Şimdi okudum, açabildin mi?Sağol cnm birazdan alicak eşim daha derine indi sanki bi cımbız gibi bisey olsa ince üçlü çekip cikaricam yani ne olacaksan olsun iyice yıprandı meme
Açtım ama yine tikandi şuan bunu nerden anlıyosun dersen sut sagdigimda ıkisinde de 1 ml bile şaşmadan eşit cikiyor normalde şuan sagdim 15 ml kadar az çıktı tikanan memeden. Ama şişip acı olmadan acmicam yoksa gün içinde sürekli kurcalamam gerekecek bu da enfeksiyon riskini yükseltecek. Aldim insulin enjektörü çok iyi gerçekten ince olması en azından o kadar acı olmaz. Iyiki yazdin bana ya allah senden razı olsunŞimdi okudum, açabildin mi?
Yine tıkalı diye düşünme, tıkalı olan bir süre boşalmadığı için sütteki arz talep dengesi bozuluyor, burdan süt akmıyor o zaman ihtiyaç yok der gibi az süt üretiyor o taraf. Ben bir defa çok şiddetli mastit oldum. Bir hafta boyunca bir damla süt gelmedi bir göğsümden, enfeksiyon oldu. Sonra iyileştim ama o göğsümden doğru düzgün süt gelmesi çok uzun zaman aldı.Açtım ama yine tikandi şuan bunu nerden anlıyosun dersen sut sagdigimda ıkisinde de 1 ml bile şaşmadan eşit cikiyor normalde şuan sagdim 15 ml kadar az çıktı tikanan memeden. Ama şişip acı olmadan acmicam yoksa gün içinde sürekli kurcalamam gerekecek bu da enfeksiyon riskini yükseltecek. Aldim insulin enjektörü çok iyi gerçekten ince olması en azından o kadar acı olmaz. Iyiki yazdin bana ya allah senden razı olsun
Valla tıkandığını anladigimda herhalde ilk kez ben yaşıyorum dedim. Nette arattim hep mastitle ilgili konular var meme ucu tikanikligi diye bisey yok. Senin konunu görünce öyle sevindim ki dün akşam açmak için çok uğraştım meme ucunda o kadar gözenek var ki hangisi bi türlü bulamadim kurcalarken heryeri kanattim ama yok tıkalı gozenegi bir turlu bulamadım deliricektim artık. Sen nasıl buluyodun o kadar yara icindeki meme bulamadim.Yine tıkalı diye düşünme, tıkalı olan bir süre boşalmadığı için sütteki arz talep dengesi bozuluyor, burdan süt akmıyor o zaman ihtiyaç yok der gibi az süt üretiyor o taraf. Ben bir defa çok şiddetli mastit oldum. Bir hafta boyunca bir damla süt gelmedi bir göğsümden, enfeksiyon oldu. Sonra iyileştim ama o göğsümden doğru düzgün süt gelmesi çok uzun zaman aldı.
Allah hepimizden razı olsun, keşke gerçek bir faydam dokunabilseydi, kesin bir çözüm olabilseydi. Ama bil ki yalnız değilsin, bunu yaşayan biriler var. Ve de bu durum emzirmene engel değil.
Süt geliyorsa ucunu kurcalayıp durma, daha beter yara yaparsın bu sefer de öyle emziremezsin. Ben bazen pompayla ya da elimle biraz sağıyordum, o şekilde tıkalı yer meme ucunda daha rahat görünüyordu. Ama süt geliyorsa uğraşma , çünkü bazen o beyazlık görünse de kıyısından kenarından süt akıyor o hiç problem değil. Krem ucunu yumuşatmıştır belki iyi geldiğini düşünüyorsan devam et yapmaya.Valla tıkandığını anladigimda herhalde ilk kez ben yaşıyorum dedim. Nette arattim hep mastitle ilgili konular var meme ucu tikanikligi diye bisey yok. Senin konunu görünce öyle sevindim ki dün akşam açmak için çok uğraştım meme ucunda o kadar gözenek var ki hangisi bi türlü bulamadim kurcalarken heryeri kanattim ama yok tıkalı gozenegi bir turlu bulamadım deliricektim artık. Sen nasıl buluyodun o kadar yara icindeki meme bulamadim.
