- 29 Mart 2012
- 796
- 90
- 118
merhaba arkadaşlar içime dert olan bişeyi burayı yazmak istedim. 6.5 aylık bir oğlum var sadece 4 ay emdi. sorun da bu noktada başlıyor.
doğum yaptım sütüm biraz biraz gelmeye başladı emzirdim hastaneden çıkmadan sarılık başlayınca mama takviyesi yaptı doktor eve geldim bebeğim çok gazlı bir bebekti emerken bile sürekli gaz sancısı içerisinde idi. 10-20. gün arası 10 gün boyunca aynı kanepede oturup sürekli memede çocuk emzirdiğimi bilirim bırakınca ağlama krizine giriyordu durum böyle olunca sütümün yetmediğini düşünüp düzenli mama takviyesi yapıp aynı zaman süt pompası aldık sütümü sağdığım da her iki göğüsten toplam çıkan 35 ile başladı en fazla 75 i gördü düzenli sağdım emzirdim. bu arada humanalar kompostolar rezeneler denenen bir sürü şey ama sonuçta değişmeyen bir süt oranı sonraları yavaş yavaş emmek istemeyen bir bebek,zaten senin sütünün tadını beğenmiyora kadar giden gereksiz yorumlar içime en çok oturan sözdür. yok sütünde yaramıyor zaten vs vs. 3.5 ay sonra işe başladım sütüm sağmama rağmen iyice azalmıştı 10-15 cc ye kadar düşmüştü sonrada kendiliğinden kesildi.
herkes bişeyler yazıyor evet haklı oldukları noktalar var ama bu süt artmayınca artmıyor arkadaşlar emziremeyen annelere sen sabretmemişsindir, düzenli sağmamamışsındır, şudur budur laf saydıranlara sinir oluyorum her anne bebeğini emzirmeyi herkesten çok ister ve bebeğini herkesten çok düşünür.
ben bütün bunları yaşarken çok yakın bir akrabam doğum yapmıştı benimle arasında 10 gün var onun bebeği gözüm hiç bir zaman olmadı maşallah subhanallah fazla değil 5 dk emzirir 3 saat uyutur ben 20 dk emziririm 5 dk uyumaz ağlama komasına girer. snaki milletin memesinde hortum var anlamıyorum. sonra bu kişiler ben bebeğime mama vermem anne sütü veririm mama zararlı diye ortalıkta dolanır övünerek sanki mama zehir.nispet yapar her fırsatta. tamam anne sütü sağlıklı bişey ama olmuyorsa ne yazık ki yapacak bişey yok.
niye bunları paylaştım gerçekten bir çok anne benim yaşadıklarımı yaşıyor diye düşünüyorum bir nebzede olsa onlarında hislerine tercüman olmak istedim.
geceleri her ağladığında uyanıyorsam okşuyorsam saçlarını, hasta olduğunda bekliyorsam basını ilaçlarını her şeyini takip ediyorsam, iş yerinde müdürün lafını çekmek pahasına gerektiği zaman bebeğimle daha vakit geçireyim diye erken çıkıp bebeğimle ilgileniyorsam bende biraz olsun iyi anne sayılabilirim sanırım. anne sütü veriyorum diye bebeği gece uyandığında yerinde kalkma zahmetinde bulunmayıp sadece göğsünü cıkarıp gece boyu cocugun agzına dayayanlar kadar anneyim en azından.
LÜTFEN BEBEĞİNİ EMZİREN ANNELERE LAFIM YOK KİMSE YANLIŞ ANLAMASIN SADECE YAŞADIĞIM OLUMSUZLUKLARI PAYLAŞMAK İSTEDİM KİMSE ÜZERİNE ALINMASIN. TÜM ANNELER DEĞERLİDİR.
Ahh cnm seni çok iyi anlıyorum sen zaten süt verememe üzüntüsünü yaşıyosun birde düşüncesiz insanlarla uğraşmak daha da zoruna gidiyordur eminim. Sütün yetmemesi o kadar üzücü ki bende yaşadım yaşıyorum. Son 4 aydır zaten azalma var sütümde ama ara ara artıyor.Yinede yetersiz. Bende şuan reflü ilacı kullanıyorum motilium. Yan etkisi süt hormonunu çalıştırmak. Sütüm 5-10cc ye inmişti gerçektende çoğalttı. 2 gündür kullanıyorum bakalım umarım dahada çoğaltır.İstersen sende kullan. Biliyorum ilaç zararlı olabilir diye düşüneceksin ama Kanada da 20yıldır sütü olmayan annelere verilirmiş bu ilaç. Yabancı sitelere baktım ve o kadar yaygın ki kullanımı. Bir prof da makale yazmış.Onu okuyunca içim rahatladı 1 paket bitirip bırakmayı düşünüyorum.Sende istersen kullan.Ne kadar süt verebilirsek o kadar kardır