• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirme döneminde anksiyete panik atak yaşayanlar

Erkek olucak.benim farklı olarak bebeğe de bağlanma sorunum oldu.çocuğu da istememeye başladım(lütfen yargılamayın ben de anlamadım noldu)anne olmamalıyım ben çok güçsüzüm,eski hayatım ne iyiydi diye düşünüyorum hep.şimdi pazartesi psikiyatrist gel beraber kadın doğumda bakalım ultrasonla dedi,beni alıştırmaya çalışçak sanırım.depresyon sana bunları söyletiyo dedi.bazen rahatladığım dakikalarda seviyorum karnımı gerçi,bilemiyorum ki çok üzülüyorum onun için,benimle beraber o da çile çekiyo diye.
Emin ol psikolojik canım bak kendin diyosun iyi olduğumda seviyorum diye, şimdi sen diyosunki o olmasa bu hastalıkla daha iyi mücadele ederdim, ilaç kullanır iyi olurdum diyosun belki. Ama bu hamilelik belki ilaçsız atlatıp tamamen kurtulmanı sağlayacak bilemeyizki demi canım. Bu hastalık bize hep olumsuzu kötü olanı düşündürüyor hep, ama biz ona inat güzel şeyleride aklımıza sokucazz.
Doktor iyi düşünmüş bence ultrason a beraber bakıp konuşmak iyi fikir canım. Atlatıcaksın bunun için kendini sakın suçlama. Bunları isteyerek yaşamıyosunki.

Erkek olucak.benim farklı olarak bebeğe de bağlanma sorunum oldu.çocuğu da istememeye başladım(lütfen yargılamayın ben de anlamadım noldu)anne olmamalıyım ben çok güçsüzüm,eski hayatım ne iyiydi diye düşünüyorum hep.şimdi pazartesi psikiyatrist gel beraber kadın doğumda bakalım ultrasonla dedi,beni alıştırmaya çalışçak sanırım.depresyon sana bunları söyletiyo dedi.bazen rahatladığım dakikalarda seviyorum karnımı gerçi,bilemiyorum ki çok üzülüyorum onun için,benimle beraber o da çile çekiyo diye.
Canım merak etme doğumdan sonra geçiyor. Bende yogun depresyon geçirdim hamilelikte hatta bebeğin düşmesini istiyordum içten içe. Hamilelikten önceki hayatımı özlüyor arıyordum sürekli ama bebis doğunca hepsi geçiyor bebeği baba ya bile vermek istemiyorsun. Hamilelikte yaşanan sıkıntılar geride kalıyor emin olun Allah in izni ile.

En merak ettigimde bu hani terspiyle ilacsiz iyilesenler var nasil oluyor diye demekki oda tek yetmez ise basladinizmi peki diyodunuz baslamak istemiyorum diye okaygilariniz duzeldimi peki ilacla
Pazartesi başlıyorum ise. Kendimi dinliyorum bazen. İşe gitmek istemiyorum. Hala tam atamadım. Bi deniyeyim. Düşünmemeye çalışıyorum. Otobüse yanliz binecem :) buna alısmaliyim. İnşallah iyi geçer

Bu hastalık çok nalet birşey bazen kendini bile istemez oluyorsun biraz sabır lazım sabır et doğumdan sonra öyle olmuyor bebeğin senin için bir ikramına okadar zor hayatlar varki biz buraya girip birşeyler paylaşıyoruz en azından gözünü açamayanlar var Allah'ım hepimize yardım etsin bol bol okuyon başka caremiz yok

Canım merak etme doğumdan sonra geçiyor. Bende yogun depresyon geçirdim hamilelikte hatta bebeğin düşmesini istiyordum içten içe. Hamilelikten önceki hayatımı özlüyor arıyordum sürekli ama bebis doğunca hepsi geçiyor bebeği baba ya bile vermek istemiyorsun. Hamilelikte yaşanan sıkıntılar geride kalıyor emin olun Allah in izni ile.
:-):-):-!:-):

