Emzirme problemi yardım edin lütfen

Kumsalsbry

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2024
2
0
26
Merhabalar bebeğim 19 günlük. Sezaryen olduğum için sütüm 3. Gün gelmeye başladı. Ameliyatımın ilk gününden beri sütüm gelmediği için baskı yedim ebeler sütün gelir demesine rağmen 2 gün eşim ve ailesi mama vermem gerektiğini söyleyip çocuğa benden bağımsız mama vermeye çalıştılar bende istemedim ve aramızda kavga çıktı. İlerleyen günlerde çocuğum hafif sarılık geçirdiği için beni suçladılar bende 3. Günden itibaren mama vermeye başladım. Sarılık olmadı şükür şimdiye kadar. Şuan 19. Gündeyim ve her emzirmemden sonra mama veriyorum . Sütüm hiç etrafımın dediklerine göre fışkırmadı deli gibi akmadı hiçbir zaman. aynı zamanda arada da sağım yapıyorum. Sadece dolduğunda damla damla akıyor ve bebeğim çekip bıraktığında ağzından ve göğsümden akıyor. Bebeğim 1 saat boyunca emdiği halde bıraktığımda yarım saat sonra tekrar ağlamaya başlıyor ve bende mama vermeye devam ediyorum çünkü sütümün yetersiz olduğunu söylüyorlar ve mama verince direk uyuyor. Gerçekten sütüm yetersiz mi ? Ne yapmam lazım tavsiye verirmisiniz psikolojik olarakta çökmüş durumdayım sürekli eşimle kavga ediyoruz.

Teşekkür ederim detaylıca yazmışsınız kaşık biberon ile sadece ben verebiliyorum beni epey uğraştırıyor ve çok gaz yapıyor bebeğimde. Sağım ve emzirme mesailerinden dolayı çok yorgun oluyorum ve biberon kolayıma geliyor açıkcası. Benim kızım başından beri memeyi tam kavrayamıyor. Söylediğiniz şekilde denediğimde 5-10 dk memede tutabiliyordum kızımı ama memenin tam boşaldığını asla hissedemedim.emzirme ve sağımdan sonra memelerim çok acıyor bu da bana bir şeyleri yanlış yaptığımı düşündürüyor :/

Bebek emerken burnu memeye değsin diyorlar ama bu bende hiç olmuyor. Normal midir acaba bu durum ?

Sütün yoksa beceremedin vermeyi derler sütün varsa da yok doymuyorlar mama ver derler konuştukca konuşurlar fikirleri olmadiklari halde boş yaparlar.Yenidoğan bebekler her ağladiginda aç oldugu anlamina gelmez gazi oldugu için ağlaya bilir bazen kulak agrisi oluyor ondanda agliyor.Kimseyi dinlemeyin bebek memeyi tutuyorsa becere bildigin kadar emzir mama verme ne zaman isterse emzir baktin sütün yok bebek gerçekten doymuyor o zaman mama verirsin ama emzirsen hep sütün olucak stres yapma stres iyi digil.

Hayır canım ne alakası var. İsterse 15 dakikaya bir istesin kime ne? Siz alın emzirin kapatın kapınızı muhattap olmayın. Bol su için, sizi sinir edenleri de kovun evden. Çenesi güçlü değil yoruluyor. İki emer uyur uyanır geri emer yeni doğan bu.. mamada şak diye cuk çok yutuyor ağır geliyor sonra da bayılıp uyuyor. Anne sütü sindirimi kolay ve hafif çabuk uyanır. Siz takmayin kimseyi. Süt ne kadar memede kalırsa o kadar artar doktor emzir verme nama dedi ise hiç dinleme... sarılık hepsi oluyor olmayan bebe mi varmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…