Emzirerek uyutmayı nasıl bıraktıracağım? 🥺

Ben gündüzle geceyi beraber kestim, ilk 2,3 gece krizle geçti sonraki geceler uykuya geçişte alışma süreci oldu tabi. Biz ailecek yatağa girdik uyku vakti dedik yeri geldi 1 saat yeri geldi 2 saat yatakta karanlıkta oyun oynadık şarkı söyledik uyumamz gerektiğini anlattık alıştı zaten memenin yokluğuna alıştığı için uyku zamanı meme aramayı bıraktı ama nasıl uyuyacağını anlayamadı dediğim gibi mayıştırdık sarıldık öyle öyle öğrendi. Bırakalı 5 ay falan oldu şuan uykuya geçiş süremiz yarım saat civarı. Büyüdükçe daha da azalacak inşallah şuan 2 buçuk yaşında
Ne güzel olmuş. Ben razıyım bir iki saate. Yeter ki sıkıntısız atlatalım. ☺️

Gündüz bakıcıda nasıl uyuyor

benim oğlum memesiz uyumayı bilmiyordu

Kreşte öğrendi öğlen uyumayı

Sonra da kestim direkt bir iki istedi sonra yok attık büyüdün vs dedim ama gündüz vs istemiyordu gece uyanınca da emerdi

Meme emmeden uyuyunca gece de uyanmadı

Lalin benimki büyüktü 30 aylıktı her şey yer içer konuşur kreşe vs gider yanı bensiz hayatı da vardı
Bakıcı yorgunluk-uyku belirtileri görmeye başlayınca ayağında ya da kucağında sallıyormuş, öyle uyutuyormuş. Kreşte başka çocuklardan görerek mi öğrendi yani? İşte sosyal öğrenmenin önemi.

İşte o geçişin yumuşak olması için sizlere danışayım dedim. Şimdiden ne yapmam gerektiğine kendimi hazırlayayım. Peki çok ağladı mı Calci? Bunun için ağlamasına nasıl katlanacağım bilmiyorum. 💆🏻‍♀️
ağladığında bol bol öptüm konuştum fırsat vermedim ağlamasına. Biraz ağladı tabi ki :( eskiden sarılmazdı bana. Şimdi dokunmadan uyumuyor 😍

Oğlum emmeye çok düşkün. Gün içinde sayısız kere tişörtümü kaldırıp emmek istiyor. Emerek uyuyor, gece bir sıkıntısı yoksa iki üç kere uyanıp emiyor. O da açlıktan değil tabii, özlediğinden. Ben okuldayken bakıcıda on saat emmeden duruyor. Görür görmez yapışıyor. 1,5 yaşında ama iki yaş öncesi bıraktırmayı düşünüyorum. Hiç içimden gelmese de. Şimdiden dertlere saldım kendimi. Ayrıca birlikte uyuyoruz. Bu işi daha da zorlaştırır mı? Bu süreci kolay atlatabilmek için ne yapabilirim? Şunu oku, izle diyebileceğiniz bir şey var mı?
Bende çalışıyorum eve gelince hemen süt diyodu gecede sürekli uyaniyodu sabah uyanmakta zorluk çekmeye başladm dedim artık biraktirmaliyim.. 25 aylık oldu oğlum artık herşeyden anlamaya başladı. Salca sürdüm göğüs ucuma bak oğlum kaniyo çok aciyo dedim öyle görünce kapat anne dedi..O gece koltukta babasıyla ikisini bıraktım kendi kendine uyudu gece uyandi babası su verdi öyle öyle unuttu..hala birlikte uyuyoruz yatakları ayırıp daha snrada tuvalet eğitimine başlamayı düşünüyorum bakalm.. bence siz 2 yaşı bi görün şu an anlamiyo olabilir.

benim kızım tam 3 yaşıni bitirdiginde biraktirabildim..ama çok zor oldu ..kendim hiç kiyamiyodum..ama büyükler annemler falan artık bıraksın dediler..bir gece annanesinde bırakmıştık lüzumu o gece ağlaya ağlaya bensiz uyumuş çok harap etmiş kendini ..sonra ertesi gün yanına gittik ama gitmeden göğüs uclarimai siyah kalemle boyamistim birde acı surmustuk..beni görünce yavrum hemen aç meme emcem demişti gene sonra anlattık 3 yaşındaydı anlıyordu..bak dedik meme böyle böyle oldu sen büyüdün ya artık vakti doldu ve emmemen gerekiyo dedik ..gördü tabi siyahligi sanırım birazda korktu birden ağlamaya başladı yavrum yine ama öyle öyle üç beş gün içinde alıştı ..melegim