Gerçekten mi :)bana umut oldunuz.şimdi ne kadarlık oldu iyi mi.ya bi de bende takıntı oldu hep okudum internetten diye.gebelikte tedavi edilmeyen depresyon çocukta davranış bozukluklarına vs sebep olabilir diye.çocuğu büyüyüp okul çağına gelenler var mı?atamıyorum aklımdan zarar veriyorum çocuğa diye

Gerçekten mi :)bana umut oldunuz.şimdi ne kadarlık oldu iyi mi.ya bi de bende takıntı oldu hep okudum internetten diye.gebelikte tedavi edilmeyen depresyon çocukta davranış bozukluklarına vs sebep olabilir diye.çocuğu büyüyüp okul çağına gelenler var mı?atamıyorum aklımdan zarar veriyorum çocuğa diye
benim altı yaşında bi kızım var, okula başladı bu sene . Ona hamileliğimde yine depresyon panik atak anksiyete yaşamıştım. Bide üstüne dört aylık hamileyken babamı kaybetmiştim. Çok stresli geçmişti. Ama kuzım maşallah allahın izniyle çok sağlıklı doğdu ve şimdi çok başarılı. Dua et sen sadece. Onları allah korur bişey olmaz

Sen en çok neyde zorlanıyorsun
Hasta olma endişesi yaşıyorum. En çok da kalbime bişey olacak diye. Bide kendi başıma kaç aydır dışarı çıkmadım otobüse binmedim. Şimdi tedirginim. İşe baslicam yarın otobüse binecem. Bugünden başladı korkularım. Sabah yatakta fazla mı düşündüm ne oldu.kalbim carpti. Okudum durdum.bugunde nefesim dinliyorum.

Hasta olma endişesi yaşıyorum. En çok da kalbime bişey olacak diye. Bide kendi başıma kaç aydır dışarı çıkmadım otobüse binmedim. Şimdi tedirginim. İşe baslicam yarın otobüse binecem. Bugünden başladı korkularım. Sabah yatakta fazla mı düşündüm ne oldu.kalbim carpti. Okudum durdum.bugunde nefesim dinliyorum.
Bende öyleyim canım bütün hastalıklara karşı hassasım en çokta kalbime karşı, aman hızlımı attı aman yavaşladımı, dinliyip duruyorum kendimi.

benim altı yaşında bi kızım var, okula başladı bu sene . Ona hamileliğimde yine depresyon panik atak anksiyete yaşamıştım. Bide üstüne dört aylık hamileyken babamı kaybetmiştim. Çok stresli geçmişti. Ama kuzım maşallah allahın izniyle çok sağlıklı doğdu ve şimdi çok başarılı. Dua et sen sadece. Onları allah korur bişey olmaz
Biraz ayrıntılı anlatsanıza hamileliklerinizi,ne gibi hisler vardı.yaşamdan kopma hissi,uykusuzluk ,tüm gün süren sebepsiz korku hissi var mıydı.ya devamlı aynı şeyleri soruyo gibi oluyorum lütfen kızmayın ama hastalıkla da yeni tanıştığım için çok korkutuyo bu hisler beni.sol kolum hep uyuşuk 4 aydır mesela.size neler oluyordu biyerden sonra hafifledi mi

Üçüncü ayına girdi canım bebeğim ve maşallah gelişimi AkranlariA göre iyi Elhamdulillah duyuları bayagi gelişmiş maşallah... bebekleri Rabbim koruyor merak etme bide onun sıkıntısını çekme .. doğum olduğu an kalkıyor üzerindeki olumsuz düşünceler.. bana yaşam anlamsız ölüm çok yakın ,hiç bir şey tad vermiyordu ölümü bekliyordum âdeta . İç sıkıntısı Mahf ediyordu ve hamilelikte başladı bu duygular hiç bitmeyecek gibi geldi hergün zehir gibi geçti ama Elhamdulillah geçti... hiç kaygı etme şeytan vesvese veriyor ona inanma.. ben her doktora gittiğim de bebek düşmüş olsa keşke diyordum içimden kimse ile paylaşamiyordum. Ama şimdi çok şükür dünya Tatlısı iyi ki iyiki var bebeğim. (Hatta olduktan sonra kardeşim sürekli aradı bebeği kabullendin mi hamilelikte sevmiyor dun diye )

