• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirirken ertesigun hapi icilir mi???😟

Konu sahibi bende kullandım yakin zaman da Ella değil di başka bi ilacti emzirin için 6 saat sonra sağıp emzirebilirsiniz dedi. Hiç de bı sıkıntı olmadi. Ben bı hafta çok abartılı buluyorum emziren anneler daha iyi anlar 1 gün bile çok zor emzirmemek çocuk anlamaz ki

Tabiiki emziremezsiniz. Ağrı kesici dahi alınmıyorken hormon ilacı slınır mı?
Ertesigün hapı korunma yöntemi değil, o kadar ufak bebeğiniz varken dikkatli olmalısınız bin türlü güvenli korunma yöntemi var.

Konu sahibi bende kullandım yakin zaman da Ella değil di başka bi ilacti emzirin için 6 saat sonra sağıp emzirebilirsiniz dedi. Hiç de bı sıkıntı olmadi. Ben bı hafta çok abartılı buluyorum emziren anneler daha iyi anlar 1 gün bile çok zor emzirmemek çocuk anlamaz ki

İki yıl emzirdim. Bu süreçte doktorlar parol hariç ikaç dahi vermedi, migrende bile alamadım başka hap.
Dişim çekildi ağrı kesici verilmedi yine aynı şekilde.
Kısacası emziren bir anne bunu evet iyi bilğr ve planını ona göre yapar yapmalı.
Ertesigün hapı yoğun hormon içerir, kadınların adet dönemini bile değiştiren yetişkin kadınların dengesini bozan bir hapı el kadar yavruya vermel doğru mu?
Anne de baba da bunu hesaba katıp korunmaşı. Kondom, spiral varken kalkıp risk alıp sonra çocuğa hormon bombası atmaya gerek var mı?
Emziren anne bunu bilip ona göre davranmalı

İki yıl emzirdim. Bu süreçte doktorlar parol hariç ikaç dahi vermedi, migrende bile alamadım başka hap.
Kısacası emziren bir anne bunu evet iyi bilğr ve planını ona göre yapar yapmalı.
Ertesigün hapı yoğun hormon içerir, kadınların adet dönemini bile değiştiren yetişkin kadınların dengesini bozan bir hapı el kadar yavruya vermel doğru mu?
Anne de baba da bunu hesaba katıp korunmaşı. Kondom, spiral varken kalkıp risk alıp sonra çocuğa hormon bombası atmaya gerek var mı?
Bu keyfi bir durum değil ki. Çok zorda olmasam zaten içmem ama malesef diyorum çünkü bende çok üzgünüm sabaha kadar ağladım bu yuzde n benim ha tam degildi tamamen es kisisinin aptwlligi

doktorum bence bir hafta ama en az 4 gun emzirmemelisin demisti. obyuzden kullanmaktan vazgectim. bence sizde kullanmayin ya da 1 hafta kadar emzirmeyin
Yani geceden beri düşünüyorum 1 hafta emzirmeden nasıl dururum diye düşünürken yeni bir hamilelik yasayip ona ve kendime bilu sorumlulugu yukleyemem. Çok üzgünüm çok 😢

Bu keyfi bir durum değil ki. Çok zorda olmasam zaten içmem ama malesef diyorum çünkü bende çok üzgünüm sabaha kadar ağladım bu yuzde n benim ha tam degildi tamamen es kisisinin aptwlligi
Eş kişisinin aptallığı derken
Siz o sırada bilinçsiz miydiniz?

Yani geceden beri düşünüyorum 1 hafta emzirmeden nasıl dururum diye düşünürken yeni bir hamilelik yasayip ona ve kendime bilu sorumlulugu yukleyemem. Çok üzgünüm çok 😢
bebeginize bu arada mama verin, sizde sutunuzu sagip atin.

cocugunuza hormon yuklemeyi goze aliyorsaniz buyrun icin.

Çok haklısınız korunması gerekiyordu ama şu an alınması gerekiyormuş. Ben kar zarar oranına göre değerlendiriyorum bu konularda. Bir sefer oldu korundugum halde bebeğim küçük olduğu için risk almak istemedim.

Emziremk yeterliyse yemekle doyuyorsa memeden kesebilirsin.. 26 aya kadar icmis yeter herhalde.. bundan sonraki adetinde de git sprial taktir yada hApa başla yanında da kondom kullanirsiniz

Aslında sizin de kabahatiniz büyük. O korunma zaten değil, eşiniz de sizde farketmeyebilirsiniz ama zevk suyunda da sperm var. Yani her türlü riske açık bir yöntem. Sizin en başından ya spiral taktırmanız yada ilişki istiyorsa kondom kullanmasını istemeniz gerekiyordu.
Bundan sonrasında en azından gerçek korunma yöntemlerne yönelin.

1 hafta mi. 😢😢
Evet internette de oyle yazıyordu fakat belki kullanan olmuştur doktoruna danisan olmuştur diye soruyorum.
1 hafta çok uzun bir zaman ama allahım nasıl yapacağız. Hadi gündüz neyse de gece nasıl idare edeceğiz. 😣😣😣

sütünü biraz sağıp emzirmediğin süre için biriktirip geceleri kullansan?

yani belli ki bu hapı içmen gerekiyor. bir şekil emzirme konusuna çözüm bulmak gerekecek.

alternatif olarak hemen spiral takılabilir, bu gece yaşandıysa hemen bir özel hastaneye gidip taktirtabilirsiniz. Ertesi gün yapıyla aynı etkide olmakla birlikte ileride de korumaya devam eder en azından. Bir de emzirmeye ara vermek zorunda kalmazsınız.

Aslında sizin de kabahatiniz büyük. O korunma zaten değil, eşiniz de sizde farketmeyebilirsiniz ama zevk suyunda da sperm var. Yani her türlü riske açık bir yöntem. Sizin en başından ya spiral taktırmanız yada ilişki istiyorsa kondom kullanmasını istemeniz gerekiyordu.
Bundan sonrasında en azından gerçek korunma yöntemlerne yönelin.
Kondom vardı ama yırtılmış.

Back