emzirme sıklığı

lionliontr

Guru
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
47
2
298
İstanbul
2. ay, 3.ay, 4.ay .... kaç saatte bir emziriyorsunuz?
su an oğlm 2 aylık en fazla 2 saatte bi emziriyorum, 3. ay ve daha ileriki aylarda bu düzen nası olacak?paylaşımlarınızı rica ediyorum...

canı ne zaman isterse emiyor doğumdan beri :) yalnız 2.aydan sonra aralıklar uzamaya başladı bizde..

ilk ay saatbaşı bile emzirdiğim oluyordu. ama giderek aralar açılmaya başladı. şimdi 3saatte bir zaman zaman 4 saatte bir oluyor

onceden bende her ıstedıgınde yada agladııgnda verıyordum sımdı 4.5 aylık bayagı uzadı aralıklar yani 2.3 saatı buluyo... ama her an degisıbılır bebek bunlar yani:)))

peki geceleri ne kadarda bir emziriyorsunuz? ben gunduzleri 2 saatte bir iki tarafli geceleri de 2 saatte bir tek taraftan emziriyorum. siz?

ben gece gündüz düzenı ayırmıyorum doyup kendı bırakana kadar her istediğinde veriyorum.Eğer kendılığınden uyanmaza da en fazla 3 saat bekleyıp uyandırıp emziriyorum.

geceleri 3 saatte bir bazen 4 saatte bir emziriyorum
gündüz 2-3 saatte bir ama saat 20:00'den sonra yarım saatte bir istiyor :)))) ben de anlamadım

her istediğinde veriyorum ben...ama bazen uyandırıyorum da emziriyorum çünkü sızlıyor göğüslerim uzun süre emmeyince

benim bebeğim 4 buçuk aylık ilk iki ay saat başı emiyordu sonra 2 saatte bir emmeye başladı. şuan 3-4 saatte bir emiyor önce emzirmeye çalışsamda emmiyor gece ise 5-6 saati buluyor bazen uyandırıp emziriyorum bazen bekliyorum acıkırsa uyanır nasılsa diye. daha da büyüyünce bu süre uzayacakmı bilmiyorum ay gelişimlerinde ise geceleri kesintisiz 10 saat uyur diyor ama benim bebeğim uyumuyor...

selamlar,
benim bebişimde 17 ocakta doğdu, şuan tam 1 aylık.
bende gündüzleri 2-2.5 satte bir emziriyorum ama geceleri bazen 4-5 saat emzirmediğim oluyor..
acaba az mı emziriyorum diye düşünmeye başladım yazdıklarınızı okuyunca... :44:

Merhaba bende 24 ocakta dogum yaptim ve aynen senin gibiyim.
gündüzleri bazen 2 çogunlukla 2.5 ve 3saate bir emziriyorum.
Geceleri ise bu degi$iyor nadiren 3 ve genelde 4 saate bir emziriyorum yalniz bu gece saati sabaha dogru oluyor... Öglen saati yakla$tiginda gece yatana kadar tekrar gündüz saatine geçiyor.

Ve okudugum ve duyduklarima göre gündüzleri çok içmesi normal geceleri de çok uyumasi gerekiyormu$. Eger gündüzleri uyanmaz saatini geçirirse uykusundan uyandirmamiz gerekiyormu$. Ben artik öyle yapiyorum ki geceleri fazla uyanmasin.

I$e yariyormu? evet yariyor.. en azindan $imdilik.

dün çok huzursuz bir gün geçirdik, farkettimki nerdeyse saat başı emzirmişim. gaz sancısı çok oluyor bebişimin. son günlerde uyku düzenini de bozdu bu durum. şimdi bir saati geçen uyumalarına maşaallah diyorum nerdeyse. ama şükür geceleri kesintisiz 3-4 saat uyuyorda biraz olsun dinleniyorum.

Evet gece gündüz ayırımı yapılmadan 2 ya da 3 saatte bir emzirilmeli bebeklerimiz: ) İlk üç ay çene ve damak kasları emme refleksi tam gelişmediği için göğsümüzdeki sütün tamamını boşaltamayabilirler.Ki çok iyi emen bir bebek yüzde seksenine ulaşıyor. O yüzden kalan sütümüzü sağalım biriktirelim çün kü dördüncü aydan sonra bu olay tersine dönüyo:) Bebeğimizin oburluğu artıyo:) Süt kanallarını sürekli boşaltmak ve üretimin tekrarlanmasını sağlamak lazım bebişlerimiz için: )

gözğüsleri sızlayan arkadaşım bi pompayla çeksen ya nie bekliyorsun veya uyandırıyorsun ne güzel birikiyor sütün demek ki bi yere giderken bebişi bırakıcağın zaman çok iyi oluyor.
benim kızımda ilk ay saat başı istiyordu şu an 3.5 aylık ve genelde 2-2,5 saate bir uyursa 3 saatte bir geceleri karnı toksa 5-6 saat uyuyup karnı acıkınca uyanıyor o zaman veriyorum.

ben de 19 ocakta doğum yaptım ve beslenme düzenimiz sizinkiyle aynı.benim bebeğim asla saat başı meme falan almıyor,yüzüme bakıp sırıtıyor,diliyle oynuyor.iyice acıkması lazım emmek için yani.o da 2-3 saat arası değişiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…