- 7 Mart 2011
- 7.371
- 8.045
- 398
- 36
- Konu Sahibi 88prenses22
1,5 yaşında oğlum var ve neredeyse doğumdan beri ara kanamalarım oluyor 2 ayrı dr a gittim emzirmeden kaynaklı dediler ama yine de korkuyorum bu durumu yaşayan var mı?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
1,5 yaşında oğlum var ve neredeyse doğumdan beri ara kanamalarım oluyor 2 ayrı dr a gittim emzirmeden kaynaklı dediler ama yine de korkuyorum bu durumu yaşayan var mı?
merhaba.ben de dogumdan sonra ara kanamalar yasadim,adetin 12-15.gunleri arasinda oluyordu,ama cok az miktarda,emzirmeyi biraktiktan 1-2 ay sonra tamamen gecti.emzirme doneminde prolaktinin(sut hormonu) miktari artar ve bu da ara kanamaya neden ola bilir.sizde nasil oluyor,miktari,suresi nedir
öncelikle cevabın için teşekkürler
ilk aylar seninki gibiydi benim de
ancak şimdi ne zaman adet olduğumu bile bilmiyorum
hem aralar kısaldı hem miktarı arttı
inş normaldir
bebeğiniz ne kadarlıktı emzirmeyi bıraktığınızda
benim sütüm olmadığı için 6.ayda mecburen bırakmak zorunda kaldım.adetinin kaçıncı günü ara kanaman oluyor,kaç gün sürüyor?kanın rengi nasıl?
valla canım şuanda değişiyo dedim ya neredeyse 1 hafta temizleniyorum 10 gün falan kanamam oluyo bazen leke tarzında bazen çok yoğun kanın rengi kırmızı ve siyah
eger anatomik bir patoloji yoksa(miom,kist,polikistik over...),yaşanan ara kanamaya disfonksiyonel kanama denir.menopoz öncesinde,şişman kadınlarda,emzirme döneminde çok sık rastlanan bir durum.normalde yumurtalıklar östrojen salgılar,yumurtlama gerçekleştikten sonra progesteron salgılanır.yumurtlama gerçekleşmediyinde östrojen salgılanmaya devam eder ve rahmin iç tabakası kalınlaşmaya devam eder ve bir süre sonra koparak kanamaya neden olur.emzirme döneminde de çoğu zaman yumurtlama olmaz ve yukarıda yazdığım gibi kanama oluşa bilir.patolojik bir lezyon yoksa,demek ki gerçekten korkulacak bir şey yok,emzirmeye bağlı bir durum.açıklaya bildimmi,anlaşıldımı yazdıklarım?
çok teşekkür ederim canım
valla çok iyi hissettirdi yazdıkların
dr um normal demişti fakat ya bişey varsa diye korkuyordum
demekki normalmiş
tekrar teşekkürler
inşallah düzelir herşey,sıkma canını.her zaman iyi olmanı dilerim...
emzirme döneminde olabiliyor.emzirme dönemin sona erer ve kanaman devam ederse yeniden doktora git.benim kanamalarim devam edince tekrar dr a gittim.hem et beni varmış rahmimde hemde pcos varmis.kanamalarim ondanmisUzun zaman geçmiş ama ben de aynı sorunu yaşıyorum 6 buçuk aylık bebeğim iki aydır bazen leke bazen adet kanı gibi devam ediyor kanamam doktorum emzirdiğin için oluyor dedi geçmiyor bir türlü![]()
merhaba canım aradan baya bi zaman geçmiş ama formda araştırırken tam da aynı şikayetleri yaşadığımızı farkettim ve yazmak istedim. benim de bir buçuk yaşında kızım var. sürekli kanamam oluyor. doktora gittim ve pcos ve polip yani et beni olduğunu söyledir. 3 aydır ilaç kullanıyorum fakat henüz bi gelişme yok. şuan ne durumdasın nasıl bi tedavi uyguladın ve sonuç alabildinmi. yardımcı olursan çok sevinirim. şimdiden tşkleremzirme döneminde olabiliyor.emzirme dönemin sona erer ve kanaman devam ederse yeniden doktora git.benim kanamalarim devam edince tekrar dr a gittim.hem et beni varmış rahmimde hemde pcos varmis.kanamalarim ondanmis
polipim vardı benim de kürtaj yapıldı. şuan ara kanamam yok kaç aydır.fakat polip büyükse veya kanama devam ederse polip alınır. bende de pcos var .tedavisi yok zaten malesef.merhaba canım aradan baya bi zaman geçmiş ama formda araştırırken tam da aynı şikayetleri yaşadığımızı farkettim ve yazmak istedim. benim de bir buçuk yaşında kızım var. sürekli kanamam oluyor. doktora gittim ve pcos ve polip yani et beni olduğunu söyledir. 3 aydır ilaç kullanıyorum fakat henüz bi gelişme yok. şuan ne durumdasın nasıl bi tedavi uyguladın ve sonuç alabildinmi. yardımcı olursan çok sevinirim. şimdiden tşkler
Canimmm bana kanamam çok olduğunda icmem için brufen diye bi ilaç verdi. Adetin 16. Günü de duphaston diye bi ilaca basliyorum ilaç bittikten sonra tekrar adet oluyorum. Ama şuanda ilaçların hicbir faydasini göremedim. Artik öyle psikolojik bozulduki sürekli agliyorum kotu bi şey mi var diyepolipim vardı benim de kürtaj yapıldı. şuan ara kanamam yok kaç aydır.fakat polip büyükse veya kanama devam ederse polip alınır. bende de pcos var .tedavisi yok zaten malesef.
ilaç olarak ne kullanıyorsun merak ettim
seni çok iyi anlıyorum canım. 3 sene ara kanama yaşadım. ama kürtaj iyi geldi çok şükür. dr un polipi alalım falan demedi mi? ayrıca kötü bişey yoktur da insan psikolojikmen kötü hissediyorCanimmm bana kanamam çok olduğunda icmem için brufen diye bi ilaç verdi. Adetin 16. Günü de duphaston diye bi ilaca basliyorum ilaç bittikten sonra tekrar adet oluyorum. Ama şuanda ilaçların hicbir faydasini göremedim. Artik öyle psikolojik bozulduki sürekli agliyorum kotu bi şey mi var diye
canım dün başka bir doktora gittim. gayet detaylı bir şekilde muane etti ve kist polip yara myom hiçbirşey yok rahim tertemiz dedi. sadece polikistik over sin (orta seviyede) , kanamana sebep olan şeyde bu dedi. ayrıca bebeğimi emzirdiğim için hormonlarımda farklılıklar oluyormuş bu polikistik overle çakışıyor ve kanama yapıyormuş. doğum kontrol ilacı verdi 3 ay kullan gel dedi. beni bildiğim pco adetlerde gecikme yapar ama bende tam aksi sürekli kanama yapıyorseni çok iyi anlıyorum canım. 3 sene ara kanama yaşadım. ama kürtaj iyi geldi çok şükür. dr un polipi alalım falan demedi mi? ayrıca kötü bişey yoktur da insan psikolojikmen kötü hissediyor