• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emziriyorum fakat bademciğim şişti

Beyondparadise

Az İnsan Çok Huzur ;)
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.505
2.035
698
Benim hastaliklarimda hep cumaya denk gelir pazartesiyi beklemelimiyim yoksa ilac kullanmalimiyim beyaz apse var ve kulagima vuruyor emzirirken antibiyotik kullananiniz varmi

Bence kesinlikle ADAÇAYI içmeyin sütünüz kesilir. benimde bademciklerim şişmişti.doktora emzirdiği söyleyince duruma uygun antibiotik verdi. Ama mutlaka gidin doktora.

Benim oğlum 25 günlükken ağır boğaz enfeksiyonu geçirmiştim, hemen dr a gittim emzirdiğimi ve bebeğimin kaç günlük olduğunu belirttim. Ona göre bir antibiyotik verdiler.

Apse yaptı diyorsun, hemen dr a gitmelisin iltihabın kanına karışma riski var mazallah...

Çok geçmiş olsun.
Artık durumun ne olduğunu bilmiyorum, umarım kendinden geçmiştir.
Hastalıktan dolayı kötü olduğunu biliyorum arkadaşım, ama hasta olmanın güzel bir yanı var.
Tuhaf geldiğini biliyorum, ama gerçekten öyledir, çünkü emziriyorsun.
Senin bedenin mikropla savaşıyor. Savaş sırasında bedenin antikor üretiyor. Bu antikorlar sütte geçer ve dolasıyla bebeye geçiyor. Bu şekilde bebeğin bedeni o mikroplara karşı bağışlık kazanıyor. Yani aşının etkisi gibi.
Tedaviye gelince, tahlil yapmadan doktorun önerdiği ilaçını bence kullanma.
Bir bakteryogram iste. Onunla mikropun ne olduğunu, hangi antibiyottiye dirençli olduğunu ve mikropu öldüren antibiyotiği hangi gruba ait olduğunu öğrenirsin. Bu sonuçla hem senin hastalığa iyi gelen hem bebeye zarar vermeyen ilaçı tespit edilir. Bence bunu yapmalısın.

Tekrar geçmiş olsun.

doktora pazartesi gideceksen antibiyotik kullanma olasılığına karşı şimdiden buzluğa süt sağıp depola bence.

Back