Emzirirken oruç tutma

blackclove

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2022
29
5
24
Merhabalar.. öncelikle hepimizim ramazan ayı mübarek olsun..
6.5 aylık bebeğim var yavaş yavaş ek gıdaya geçtik ama çoğunlukla anne sütü alıyor. Oruç tutmak çok istiyorum geçen senede hamilelikten dolayı tutamamıştım ama bir yandan da sütüm azalır mı diye düşünüyorum. Benimle aynı durumda olan var mı siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Benim 8bucuk aylık kızım var inşallah tutacagım deneyerek görecegim sütüm ne durumda diye. Benim kızıma 3öğün ek gıda veriyorum kahvaltı öglen yemegi ve aksam meyve püresi olarak. Gecen sene de 8aylık hamileydim cok şükür hepsini tutmustum

6.5 aylık bebeğim var yavaş yavaş ek gıdaya geçtik ama çoğunlukla anne sütü alıyor. Oruç tutmak çok istiyorum geçen senede hamilelikten dolayı tutamamıştım ama bir yandan da sütüm azalır mı diye düşünüyorum. Benimle aynı durumda olan var mı siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Canım geçen sene benim bebeğim 4 aylıktı full tuttum çok şükür sütümde de azalma hiç olmadı 🤲🏻

Bebeğim 10 aylık okula giden çocuklarım+30aylik bir çocuğum daha var. Bebeğim emmeye çok düşkün,ek gıdadan çok beni emiyor. Çocuklardan çok borcum var bu yüzden bu sene tutmak istiyorum. Bugün deniyorum bakalım zorlanmazsam tutacağım. Siz de kendinizi deneyin. İftar ve sahurda besin değeri yüksek şeyler yer ve bol sıvı tuketirseniz sutunuzun azalacağını sanmıyorum. Hayırlı ramazanlar 🌷

Bebeğim iki aylık bakalım yarın denicem nasıl gecicek süt azalma olursa tutamicam malesf 😢 inşallah olmaz rabbim yardım eder

Merhaba kızlar vallahi ben de bu konuyu açacaktim neyseki buldum bu konuyu merak ettim açıkçası oğlumda hiç tutamadım ama bugün oruç tuttum bebeğim 4 aylık ilk günden dolayı mı bilmiyorum ama dilim damağım kurudu belki emzirmekten kaynaklanıyor başım ağrıdı bir ara ve halsizleştim oğlumda çok yoruyor Allah yormasin onu ama Rabbim yardım etsin tüm emziripte oruç tutanlara..acaba ara verip mi tutayım bilemedim sizler üst üste mi tuttunuz 🤔

Merhaba kızlar vallahi ben de bu konuyu açacaktim neyseki buldum bu konuyu merak ettim açıkçası oğlumda hiç tutamadım ama bugün oruç tuttum bebeğim 4 aylık ilk günden dolayı mı bilmiyorum ama dilim damağım kurudu belki emzirmekten kaynaklanıyor başım ağrıdı bir ara ve halsizleştim oğlumda çok yoruyor Allah yormasin onu ama Rabbim yardım etsin tüm emziripte oruç tutanlara..acaba ara verip mi tutayım bilemedim sizler üst üste mi tuttunuz 🤔
Bende omu düşündüm acaba bir gün tutup bir gün tutmasam mı diye

Bende emzirirken oruc tutmustum sutumde azalmadi. Bir gun tutup bir gun ara verebilirsin once bi dene eger sutun azaliyosa arali tutarsin

Bebeğim 5 aylıkken yalnızca emerken tutmuştum bende, başta halsizlik oluyordu ama alışmıştım zamanla. Sütümde de pek bir azalma olmadı iftara doğru boşaldığını hissediyordum yalnızca ama bir sıkıntı olmadı bebeğimin gelişimi açısından. Sonraki sene de 17 aylıktı yine emiyordu bir sıkıntı yaşamadım

Her bünye farklıdır. Deneyerek gözlemleyin bence. Ben tutuyorum yedi aylık bir azalma olana kadar devam şuana kadar sıkıntı yok

Canım emzirme dönemimde oruç tutmak oldukça zorlayıcı. Benim oğlum 1.5 yasında iken hem emzirip hem oruç tutmustum ve inanilmaz zorlamıştım. Istersen önce kendini bir dene baktin zorlaniyorsun tutma bence. Kendin ve bebeğin için en iyi olanı sen daha iyi bilirsin

Tutabiliyormusun canım ben tutamıyorum sütüm çok azaldı bir gün tutup bir gün tutmayacam diye bugün tutmadım bir baktım şansıma hasta oldum

Benim de oğlum 5 aylık şimdiye kadar hiç ek gıda vermedim tadım dahil üç gündür tutuyorum ama iftara doğru sanki azalma oldu sütümde yavaş yavaş tadım yapmaya başladım çok kararsızım zaten bir ay sonra başlayacağız ek gıdaya ama 5 ay erken gibi geliyor bana bilemiyorum acaba bebeğime hangi gıdaları vermem bu dönemlerde bağırsaklarına Zarar vermez

Tutabiliyormusun canım ben tutamıyorum sütüm çok azaldı bir gün tutup bir gün tutmayacam diye bugün tutmadım bir baktım şansıma hasta oldum
Yeni gördüm yorumunuzu tutamadım iki gün tuttum ikinci gün sütümde azalma farkettim bebeğim de huysuzlandı doymadı sanırım bıraktım bende 🥲

Benim de oğlum 5 aylık şimdiye kadar hiç ek gıda vermedim tadım dahil üç gündür tutuyorum ama iftara doğru sanki azalma oldu sütümde yavaş yavaş tadım yapmaya başladım çok kararsızım zaten bir ay sonra başlayacağız ek gıdaya ama 5 ay erken gibi geliyor bana bilemiyorum acaba bebeğime hangi gıdaları vermem bu dönemlerde bağırsaklarına Zarar vermez
Bende yeni başladım yoğurt veriyorum çoğunlukla ek olarak meyveleri eziyorum çorba veriyorum kendi yediklerimizden özel bir şey yapmıyorum ağır gelmeyecek şekilde

Gecen sene benim bebegimde 6 aylikti şükür tutabildim bu senede 1 bucuk yaşında ek gida yemiyor tutuyorum yinede Allah yardım ediyor yeterki niyet et

Merhaba bnde tutamıyorum bebeğim 6,5 aylık kucaktan inmiyo ve şeker hastalıgmda var çok istiyorum tutmayı ama normalde bile öğün atlayınca elim ayagm titriyo uzun süre nasıl dayanıcm diye düşündüm tutmuyorum ve kucaktan inmemesi çok yoruyo beni seneye artık inşallah 🙏

X