebeğiniz emmeye donemzse bikac aylık süt konuş olursunuz. En azından üç ay daha biberonla alır anne sütü. Olur da emmezse de üzülmeyin. Bir sene emmiş zaten. Ama gebelik testi de yapın bence

Ah kıyamam çok acı çekmiş. Nerden bulasti bu hastalık. Benim oğluma parktan bulaşmıştı. İki yaşından büyüktü. On günde iylesti. Sizinki ağır geçmiş.

Ah kıyamam çok acı çekmiş. Nerden bulasti bu hastalık. Benim oğluma parktan bulaşmıştı. İki yaşından büyüktü. On günde iylesti. Sizinki ağır geçmiş.
Şuan da bebeğim iyileşti normal yemeğini yiyor ama emmek istemiyor tiksindi korktu bence yine ağrıyacak diye . Adetlerim aon 3 aydır düzenliydi bende ondan korkuyorum eşim işleri yoğun olduğundan öğle arası alacak testi

goguslerinize netten izleyip masaj yapin mastit olursaniz cok zor olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…