benim kızım tam 3 yaşıni bitirdiginde biraktirabildim..ama çok zor oldu ..kendim hiç kiyamiyodum..ama büyükler annemler falan artık bıraksın dediler..bir gece annanesinde bırakmıştık lüzumu o gece ağlaya ağlaya bensiz uyumuş çok harap etmiş kendini ..sonra ertesi gün yanına gittik ama gitmeden göğüs uclarimai siyah kalemle boyamistim birde acı surmustuk..beni görünce yavrum hemen aç meme emcem demişti gene sonra anlattık 3 yaşındaydı anlıyordu..bak dedik meme böyle böyle oldu sen büyüdün ya artık vakti doldu ve emmemen gerekiyo dedik ..gördü tabi siyahligi sanırım birazda korktu birden ağlamaya başladı yavrum yine ama öyle öyle üç beş gün içinde alıştı ..melegim
3 yaşında çocuk söylediğinizi anlardı. keşke pat diye keseceğinize gece emmesini sonra gündüzü bıraktırsaydınız. Bu bebekler için büyük bir tramva. İçim acıdı resmen. Neyse olan olmuş artık

Beni taşlarlar şimdi belki ama ben birine emzik birine bineron vermiştim ama sütten kesmeden gece uyanmasını kesmek epey uğraştırıcı

Evet ama benim de ilk bebegimdi ..büyüklerin aklına uydum annemler kayinvaldeler falan ..anlatınca ben bile üzülüyorum halen ..ama olan oldu
3 yaşında çocuk söylediğinizi anlardı. keşke pat diye keseceğinize gece emmesini sonra gündüzü bıraktırsaydınız. Bu bebekler için büyük bir tramva. İçim acıdı resmen. Neyse olan olmuş artık

Evet ama benim de ilk bebegimdi ..büyüklerin aklına uydum annemler kayinvaldeler falan ..anlatınca ben bile üzülüyorum halen ..ama olan oldu
Anlıyorum yargılamadım da. Çünkü malesef bazen bizim kontrolümüzde olmuyor bazı şeyler

O gece koltukta babasıyla ikisini bıraktım kendi kendine uyudu gece uyandi babası su verdi öyle öyle unuttu.
Hep babası mı ilgilendi o süreçte? Siz aklına gelmesin diye bilerek mi uyutmadınız? Memesiz uyutması çok zor olacak. Zaten uykuyu çok seven bir bebek de değil. 🤦🏻‍♀️

Oğlum emmeye çok düşkün. Gün içinde sayısız kere tişörtümü kaldırıp emmek istiyor. Emerek uyuyor, gece bir sıkıntısı yoksa iki üç kere uyanıp emiyor. O da açlıktan değil tabii, özlediğinden. Ben okuldayken bakıcıda on saat emmeden duruyor. Görür görmez yapışıyor. 1,5 yaşında ama iki yaş öncesi bıraktırmayı düşünüyorum. Hiç içimden gelmese de. Şimdiden dertlere saldım kendimi. Ayrıca birlikte uyuyoruz. Bu işi daha da zorlaştırır mı? Bu süreci kolay atlatabilmek için ne yapabilirim? Şunu oku, izle diyebileceğiniz bir şey var mı?
İnstagramda baldan anne uyku sayfasını okuyun

Yatagı ayırmayın ikisi aynı anda olmaz
biraz daha sabredip 6 ay daha emzirin
Sonrasi memeden kesin 4-5 günlük zorlu bir süreç tabi sizi bekliyor :/

Anne sütünü bırakmak bebeğin hayatta ilk büyük sınavı. Korkutarak, tiksindirecek değil sevgiyle veda etmesi lazım. Sizi eleştirmek bana düşmez. Kimse böyle bir şey yapmasın diye bu mesajın altına yazıyorum.

Beni taşlarlar şimdi belki ama ben birine emzik birine biberon vermiştim ama sütten kesmeden gece uyanmasını kesmek epey uğraştırıcı
Emzikle biberonu kesmesi de meseleymiş gibi geliyor. Gerçi on çeşit emzik denedim, hiçbirini istemedi. Arada eline alıp oynuyor sadece. Anneler için hayat hiç kolay değil. Çocuğunun ağlamasını kim ister? Emzik, biberon ne varsa denenmesi de normal. 🤷🏻‍♀️

Ben 3 yaşına kadar emzirdim o şekilde, yatağımız ayrıydı gece bazen ben yatağına veya kızım bizim yatağımıza gelirdi.. Bir gün akşam kendisi uyuyakaldı gece uykusuna dedim ki burdan yürü elif😄 gece uyandığında konuştum meme hasta dedim süt azaldı sen büyüdün vb. Gibi cümlelerle(ani gelişen bi durum olduğu için hazırlıksız yakalandım belki onu üzen cümleler kurmuş, düşünmeden o anı kurtarmak için birşeyler saçmalamış olabilirim) uyutmaya çalıştım ama ilk gecenin zorluğu çok ağladı ama 2.gece hiç zorlanmadık daha kolay pes etti masal anlattım o şekilde uykuya daldı. 3 yıl sonra deliksiz uyuyabildim ilk defa çok mutlu oluyor insan 😄

Back