Emzirerek uyutmayı nasıl bıraktıracağım? 🥺

benim kızım tam 3 yaşıni bitirdiginde biraktirabildim..ama çok zor oldu ..kendim hiç kiyamiyodum..ama büyükler annemler falan artık bıraksın dediler..bir gece annanesinde bırakmıştık lüzumu o gece ağlaya ağlaya bensiz uyumuş çok harap etmiş kendini ..sonra ertesi gün yanına gittik ama gitmeden göğüs uclarimai siyah kalemle boyamistim birde acı surmustuk..beni görünce yavrum hemen aç meme emcem demişti gene sonra anlattık 3 yaşındaydı anlıyordu..bak dedik meme böyle böyle oldu sen büyüdün ya artık vakti doldu ve emmemen gerekiyo dedik ..gördü tabi siyahligi sanırım birazda korktu birden ağlamaya başladı yavrum yine ama öyle öyle üç beş gün içinde alıştı ..melegim
Ah yavrum... Ne varsa denemişsiniz, dram üstüne dram. Başka eve bırakma, boyama, acı sürme vs. Büyüklerin gazına çok da gelmemek lazım. Sağlıkla büyütün meleğinizi. 🙏🏻

Ben 3 yaşına kadar emzirdim o şekilde, yatağımız ayrıydı gece bazen ben yatağına veya kızım bizim yatağımıza gelirdi.. Bir gün akşam kendisi uyuyakaldı gece uykusuna dedim ki burdan yürü elif😄 gece uyandığında konuştum meme hasta dedim süt azaldı sen büyüdün vb. Gibi cümlelerle(ani gelişen bi durum olduğu için hazırlıksız yakalandım belki onu üzen cümleler kurmuş, düşünmeden o anı kurtarmak için birşeyler saçmalamış olabilirim) uyutmaya çalıştım ama ilk gecenin zorluğu çok ağladı ama 2.gece hiç zorlanmadık daha kolay pes etti masal anlattım o şekilde uykuya daldı. 3 yıl sonra deliksiz uyuyabildim ilk defa çok mutlu oluyor insan 😄
Deliksiz uyku mu, doğru ya öyle bir şey vardı di mi agsjhajsja

Emzikle biberonu kesmesi de meseleymiş gibi geliyor. Gerçi on çeşit emzik denedim, hiçbirini istemedi. Arada eline alıp oynuyor sadece. Anneler için hayat hiç kolay değil. Çocuğunun ağlamasını kim ister? Emzik, biberon ne varsa denenmesi de normal. 🤷🏻‍♀️
Emerken emzik de bineron da tutmaz bazı çocuklar. Ben çok zorlanmadım onları bıraktırırken, parçalanan emziklerin yerine yenisini almadım sana artık satmıyorlarmış büyümüşsün dedim 3 gün vızıldayıp 4.Gün unuttular. Emin ol onlar sütten kesmek kadar zor gelmiyor insana

Anne sütünü bırakmak bebeğin hayatta ilk büyük sınavı. Korkutarak, tiksindirecek değil sevgiyle veda etmesi lazım. Sizi eleştirmek bana düşmez. Kimse böyle bir şey yapmasın diye bu mesajın altına yazıyorum.
Haklısınız ..şimdiki gibi dusunsebilseydim ben de farklı davranirdim..annem kayinvalidem vs hep onlar yönlendirdi..şimdi 10 yaşında kızım..aradan kaç sene geçti benim bile içim acıyor .keşke o şekilde bıraktırmasaydim diye

Malesef...şimdi 10 yaşında ama emziren anneleri okuyunca içime o kadar dert olmuski o yüzden anlattım..cahillikti tamamen o an ne dedilerse yapmistim
Ah yavrum... Ne varsa denemişsiniz, dram üstüne dram. Başka eve bırakma, boyama, acı sürme vs. Büyüklerin gazına çok da gelmemek lazım. Sağlıkla büyütün meleğinizi.

Oğlum emmeye çok düşkün. Gün içinde sayısız kere tişörtümü kaldırıp emmek istiyor. Emerek uyuyor, gece bir sıkıntısı yoksa iki üç kere uyanıp emiyor. O da açlıktan değil tabii, özlediğinden. Ben okuldayken bakıcıda on saat emmeden duruyor. Görür görmez yapışıyor. 1,5 yaşında ama iki yaş öncesi bıraktırmayı düşünüyorum. Hiç içimden gelmese de. Şimdiden dertlere saldım kendimi. Ayrıca birlikte uyuyoruz. Bu işi daha da zorlaştırır mı? Bu süreci kolay atlatabilmek için ne yapabilirim? Şunu oku, izle diyebileceğiniz bir şey var mı?
Suan tamda bu durumdayım kizim 1.5 yaşında gece emzirmesini dahi kesemedik ve benimle uyuyor😏 bende ne yapacağımı bilemiyorum takipteyim🙄

Oğlum emmeye çok düşkün. Gün içinde sayısız kere tişörtümü kaldırıp emmek istiyor. Emerek uyuyor, gece bir sıkıntısı yoksa iki üç kere uyanıp emiyor. O da açlıktan değil tabii, özlediğinden. Ben okuldayken bakıcıda on saat emmeden duruyor. Görür görmez yapışıyor. 1,5 yaşında ama iki yaş öncesi bıraktırmayı düşünüyorum. Hiç içimden gelmese de. Şimdiden dertlere saldım kendimi. Ayrıca birlikte uyuyoruz. Bu işi daha da zorlaştırır mı? Bu süreci kolay atlatabilmek için ne yapabilirim? Şunu oku, izle diyebileceğiniz bir şey var mı?
Benim oğlumda emerek uyuyordu sonra bıraktım ayağımda sakladım,meme uçlarına tuz sürdüm abartmadan tabı tiksindi bir hafta uğraştım benimle uyuyordu gece meme istiyordu pis diyordum sariliyordum tekrar tekrar, benim oğlum iki buçuk yaşında bıraktı

Back