• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirme döneminde kilo alanlar buraya

bende kilolular kervanındanım moralinizi bozmayın bende üzülüyordum daha doğrusu beynim yeni görüntümle uzlaşamadı kendi değilmişim ghibi geliyordu saçlarımı da kısa kestirmiştim.herneyse 1 yıl içinde eski halimize dönemesekde toparlarız gibi geliyor ilk 6 ay bir şey olmadı ama bir aydır kilo vermek değilde biraz sıkılaşma oldu sanki bende. kütle azalmadı ama:)
şüko yazı çok ilginç bu yol gerçek olabilir mi?zeytinyağı içmek kötü bir fikir değil doğrusu yararlı da üstelik.

Eskiden tatlıdan nefret ederdim aklıma hiç gelmezdi şimdilerde tatlı krizlerine giriyorum bende bu görüntüme alışamadım.
Kızlar inşallah en kısa zamanda diyemiyorum ama zamanla istediğimiz kiloya ulaşırız...
Tartının ibresi artık aşağıya doğru düşmeye başlasın...

Kızlar ben hala adet olmadım biliyorsunuz doğumdan sonra adet olayı emzirdiğimiz için çok ilerleyen zamanlara denk gelebiliyor. Çevremde bana adet olduktan sonra kilo vermeye başlarsın diye umut veriyorlar umut fakirin ekmeğiymiş inşallah öyledir...

OFFF Kİ NE OFF KIZLAR BENDE AYNI ALDIM BAŞIMI GİDİYRUM AÇIKCASI BOGAZIMIDA TUTAMIYORUM ACLIGADA DAYANAMIYORM BİLMİYORUM Bİ ÇARE ARTIK SONRA VERİRİM DİYE DİYEE hihoyyyt

Kızlar ben hala adet olmadım biliyorsunuz doğumdan sonra adet olayı emzirdiğimiz için çok ilerleyen zamanlara denk gelebiliyor. Çevremde bana adet olduktan sonra kilo vermeye başlarsın diye umut veriyorlar umut fakirin ekmeğiymiş inşallah öyledir...

ben de doğumdan sonra ilk regli geçen hafta oldum.4,5 ay sonra.çok ümitliydim regl olunca bikaç kilo gider diyodum.ama malesef hiçbir değişiklik olmadı.yine aynı,yine aynı:çok üzgünüm:

Gözlemlerime dayanarak söylüyorum Bir sene sürüyor genelde arkadaşlar bu tombalaklık hali. Sadece çok kilo almayan ve boyu uzun olanlar çabuk kurtuluyor bu durmdan.En büyük dileğm bol sütümüz olsun ve kilolar acilen yok olsun :)

bende kilolular kervanındanım moralinizi bozmayın bende üzülüyordum daha doğrusu beynim yeni görüntümle uzlaşamadı kendi değilmişim ghibi geliyordu saçlarımı da kısa kestirmiştim.herneyse 1 yıl içinde eski halimize dönemesekde toparlarız gibi geliyor ilk 6 ay bir şey olmadı ama bir aydır kilo vermek değilde biraz sıkılaşma oldu sanki bende. kütle azalmadı ama:)
şüko yazı çok ilginç bu yol gerçek olabilir mi?zeytinyağı içmek kötü bir fikir değil doğrusu yararlı da üstelik.

canım evet gerçekten çok ilginç bir yazı denenebilir aslında:))

Emziren Her Kadın Kilo Verir Mi?
Soru: Emziren annelerin kolaylıkla kilo verdiğini duydum ancak bu benim için geçerli değil. Bebeğim beş aylık. Beş aydır hiçbir kilo kaybım olmadı. İlk çocuğumu da emzirdim. Onu da emzirirken kilo veremedim. Oğlum ancak 2 yaşına geldiğinde ben hamilelik öncesi kiloma geri dönebildim. Normal bir şekilde besleniyorum ve haftada üç kere egzersiz yapıyorum. Tüm kadınlar emzirme sırasında kilo verirler mi?