Biraz ayrıntılı anlatsanıza hamileliklerinizi,ne gibi hisler vardı.yaşamdan kopma hissi,uykusuzluk ,tüm gün süren sebepsiz korku hissi var mıydı.ya devamlı aynı şeyleri soruyo gibi oluyorum lütfen kızmayın ama hastalıkla da yeni tanıştığım için çok korkutuyo bu hisler beni.sol kolum hep uyuşuk 4 aydır mesela.size neler oluyordu biyerden sonra hafifledi mi
Canım ben normalde cıvıl cıvıl hayat dolu biriyim ama hamilelikte tamamen hayattan koptum hiçbirşey ama hiçbirsey zevk vermedi dokuz ay ot gibi yaşadım. Sürekli ölüm korkusu ölsem kurtulacam gibi ama diğer Dünyam ne alemde onu bile bilmiyorum. Ve sürekli başıma birsey gelecek acile kaldırılacm kaygısı.kalp çarpıntısı (3kardiyoloji doktoruna göründüm hiç birşey çıkmadı) aşırı halsizlik mutsuzluk baş dönmesi sersemlik hep vardı

Bende ilk defa hamilelikte karşılaştım

En büyük korkum da ya bu halim doğumdan sonra da devam ederse nasıl bakarı m bebeğE düşüncesi idi

Hiç kızmıyoruz sana canım, biz burda hep aynıyız çünkü. Damdan düşenin halinden yine damdan düşen anlar. Ben kendimi anlatayım sana. Benim panik atak ve anksiyete ile tanışmam bundan on yıl önceydi, hep olumsuz şeyler düşünüyordum hayattan kopmuş gibiydim, o zamanlar sağlık karnesi vardı çantamdan eksik etmezdimki bana bişey olursa hemen hadtaneye gidebileyim diye. Geceleri hep ağlardım, sabahlara kadar o dönem üniversitedeydim son sınıf. Okulu bırak gitmeyi bile düşündüm ama bir öğretmenim sayesinde psikiyatri ye yönlendirildim ve ilaç tedavisi başlandı. İlacı bir yıl kullandım herşey eskisi gibi olmuştu çok çok iyiydim ve artık ilacı bırakabilirdim. Doktorum kontrolünde ilacı bıraktım. Ama iki yıl sonra tekrar nüksetti. Bu sefer kalbimde bir rahatsızlık var diye düşündüm. Sol kolum hep uyuşuyordu, kalp krizi belirtileri yaşıyordum hergün. Çarpıntı terleme bayılma hissi neler neler. Hergün acile gidip ekg çekinmeler falan. Çok şükür bilinçlendikçe geçiyor bunlar. İlk hamileliğimi anlattım zaten ikincisi yani şuandada aynı korkuları yaşıyorum ya kalbimde bişey varsa bana bişey olursa kaygılar hep var. Kalbim bazen ritmini şaşırıyor yani normalde tık tık tık tık diye atması gerekiyor benimki tık tık ttıııkkkk tıııkksss opppsss falan bişeyler yapıyor. Daha iki ay önce kardiyoloğa gittim şükür kalbim sağlıklı hersene gidip şu lafı duymadan edemiyorum. İbrahim bilgen in "benim hayatım hep böylemi geçecek " adlı kitabını okumanı tavsiye ederim. YouTube da vidyolarıda var izleyebilirsin. Şuan psikoloğa gidiyorum. Keşke baştan beri gitseydim. İlaçdan daha faydalı. On yıldır uğraşıyorum evet ama yenicem. Onu yenmem için korkularımdan kurtulmam lazım.

