Emzirme eğitimi

zenan35

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2023
325
122
35
Emzirme eğitimi alan var mı arkadaşlar sütüm acayip azaldı ve oğlum emmiyor başta çok güzel emiyordj şimdi bıraktı sağıp veriyorum azaldı vr çok azaldı ne ywpcağımı şaşırdım

Düzenli sağıyo musunuz? Ne sıklıkta sağıyosunuz? Makine ne marka?

Eğitim almadım. Çok az 15 gün filan sağım yaptım ekstradan.

Düzenli sağıyo musunuz? Ne sıklıkta sağıyosunuz? Makine ne marka?

Eğitim almadım. Çok az 15 gün filan sağım yaptım ekstradan.
Makinem iyi medela su an düzenli sağıma yenisen başladım ama çok az geliyor ve oğlumda meme reddi var memeye dönse belki sütüm artacak ama işde olmuyır

Makinem iyi medela su an düzenli sağıma yenisen başladım ama çok az geliyor ve oğlumda meme reddi var memeye dönse belki sütüm artacak ama işde olmuyır
O makineyle hiç emzirmeden 1.5 yıl bol sütle besledi arkadaş bebeğini 2 saat hatta saat başı sağın kesinlikle artacağına ben inanıyorum.

Hurma, kuru dut, ceviz, dereotu, bol su ve öğün atlamadan beslenme benim sütümü çok artırmıştı. Bir de her akşam sağıyordum.

Ben size söyleyeyim emzirme eğitimlerinde ne bilgiler verdiklerini. Hatta belki gören başka anneler de olur, onlara da destek olsun. Bestlak damla, dereotu, fazlaca su ve sağım kampı. Ciddi anlamda birinin size bebek bakımı konusunda destek olması gerekiyor bu süreçte. İlk önce saat basi, daha sonra iki saatte bir olacak şekilde tüm gün sagim yapin

Biberonu kullanmayın. Sütü arttırmak içen sık sık sağım yapıp her fırsatta memenizi teklif edin. Teklif edrken ten tene temas, duş altında, su sesi , elektrik süpürgesi sesi ,anne karnı Sesi, beyaz gürültü gibi sesler eşliğinde deneyin. Arabada giderken , plates topunda zıplayarak ayakta hafif zıplama hareketleriyle, uykulu yada yeni uyanmış olduğunda memeyi hep teklif edin . Biberon vermeyin emme refleksini bozuyor. Kaşık biberonla verin biraz basda zorlaniliyor fakat bebekde sizde alışıncaya kadar sonrası kolay. Gece gündüz emzirme sonrası veya emmiyorsa gecede dahil 2 saatte bir mutlaka sağım yapın. Süper sağım yapın akşamları günde bir kerede. Bol su için 3-4 litre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…