sakın sakın sakın memeyi şekerli suya filan batırıp vermeyin!!! illa meme vermek istiyorsanız verin ama bebeğinize yapacağınız en büyük kötülüklerden biri şekerli suyla 26 günlükken tanıştırmaktır. en büyük diğer kötülük ise emzirmeyi aksatmaktır.
emzirme olayına gelince. arkadaşım, siz doktorunuzu tamamen yanlış anlamışsınız. doktorunuz 2 saatte bir derken "en fazla 2 saate bir" demek istemiştir. yani emzirme aranız 2 saatten fazla olmasın. ay yazık, doktor 2 saate bir dedi diye ufacık çocuğu aç bırakmışsınız. hem de yanlış anlama yüzünden. 26 günlük bir bebek her arandığında her ağladığında emzirilir. bunu sakın unutmayın. bebeğiniz ne zaman ve ne kadar isterse emzirin. onun midesi ufacık, çabuk dolar çabuk boşalır. 1 saat dayanmasını yada 2-3 saat uyumasını beklemeyin. uyku ve emme düzeni 3-4 ay civarında oturur. çevrenizdekilerin o 2-3 saat uyur dedikleri bebekler 3-4 aylık olanlar. 26 günlük bebekten 2-3 saat uyumasını, 2 saatte bir acıkmasını beklemek insafsızlıktır.
kendi oğlumu o kadar uzun süre emziriyordum ki, elimden hiç bırakmadan ve bağdaş kurarak. neredeyse, yerimden hiç kalkmadan akşamı ediyordum diyebilirim. diz bağlarım zedelenmişti, oturarak emzirmekten ve kalkmamaktan ama o günler geçti gitti. sağdan soldan yalan yanlış şeylere kulağımı tıkayıp, yavrumu her istediğinde istediği kadar emzirmenin meyvesini yeni yeni alıyorum. çevremdeki en huzurlu çocuğa sahibim
uykusuzluktan bitap düşseniz, yorgunluktan yıkılsanız bile emzirmeyi sakın aksatmayın. hatta bebeğinizle yapışık ikiz gibi gezin zira şuan dünyayı hiç tanımıyor ve göremiyor. sadece sizin kokunuzu ve sesinizi seçebiliyor. emzirmediğinizde bile sürekli sarılın ki bebeğiniz boşlukta olma korkusunu yaşamasın. "ay kucağa alışır" sözlerini hiç dinlemeyin çünkü zamanı gelince isteseniz de kucağınızda durmayacak. bu zamanlarda anne kucağından aldığı güven ilerde huzurlu olmasını sağlayacak.