Hiç kızmıyoruz sana canım, biz burda hep aynıyız çünkü. Damdan düşenin halinden yine damdan düşen anlar. Ben kendimi anlatayım sana. Benim panik atak ve anksiyete ile tanışmam bundan on yıl önceydi, hep olumsuz şeyler düşünüyordum hayattan kopmuş gibiydim, o zamanlar sağlık karnesi vardı çantamdan eksik etmezdimki bana bişey olursa hemen hadtaneye gidebileyim diye. Geceleri hep ağlardım, sabahlara kadar o dönem üniversitedeydim son sınıf. Okulu bırak gitmeyi bile düşündüm ama bir öğretmenim sayesinde psikiyatri ye yönlendirildim ve ilaç tedavisi başlandı. İlacı bir yıl kullandım herşey eskisi gibi olmuştu çok çok iyiydim ve artık ilacı bırakabilirdim. Doktorum kontrolünde ilacı bıraktım. Ama iki yıl sonra tekrar nüksetti. Bu sefer kalbimde bir rahatsızlık var diye düşündüm. Sol kolum hep uyuşuyordu, kalp krizi belirtileri yaşıyordum hergün. Çarpıntı terleme bayılma hissi neler neler. Hergün acile gidip ekg çekinmeler falan. Çok şükür bilinçlendikçe geçiyor bunlar. İlk hamileliğimi anlattım zaten ikincisi yani şuandada aynı korkuları yaşıyorum ya kalbimde bişey varsa bana bişey olursa kaygılar hep var. Kalbim bazen ritmini şaşırıyor yani normalde tık tık tık tık diye atması gerekiyor benimki tık tık ttıııkkkk tıııkksss opppsss falan bişeyler yapıyor. Daha iki ay önce kardiyoloğa gittim şükür kalbim sağlıklı hersene gidip şu lafı duymadan edemiyorum. İbrahim bilgen in "benim hayatım hep böylemi geçecek " adlı kitabını okumanı tavsiye ederim. YouTube da vidyolarıda var izleyebilirsin. Şuan psikoloğa gidiyorum. Keşke baştan beri gitseydim. İlaçdan daha faydalı. On yıldır uğraşıyorum evet ama yenicem. Onu yenmem için korkularımdan kurtulmam lazım.
Ah nilay hergün kendimi motive ediyorum güçlü ol toparlan diye.ama hersabah sanki herşey yeniden başlıyo ayni hisle uyanıyorum.şimdi forumda birinin stres hormonu damarları daraltıyo bebeğe kan gitmiyo yazısını okudum.başka hiçbişi düşünemiyorum kesin sağlıksız oldu diyorum aklı eksik olucak.stresten olmazsa 1 hafta cipralex içtim ya ondan öyle olucak diyorum.ilaç beni mahfetti çünki o bir hafta uyuyamadım sabaha kadar yerlerde kıvrandım yan etkiden.bebeğin beyin gelişimi 17. Haftada başlıyomuş ve ben tam 17. Haftada içtim ilacı.onu da geçtim ilk gittiğim psikiyatrist melatonin vermişti akşamları iç diye.doğal bu dedi.sonra bi araştırdım ki bi hormon bu başka hormonları da etkiliyomuş,bebeğin beynini de etkilemiş olabilir yani.5aydır içiyorum onu.içimden diyorum ki bu kadar şeye rağmen sağlıklı olması mümkün mü hala