Dün gece kremi sürdüm göğüs pedi koyup öyle yattım gece kalktım sagdim tikanandan çok fazla süt geldi 4 saat uykuda tikanmamis öyle sevindim ki anlatamam acaba ped ise mi yaradı. Şimdi de emzirdim tıkalı olani gayet iyi emdi inşallah tikanmaz yaa tikanmamasi ne kadar güzel biseymis ozlemisim
Meme ucuna iğne vs ile mudahale etmeyin, cok tehlikeli. O tikaniklik sadece ucunda değildir, iceri dogru hatta kanal boyunca birkac yerde bile olabilir. Kendi haline bırakınca sicak kompres falan yapinca ne kadar suruyor açılması?Valla tıkandığını anladigimda herhalde ilk kez ben yaşıyorum dedim. Nette arattim hep mastitle ilgili konular var meme ucu tikanikligi diye bisey yok. Senin konunu görünce öyle sevindim ki dün akşam açmak için çok uğraştım meme ucunda o kadar gözenek var ki hangisi bi türlü bulamadim kurcalarken heryeri kanattim ama yok tıkalı gozenegi bir turlu bulamadım deliricektim artık. Sen nasıl buluyodun o kadar yara icindeki meme bulamadim.
Dün gece kremi sürdüm göğüs pedi koyup öyle yattım gece kalktım sagdim tikanandan çok fazla süt geldi 4 saat uykuda tikanmamis öyle sevindim ki anlatamam acaba ped ise mi yaradı. Şimdi de emzirdim tıkalı olani gayet iyi emdi inşallah tikanmaz yaa tikanmamasi ne kadar güzel biseymis ozlemisim
Sıcak kompresle falan açılmıyor ki meme çok ağrı yapıyor şişiyor banyo da yapsam emzirsemde yok açılmıyor. Anca iğne hakkindan geliyor tek kullanimlik eczaneden aldığım iğneyi kullanıyorum. Şuan daha iyi yaralar iyileşti pek tıkanma olmuyorMeme ucuna iğne vs ile mudahale etmeyin, cok tehlikeli. O tikaniklik sadece ucunda değildir, iceri dogru hatta kanal boyunca birkac yerde bile olabilir. Kendi haline bırakınca sicak kompres falan yapinca ne kadar suruyor açılması?
4-5 aylik olunca baya hafifleyecektir. Stres yapmamaya ve imkanin varsa uyuyup dinlenmeye çalış. Doktora danışarak lesitin düşünebilirsin.
Benim haftada 2-3 kez oluyordu 5. Aydan itibaren geçti. Hic gecmeyecek sanmıştım, dogum sonrasi en zoru bu tikanmalardi. Sabret arkadaşım geçecek.
Çok teşekkür ederim. Daha ıyiyiz yaralar iyileşti pek tıkanma olmuyor hep kontrol ediyorum allah senden razı olsun beni öyle rahatlattin kiSüt geliyorsa ucunu kurcalayıp durma, daha beter yara yaparsın bu sefer de öyle emziremezsin. Ben bazen pompayla ya da elimle biraz sağıyordum, o şekilde tıkalı yer meme ucunda daha rahat görünüyordu. Ama süt geliyorsa uğraşma , çünkü bazen o beyazlık görünse de kıyısından kenarından süt akıyor o hiç problem değil. Krem ucunu yumuşatmıştır belki iyi geldiğini düşünüyorsan devam et yapmaya.
Ben çok iyi anlıyorum seni, küçük şehirde yaşıyorum, sırf bunun için Ankaraya doktora gittim, adamın dediği mastit oluyorsun sen sütünü kes. Dr bile bilmiyor mastitten farkını. Sonra yaşadığım yerde gitmediğim tek dr vardı, o anladı beni, sana bahsettiğim iğneleri kremleri falan verdi. Onun verdiği cesaretle emzirmeye devam ettim, yoksa daha 40 günlükken sütten kes demeye başlamıştı diğer doktorlar.
İnsan anlaşılmayınca da çok bunalıyor. Bana ne zaman istersen yaz, kendini yalnız hissetme.
