İlk önce verdiğiniz mamayı biberonla veriyorsaniz onu kaşık biberonla verin. Biberon emme refleksini bozar kolay akışkan olan biberon daha cazip geldiğinden memeyi rededder. Sık sık memeyi teklif edin. Bunu arabada gezerken anne karnı sesleri beyaz gürültüyle deneyebilirsiniz. Banyoda akan su sesi eşliğinde yada plates topunda ziplarken deneyin. Kardeşimde biberon çıkmazına düşmüş red yaşamıştı .40 gunlukdu hiç meme almıyordu Geceleri arabada gezerek emzirerek döndürdü. İmkansız değil örnekleri var.
Sonra emzirme pozisyonunuza dikkat edin.ilk önce siz rahat olun arkanıza yaslanın bebeğin başı memenize karın karına olacak şekilde memenizi siyah bolgecini mümkün olduğunca ağzında olmalı değilse sokun alttan üstten, dudakları dışa dönük olmali değilse döndürün dışa dudaklarını. Cuk cuk sesi gelmeli bu şekil emzirirseniz ne yara olur ne acı. Bende bu acıyı iki ay çekmiş biri olarak yazıyorum. Ne zaman emzirme pozisyonlarını ayarlayıp bebeğimde dudaklarını düzeltip siyah bölgeyi almasını saglayinca yaralar iyileşti ve artık bagirmadan emzirebildigimi gördüm . Sütun azalmasının nedeni zaten doğru emziremememis olduğumuzdan ve az emmesine neden olduğundan sadece ucunu alan bebek düzgün beslenemez. Her emzirme sonrası sağım yaparsanız sütünüzü arttırabilirsiniz. Sık sikda emzirin . Bebekde sizde emzirmeye alışınca herşey mükemmel oluyor. Olmazsa da sorun etmeyin ben emzirmeyi 3. Bebeğimde başardım. 2 bebeğim mamayla büyüdü. Nasip kısmet işi bu.