• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirme döneminde anksiyete panik atak yaşayanlar

Hamileliginde etkiside olabilir canim benimde oluyordu tansiyon düşüklüğü ne bağlı da olabilir nabzını sayma saydikca daha da yuksrlir stresten ..Birde ocağın sicakligi da eklenince bunalmış olanilirsin.bende dün fırını çalıştırdım mutfak çok ısındı bana fenalık geldi balkona attım kendimi
Saymadım kuzum, tansiyon ölçünce otomatik nabızda gösteriyor ordan gördüm, onu takmadım sadece kendime gelebilmek için napıcamı şaşırdım.
O sıcaklık fazla geldi sanırım banada fena oldum. Birden oldu çünkü noldugunu anlamadan. Bişeyler atıştırıp uzandım tansiyonum iyice düşmesin diye, bu kezde bulantı başladı. Çıktık yürüyüş yaptık 1 saat kadar. Şükür toplandım.

Ben ilkinde denediğim şeyleri anlatayım canım.
Humana çay denedim öncelikle ama fayda etmedi bende.
Hergün rutin olarak;
-bulgur pilavına kimyon ekerek yedim.
-süt şeker nişastayı karıştırıp muhallebi yaptım ve ılık ılık yedim 1 kase kadar. Tarçın seviyosan üzerine ekebilirsin, onunda arttırıcı özelliği varmış.
-her yemekten önce ve sonra 1 bardak su mutlaka. Özellikle muhallebiden sonra bol bol mutlaka iç.
-gün içinde rezene çayı içtim
-bol yeşilli salata ve ayran tükettim olabildiğince, özellikle dereotu..
-patlamış mısır da arkadaşımda çok işe yaramıştı.
Ama en önemlisi sütü arttırmaya çalışırken strese girmemek.. aç kalmamak, suyu ihmal etmemek..
Biraz bünye meselesi olarak görüyorum ben, çünkü adam akıllı beslenemeyen onca anne var ama sütü bol geliyor maşallah. Kimiside ne yapsa olmuyor. Kendini bunaltma canım, Allahım hepimize bol bol sütler nasip etsinde güzel güzel emsin bebişler.

Beni ekstrasistoller uyutmuyo:( Bugün çok var niyeyse .Senin problemin nedir? Bebeğin kaç aylık?

Beni ekstrasistoller uyutmuyo:KK43: Bugün çok var niyeyse .Senin problemin nedir? Bebeğin kaç aylık?
Bu ara hepimizde özellikle var galiba. Benide çok zorladı üst üste olup duruyor. Çok kötü hissettiriyor insana.. nilayda aynı durumdaydı.
Sende mi o anlarda yatamıyosun? Ben yatınca daha fena oluyodum ama artık hep hissediyorum.

Beni ekstrasistoller uyutmuyo:KK43: Bugün çok var niyeyse .Senin problemin nedir? Bebeğin kaç aylık?
Canım nefes darlığı esnasında verdiğin fikirler için teşekkürederim. Panikleyimce bazen ne yaosan olmuyor. Bende 25 haftalık ikinci çocuğuma gebeyim. İnşallah hayırlısıyla kurtulurum. Ek atımlar bendede çok oluyor dönem dönem artıp geçiyor. Bende yakın zamanda gittim kardiyoloğa kalp temiz çok heycanlıysan o yapar dedi korkma dedi. Bende iki yıldır oluyor. Sende ne sıklıkla nasıl oluyor. Gebelikte çok yaşadınmı doğumunu etkiledimi bu ek atımlar??? Biraz çok soru dorfum galiba :)

Sütun iyi geliyormu humana ise yariyormu kaç saatte bir emiyor seninki? emzik veriyormusun'benim ikinci bebek ama daha önce hiç dogurmamişim gibi.yanında biri var mı yardimci olan beni gece uykusuzluğu çok yoruyor gündüzde uyuyamiyorum sen nasil yapıyosun uyuyabiliyomusun. Bebek gece sık emiyormu
Bende humana çok işe yaradi tabi su içince humana daha çok süt yapıyo benim bazen 30 dk 20 dk da bi bazen 1 saatte bir ama uzun emmiyor mesela 5dk çek bırak yapıyo o yüzden sık sık emmek istiyo doya doya emse belki 1 2 saatte bir emicek annem öyle dedi.emzik emiyor annem gitmeden alistirip gitti çok faydasi oldu.ben tekim doğum yapınca ilk 25 gün annem geldi kaldı sağolsun sonra gitti sonraki 10 günde kv geldi ben tek bakiyorum kimse yok yardımcı esimden başka geceleri 1 saatte bi emip yatiyo bende gündüzleri uyuyamiyorum gece ne uyuduysam onunla bütün günü geciriyorum benide çok yoruyo uykusuzluk ama gündüzleri bol bol dinlenerek geciriyorum aksam erken uyumaya gayret ediyorum uykusuz kalmamak icin

Bende humana çok işe yaradi tabi su içince humana daha çok süt yapıyo benim bazen 30 dk 20 dk da bi bazen 1 saatte bir ama uzun emmiyor mesela 5dk çek bırak yapıyo o yüzden sık sık emmek istiyo doya doya emse belki 1 2 saatte bir emicek annem öyle dedi.emzik emiyor annem gitmeden alistirip gitti çok faydasi oldu.ben tekim doğum yapınca ilk 25 gün annem geldi kaldı sağolsun sonra gitti sonraki 10 günde kv geldi ben tek bakiyorum kimse yok yardımcı esimden başka geceleri 1 saatte bi emip yatiyo bende gündüzleri uyuyamiyorum gece ne uyuduysam onunla bütün günü geciriyorum benide çok yoruyo uykusuzluk ama gündüzleri bol bol dinlenerek geciriyorum aksam erken uyumaya gayret ediyorum uykusuz kalmamak icin
Anladım canım sagol bilgiler icin