Ah nilay hergün kendimi motive ediyorum güçlü ol toparlan diye.ama hersabah sanki herşey yeniden başlıyo ayni hisle uyanıyorum.şimdi forumda birinin stres hormonu damarları daraltıyo bebeğe kan gitmiyo yazısını okudum.başka hiçbişi düşünemiyorum kesin sağlıksız oldu diyorum aklı eksik olucak.stresten olmazsa 1 hafta cipralex içtim ya ondan öyle olucak diyorum.ilaç beni mahfetti çünki o bir hafta uyuyamadım sabaha kadar yerlerde kıvrandım yan etkiden.bebeğin beyin gelişimi 17. Haftada başlıyomuş ve ben tam 17. Haftada içtim ilacı.onu da geçtim ilk gittiğim psikiyatrist melatonin vermişti akşamları iç diye.doğal bu dedi.sonra bi araştırdım ki bi hormon bu başka hormonları da etkiliyomuş,bebeğin beynini de etkilemiş olabilir yani.5aydır içiyorum onu.içimden diyorum ki bu kadar şeye rağmen sağlıklı olması mümkün mü hala
Canım en başta Allaha sığın, bu bir imtihan. Rabbim korusun tüm bebişleri. Emin ol geçecek, başetmeyi öğreneceksin. Bende yaşadım her sabah gözümü aynı sıkıntılara açmayı. Hatta hiç uyuyamamayı, korku dışında hislerimin oldugunu bile unutmuştum. Geçti mi, geçmedi yine yokluyor ama artık alışıyosun ve genellikle geçiştirmenin yollarını arıyosun o anda.

En başta şunu bil ki sana senden daha iyi kimse yardım edemez. İlk önce sen kendin için bişeyler yapmalısın. Bu hayatta herkesin çizilmiş bir yolu var ve herşey kendi seçimimiz değil. Eğer yaşamamız gereken şeyler varsa buna engel olamayız. Yapabileceğimiz tek şey Allaha dua etmek hayırlı sağlıklı evlatlar dilemek. İlaç kullandın diye bebeğin sağlıksız doğacak diye bir kural yok, ilaç kullanmadığı halde sakat bebeği olanlar var onlar ne yapsın peki ? Kendini olumsuzluğa odaklama, kimse keyfi ilaç kullanmaz, bak durumunun ne kadar zor olduğunı anlatıyosun. Çeken biliyor, çekenler anlıyor. Sen bir yerden başla sadece, bizde yaşıyoruz çoğu şeyi, hergün korlular kaygılar.. hergün defalarca aynı şeyleri yazıp paylaşıyoruz burada, sen de yaz çiz rahatla. O düşünceler kafanda dağılmaya başlayana kadar seni rahatlatan iyi gelen ne varsa yap. Sen psikolojine yenilme, anneler güçlüdür, göğüs gerer, sende güçlü bir anne olacaksın buna inan ;)

Öyle olumsuz yazıları okuma canım, ilk hamileliğimi öğrendiğimde bebeğim yaklaşık iki aylıktı ve bende cipralex kullanıyordum, öğrendiğim gibi kestim ilacı. Çok şükür olsun rabbim sağlıklı verdi evladımı. Bundan sonrasıda inşallah sağlıklı yaşar. Biz elimzden geleni yapalımda görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler ;) zamanla öyle alışcaksınki yaşadıklarına oturup dalga geçiceksin bile bazen kendinle. Sen suçlu ve güçsüz değilsin bunu unutma. Zor bi süreçten geçiyorsun sadece okadar. Dilediğin gibi yaz buraya, anlat, paylaş hiç çekinme.

Öyle olumsuz yazıları okuma canım, ilk hamileliğimi öğrendiğimde bebeğim yaklaşık iki aylıktı ve bende cipralex kullanıyordum, öğrendiğim gibi kestim ilacı. Çok şükür olsun rabbim sağlıklı verdi evladımı. Bundan sonrasıda inşallah sağlıklı yaşar. Biz elimzden geleni yapalımda görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler :KK66: zamanla öyle alışcaksınki yaşadıklarına oturup dalga geçiceksin bile bazen kendinle. Sen suçlu ve güçsüz değilsin bunu unutma. Zor bi süreçten geçiyorsun sadece okadar. Dilediğin gibi yaz buraya, anlat, paylaş hiç çekinme.
Sonrası nasıl oldu cipralexi kesince?kaçıncı ayda başladı yine belirtiler neler oldu?sonuna kadar sürdümü?özellikle birinci hamilelik döneminde yani.ben sabah beri yataktayım şuan bile ağlayarak yazıyorumgüçlü olmaya çalışıyorum ama kendim bebek gibi hissediyorum.

Back
X