• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirme Döneminde Aşırı Kilo Kaybeden Var Mı

Salonsalomanje

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2016
2.305
4.726
133
Doğum yapalı 13 ay oldu hamilelik öncesi de 48-49 kg arasıydım gebelikte 13 kilo almıştım. Doğum sonrası emzirmeyle birlikte eski kiloma hızla döndüm. Ancak hala emziriyorum ve 44 kiloya kadar düştüm kendimi de iyi hissetmiyorum. gece hala çok sık emmeye uyanan bi kızım var ve uykumu da aldığım söylenemez. uykusuzluk bebek temposu derken resmen eriyorum. benim durumumda olan var mı acaba. bu arada boyum 1.60 falan

Emzirirken haftada 1 kilo veriyordum ben. Hiç hareket etmediğim halde hem de. Diyetisyen emziren anneler her emzirmede 250 kcal harcar gibi bir şey demişti. Belki daha fazla. Eğer zayıflamak istemiyorsan beslenme alışkanlıklarınj değiştirebilirsin belki?

Ben öyleyim. Hemde sizin gibi 13 ayda falan değil 3-4 ayda eridim. 71 kilo ile hamile kaldım 78 ile doğuma girdim doğumdan 1 hafta sonra 70 kiloydum. Asıl bomba şimdi geliyor şu an 55 kiloyum. En son 20 sene önce falan o kilolardaydim. Sürekli börek, makarna falan yiyerek bu haldeyim. İşin tuhaf tarafı normalde hayalini kurduğum kilodayım ama goruntumden çok rahatsızım 🤔 zayıf olmak bana yakışmadı sanki 🙄

Takviye alıyor musunuz? Öğün atlayıp acaba yemek yemeği falan mı unutuyorsunuz? 1 yaşı geçmiş, eskisi kadar emmiyordur diye düşünüyorum.

Bende emzirmek en ufak bir etki yapmadı hu arada, soruya cevap babında olsun. 😅

Back