Canım nefes darlığı esnasında verdiğin fikirler için teşekkürederim. Panikleyimce bazen ne yaosan olmuyor. Bende 25 haftalık ikinci çocuğuma gebeyim. İnşallah hayırlısıyla kurtulurum. Ek atımlar bendede çok oluyor dönem dönem artıp geçiyor. Bende yakın zamanda gittim kardiyoloğa kalp temiz çok heycanlıysan o yapar dedi korkma dedi. Bende iki yıldır oluyor. Sende ne sıklıkla nasıl oluyor. Gebelikte çok yaşadınmı doğumunu etkiledimi bu ek atımlar??? Biraz çok soru dorfum galiba :)
Yok canım olurmu ? Sen sor kafana takılan soruları . Hamilelikte insan hep destek arıyo. Bendede hamilelikte başladı . Yanı belin ilk hamilelikte hissettim.belkide önceleri vardır.dogum yapali 8 ay oldu .ara ara hala yaşarım ek atımları. Doğumumu etkilemedi çok şükür canım . Herşey yolundaydı . Iyi düşün iyi olsun .

Benimde korku carpinti fenalık hissi ateş basması mutsuzluk ağlama isteği başımda boşluk hissi daha da var bdbek 1 ay 1 haftalik
Lohusaligin vermiş olduğu hisleride yasadigin için bu şekilde hissediyosun .geçer o zamanla.fenalik hissi ateş basmasi bende hala olur.ama üç ay o ateş basmasini çok yaşadım.helede ensemde ellerimin üstünde ayaklarımın altı yaniyodu. Aglama isteğinde hormonlardan canım.

Omas Omas Merhaba kusura bakmayin ozeldende yazdim ama hala cvp gelmedi sizden rahatsiz ettiysem kusura bakmayin bende istanbulda yasiyorum sizde yazmissiniz istanbulda yasiyorum diye eski yazilari okudum terapi baslamissiniz sanirim acaba banada onerebilceginiz bi doktor varmı bende 2 ay önce doğum yaptim panik atak anksiyete tarzı seyler yaşıyorum terapi önerdi doktor ama düzgün bi doktor istiyorum en azından sizden bilgi alirsam çok iyi olur sizde faydası oldumu nereye gidiyosunuz doktor olarak banda onerebilceginiz bi doktormu çok soru sordum kusura bakmayin

Amin canım. Ben Omas Omas ile aynı gidişattaydım bu konuda. Onun nefes darlığı çektiğ zamanlara, yaşadıklarına şahit oldum. O bana bir nebze moral oluyor. Benim başından beri var bu durum ve senin haftalarında tavan yapmaya başladı. Bu son 1 ay adam akıllı yiyip içmedim daraldığımdan, buna rağmrn 3 kg almışım ama nefes darlığı yine değişmedi. Rahim yukarı çıktıkça onu hissetmen normal, panikleme elinden geldiğince. Hamileliğinin doğal parçalarından biri olduğunu, bebeğinin büyüdünü hissettirdiğini düşün.
Bende ekatımları duycam diye rahat oturamıyorum, uzanıp dinlenemiyorum. Sürekli de ayakta duramam zaten belime böbreklerime vuruyor ağrı. Dr. Dinlen diyo ben kaygıdan çıldırıyorum.
Kızlar nefes darlığının ben çok çektim kaygı dan değil gebelikten bu hastalığı yaşamayan gebelerde de çok oluyor rahatlamak için az hareket edin serin serin geziyorsun üz biz sıçanlarda neler yaşadık serra omas ben yazı bir güzel yedik siz yazın küçüktü üz şimdi büyüdünüz relaks ben doğurduktan hepiniz doğurursunuz

Kızlar süt olsun diye anason rezene kimyon tohumu ısırgan otu tarçın alın tarifini ben yazarım size hepsinden beş gelelim alsanız baya gidiyor

Kızlar nefes darlığının ben çok çektim kaygı dan değil gebelikten bu hastalığı yaşamayan gebelerde de çok oluyor rahatlamak için az hareket edin serin serin geziyorsun üz biz sıçanlarda neler yaşadık serra omas ben yazı bir güzel yedik siz yazın küçüktü üz şimdi büyüdünüz relaks ben doğurduktan hepiniz doğurursunuz
Fenaydi gerçekten. Hamilelikten dolayı daha fazla yaşıyorduk. Hele.antalya sıcağında ben Pert olmuştum ise gidip gelirken. Çok.sukur bugünümüze. Bide kaygı yi atarsak deymr keyfimize :)

Bende 2 senedir uğraşıyorum hamilelikte çok arttı. Tam dediğin gibi titreme gibi hissediliyor, bazen küt diye bir atım geliyor durduk yere ve sonrasında ritim bozuluyor, dinledikçe o ritim düzelmiyor. Berbat bişey..
Aynısı canım çok korkutucu

Ben ilkinde ekimde doğum yapmıştım, bütün yaz hamileydim yani:)) yazın fazlasıyla sıcak geçtiği senelerden biriydi ve biz o zaman eşimin köyündeydik. Orası ayrı bir mesele çünkü evin üstüne kat çıkılacağı için çatısı yoktu, saunada gibiydi evin içi.. akdeniz iklimi zaten hep nemmm o da cabası..
Bu hamileliğimi yaz hamileliğine kıyaslarsak kesinlikle kış iyiymiş diyorum. Ama gel gör ki oğlumda ne kadar güzel geçtiyse, bu kız da o kadar ağır geçiyor hamilelik. Napıcamı şaşırdım artık, hayırlısıyla sağlıcakla kurtarsın Rabbim bizleride inşallah

Back
X