Cevap: Bazı annelere göre normal zamana nazaran kilo vermek emzirme döneminde daha kolaydır. Bu sizin fark ettiğiniz gibi kesinlikle tüm anneler için geçerli değildir.
Bu üzerinde çok fazla çalışılmış bir alan değildir. Bu konuya, Institute of Medicine ”Nutrition During Lactation” isimli kitabında değinmiş ancak bir sonuca ulaşamamıştır. Bir çok kadının emzirirken kilo kaybetmesine rağmen araştırmalar kadınların %22sinin kilo aldığını göstermektedir. Bu çalışmaya göre emzirme tek başına kilo kaybını garantilemez(Manning-Dalton & Allen 1983).

Eileen Behan’ın kitabı olan "Eat Well, Lose Weight While Breastfeeding," Obeziteyle İlgili İlk Avrupa Kongresindeki 1423 kadınla yapılan araştırmaya yer vermektedir. Behan’a göre hamilelik sırasında normalden daha fazla kilo alan kadınların doğum sonrası kilo vermeleri daha zordur. Alınan ve verilen kilolar değişiklik gösterebilir ancak temel olan şey şudur ki emzirme tek başına kilo vermeyi garanti edemez.

Emzirme sırasında güvenli kilo verme ipuçları
Umut ettiğiniz kiloyu verememek çok hayal kırıcıdır. Günde 1800 kalori almanıza ve haftada 3 defa egzersiz yapmanıza rağmen vücudunuz hamilelikte aldığınız kiloları vermeye hazır olmayabilir. Bebeğiniz sütten kesilmeye başladığında iştahınızın kesildiğini ve kilo vermeye başladığınızı fark edeceksiniz.
Bu süre içinde sağlıklı bir diyet ve haftada beş- yedi defa 45 dakikalık egzersiz yaparak, metabolizmanızı hızlandırır ve kilo vermeye başlarsınız. Düzenli bir diyet ve egzersiz sizin sağlıklı kalmanızı sağlayarak kısa sürede hamilelik öncesi kilonuza ulaşmanıza olanak tanır.

Debbi Donovan

Alıntıdır

kesinlikle emzirmeyele verilmiyor ümidinizi kesmek gibi olmasın ama regl lede alakası yok ben hemen regl oldum ama fark eden bişey yokk ya ben hamileyken bile bukadar iştahlı deildim simdi cok kotuyum yaaa hep bişeyler atıştırmak istiyor canım bu halimide hic begenmiyorum nolck halimiz

Bebek 6.5 aylık oldu ben kilo almaya devam ediyorum kızlar.
Artık süt olsun diye yemicem, diyet yapıcam diyorum 4 gün oldu diyetteyim ama bu sefer de sütüm iyice azaldı.
Özellikle sıvı tüketiyorum, suyu çok içerim zaten, süt içiyorum, yoğurt yiyorum, yeşil çay, maden suyu vs...ama nafile..
Ben şimdi tercih yapmak zorunda mıyım?
Ya sütümden vaz geçicem :((
Ya kilolarımdan öylemi :(

Arkadaşlar merhaba ben yeni üye oldum sizinle bir arada olmak çok güzel:) 3 ay önce doğum yaptım bende 75 kiloyla hamile kaldım malesef ama şuan daha kötü 78 kiloyum sütümü etkilemesin diye diette yapamıyorum napıcaz bakalım:(

Hoşgeldin aramıza schrodinger..
Emzirdiğimiz için kendimize uygun bir diyet progremı seçmeliyiz.
Sıvı gıdalar, süt ve süt ürünleri listemizden eksik olmamalı..
Ben bir kaç gündür diyetteyim hedefim haftada bir kilo vermek bakalım inşallah artık başarırım.

:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:arkadaşlar merhabalar.benimde sorunum aynıydı.biz kadınların ortak dertlerinden biride kilolar.2 tane doğum yaptım.ikiside sezeryanla oldu.kızımda 14 kilo aldım.60 kioyla hamile kalmıştım.doğumdan sonra zaten 7-8 kilo gidiyo.emzik dönemindede 7 kilo aldım.sütten kesilince rejim yaptım.kendi kilomdan bile inmiştim.55 kiloya .oğlumda ise daha çok kilo aldım.tam 28 kilo.düşünebiliyomusunuz.o da aynı şekil tabiii.emzik döneminde dahada aldım.sütten kesilince hemen rejim yaptım.ikisindede eski halime dönmem tam bir sene sürdü.isteyince oluyo valla.çok uğraştım.fazla yemedim.sürekli hareket yaptım.inanın oluyo .isteyince herşeyi başarıyo insan.:CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv:

valla ben de saçma sapan bi durumdayım. 88 kgla doğum yaptım doğumdan sonraki 1 haftada 77 ye düştüm.şuan 80 kilodayım bi ara 84e kadar çıktım. başka da bişey demiycem moralim sıfır....halim nolcak bilmiyorum...