merhaba konuyu yine hortlatiyorum ama ayni sorunu ben de yasiyorum. sicak kompres, masajla emzirme vs aciyorum, ama meme ucundaki tikaniklik yuzunden yine oluyor ertesi gece. doktora gittim zeytinyagi dedi ama tabi bi ise yaramadi. 1 ay oldu iyice yayildi ve sutumu azaltti baya. siz cozdum demissiniz. thiocilline denilen kremle mi cozdunuz tam anlamadim. ve nasil uyguladiniz. 1 aydir sutum yetmiyor diye agliyodum, bu yuzden oldugunu memeyi iyice acinca anladim. ama hergun ugrasmak cok zor sicak kompress filan. cevap verirseniz cok sevinirimÇok teşekkür ederim. Daha ıyiyiz yaralar iyileşti pek tıkanma olmuyor hep kontrol ediyorum allah senden razı olsun beni öyle rahatlattin ki
Tikanma sebebinin cok peynir tukettigim icin oldugunu farkettim ve bunu kestim sonra tikanma olmaz oldu. Ben sicak suyun altına girip acmaya calisiyordum bi de seker hastalarinin kullandigi ignelerden almistim eczaneden onunla nerede tikanma oldugunu anlayıp aciyordum. Cok zor donemdi allah kolaylik versin.merhaba konuyu yine hortlatiyorum ama ayni sorunu ben de yasiyorum. sicak kompres, masajla emzirme vs aciyorum, ama meme ucundaki tikaniklik yuzunden yine oluyor ertesi gece. doktora gittim zeytinyagi dedi ama tabi bi ise yaramadi. 1 ay oldu iyice yayildi ve sutumu azaltti baya. siz cozdum demissiniz. thiocilline denilen kremle mi cozdunuz tam anlamadim. ve nasil uyguladiniz. 1 aydir sutum yetmiyor diye agliyodum, bu yuzden oldugunu memeyi iyice acinca anladim. ama hergun ugrasmak cok zor sicak kompress filan. cevap verirseniz cok sevinirim
Tikanma sebebinin cok peynir tukettigim icin oldugunu farkettim ve bunu kestim sonra tikanma olmaz oldu. Ben sicak suyun altına girip acmaya calisiyordum bi de seker hastalarinin kullandigi ignelerden almistim eczaneden onunla nerede tikanma oldugunu anlayıp aciyordum. Cok zor donemdi allah kolaylik versin.
cok iyi bilgi gercekten tesekkurler :)Herkese merhaba. Bu ağrıyı tecrübe etmiş biriyim. Dünden beri doğum sancısıni aratmayacak cinsten ağrım vardı meme ucumda. İlk pamukçuk zannettim ama bebeğin agzinda bir şey görmeyince süt kabarcığı olduğunu anladım. Bu başlıkta birinin çörek otu yağından bahsettiğini gördüm. Şansa evde soğuk sıkım çörekotu yağı vardı. Önce tatlı kaşığinı ocakta isittim. Sonra yarısına kadar çörek otu yağı koydum. Dayanabilecegim ısıya gelince meme ucunu bu yağa batırıp bir kaç dakika bekledim ve ardından pompa ile sagdim. Sagma kararını verene kadar ecel terleri döktüm. Ama sağma işleminin ilk dakikalarinda çıktı kabarcık. Evet çıktı. Parmağıma aldım resmen taşlaşmış bir süt topagi. İki parmağımla ezdim ve peynir gibi bir kıvam çıktı o sert kabuğun altindan. Resmen bir süt topagi doğurdum. Çörek otu yağının gözenek açici özelliği varmış. Bu kadar çabuk açması şans miydi, yoksa gerçekten böyle etkili mi bilmiyorum. Aklınızda bulunsun, deneyin.
Fotolarını da eklemek istiyorum. Gerçekten çok ilginç :)Eki Görüntüle 3160659 Eki Görüntüle 3160658
Acımıyor mu peki? Ben de o iğneyi, acıyan o memeye bastıracak cesaret yok şimdilik :)) inşallah oralara kadar gelmez iş.cok iyi bilgi gercekten tesekkurler :)
bende cok sik oluyor. memenin bi tarafi tikaniyor, bi bakiyorum o tarafta igne ucu kadar beyazlik var. hemen steril igneyle azicik dokunup emziriyorum. asla kanatacak kadar degil ama, uzerindeki deriyi biraz asindiracak kadar. aciliyor o sekilde.
igne kadarken acmazsam gitgide genisliyor. genislediyse zeytinyagli pamuk koyuyorum bi kac saat, sonra orayi islak bi bezle hafifce keseliuorum, bi kac seferde aciliyor.
ilerde okuyacaklara faydasi olur belki diye ben de yazayim :)
bebek tam emdikten sonra balon gibi sisiyor orasi. alti sut dolu oluyor. o ustndeki deriye dokunduruyorum hic canim yanmiyor oyuzden :) ama bu sut tomurcuklarinin da yapisi kisiden kisiye degisiyodur belki :)Acımıyor mu peki? Ben de o iğneyi, acıyan o memeye bastıracak cesaret yok şimdilik :)) inşallah oralara kadar gelmez iş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?