Kızım 14 aylıkken oğluma hamile kaldım. Hiç kesmedim, doğumdan çıktıktan sonra bile emzirmeye devam ettim. 2,5 ay kadar da ikisini birlikte emzirdim. Sonra 26 aylık olan büyüğü kesip küçüğe devam ettim. (Son 3 yılım mütemadiyen emzirmekle geçmiş
![KK45 :KK45: :KK45:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk45.gif)
)
Benim kızım günde 100 kere emen, memede uyuyan, meme ile yaşayan ve bana 2,5 yaşına kadar anne değil “meme” diyen bir memekolikti bu sebeple ara ara denedim ama hem kıyamadım (vicdan yaptım) hem başarılı olamadın lakin dönüp bakınca gerçekten çok zormuş diyorum.
Bende kasılma, açılma , vitamin ve kan değerlerinde sıkıntı yaratmadı fakat özellikle 2 bebeği emzirmek zorluydu. Bir memeyi birine diğerini diğer bebeğe ayırıyorsunuz, sadece tek meme veriyorsunuz (büyük çekip tüm sütü bitirirken, küçük yavaş yavaş içiyor.) daha iyi beslenmek gerekiyor, çokça sabır gerekiyor.
Büyüğü keserken daha da sıkıntı oluyor çünkü küçük emmeye devam ediyor. (Sigarayı zorla bıraktırdığınız birinin yanında sigara içmek gibi ki bunun ayrı vicdan azabı var.)
Neticede ben hiç kesmedim ve daha sonrasında da ikisini emzirdim fakat iki katı vitamin kullandım, yediklerime daha dikkat ettim, kendimi dinledim ve doktorumla kontrolleri hiç aksatmadım. (Doktorum 5 haftalıkken “büyüğü emzirme” demişti 38+2de hala emzirerek doğuma girdim ama kendisi düşük sebebiyle değil de benim halsiz kalacağımdan kesmemi istemişti (hem karnındaki depolardan yiyor hem büyüğü memeden çekiyor hem senin günlük ihtiyacın olan vitaminler vs var, 3 kişiye vücudunu bölüyorsun yazık sana tarzı konuşmuştu.)
Bence doktorunuzla karar verin. Benim komşum da emziriyordu, 5. Ay kontrolünde bebek yeterli gelişmiyor, bir terslik var diye acilen emzirmeyi kesmişti.
Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah, şimdiden 2 bebekli anneler diyarına hoşgeldiniz.