vallahi bu ara bende sinir oluyorum kendime,doğum yapalı 5 ay oldu,ilk 2 ayda aldığım 22 kılonun 17 sini vermiştim,normal kıloma 5 kala kendimi yemeğe verdim :( nedense iştahımm açıldı :O 2 kılo almışımmm,çok kötü ..

Kızlar artık bebek 7 aylık oldu bende artık diyete başladım fakat sütüm çok azaldı.
Emzirdiğim için o kadar da çok sıkmıyorum kendimi..
Suyumu içiyorum, yoğurdumu yiyorum, sütümü içiyorum ama sütüm çok azaldı.. senağlama

son gün ödem oldum şişmişim, 76yla girdim doğuma, eve geldim 62 şaka gibi, sonra dahada gitti ilk ay, sonum felaket olmuşum 67

süper konu olmuş, napcas kıslar yardım edin çok kötüyüm ben:(

son gün ödem oldum şişmişim, 76yla girdim doğuma, eve geldim 62 şaka gibi, sonra dahada gitti ilk ay, sonum felaket olmuşum 67

süper konu olmuş, napcas kıslar yardım edin çok kötüyüm ben:(

Canım en vahim durumda olan benim senağlama
72 ile doğuma girdim 65 le çıktım.
En son 74 tüm şimdi diyetteyim 72,3 e düşmüşüm artık vermem lazım
Çok abartmışım bu kadar da olmaz.
Ama şunu söylemeden de geçemeyeceğim.
Hani diyorlar ya bol su için sütünüz gelir.
Yalan valla ben o kadar çok su içen bir insanım.
Emzirdiğim için diyette kendimi fazla da sıkmıyorum.
Ama gelin görün ki dün bütün gün iş yerinde 50 ml süt sağabildim.
Kim ne derse desin ben yemezsem sütüm olmuyor.

kızlar sizi okuduktan sonra ben çok korktum yaaa...şuan hamileyim fazla kilo almamak için herşeyi yapıyorum..çok kilo takıntılı biriyim zaten..kendimi beğenmiyorum istediğim kiloda olmayınca...ve mutluda olmuyorum...çevremdeki insanlar doğumdan sonra hamilelik öncesi kilosununda altına düştüler 40 ları çıktığında...bende kalırs adiye korkuyorum..bunalıma girerim kesin..onlar incecik gezecek ben dobiş...düşünmek bile istemiyorum...hergün dua ediyorum hayırlı sağlıklı doğum yapayım,bebeğim sağlıklı olsun,bol bol sütüm olsun emsin ve kzımada yarasın diye..ve dualarımda şuda var..40 ım çıktığında bende eskisinden zayıf olayım..gülmeyin ama ben cidden kafayı yerim yaa...
bence iştahınızı kontrol etmeye çalışın..emzirdikçe yemeyin..mideyi suyla doldurun...o konuda allahtan korkum yok..iştahlıyımdır yemeyi çok severim ama kendime iradem var çok şükür..yoksa ben bu iştahla 110 kilo olurdum

bende bu konuda dertliyim sizin gibi.
ilk hamileliğimde 8kg.almıştım.doğumdan sonra gitmişti lohusalığımda 10kg.aldım.yıllar içinde veremedim eklendi.ikinci hamileliğime 75kg ile başladım.sadece 7 kg aldım doğumdan sonra 75 oldum.lohusalığımda 70 e düştüm.ne zaman kırkımız çıktı bende kilo almaya başladım:(
şimd yenideni 76 olmuşum 6,5 aylık kızım.emzirmek kilo verdirmiyor bencede.tam tersi aldırıyor.nasıl iştahım açık.hala kendimi 6 aylık hamile gibi hissediyorum.nasıl gidecek bu kilolar çaresini bulan varsa belki benimde işime yarar.
tabi öncelikle boğaza bir dur demek lazım ama olmuyor işte:))))

Back