- 21 Kasım 2017
- 27.870
- 120.426
- 598
- Konu Sahibi Margaret Hale
-
Suyu pipetli sulukla içiyor. Yatarken su veriyordunuz yani öyle mi? Peki sonra öyle su içerek mi uyudu hep? Kaç gün sürdü? Uykuları düzeldi mi? Şimdiden mutsuzum.Suyu neyyle içiyor ?
Ben kızıma memelerin artık gece uyuduğunu söylemiştim ve suyu alıştırma bardağı varya ama onun silikon uclusuyla iciyordu su veriyordum agladi sızladı ama bir şekilde oldu. Allah yardımcın olsun 3. Ve 4. Gece pik yapıyor cinnetler hazır ol
Yatağı ayırma ilk basamak. Gece memeeeee diye bağırınca su içeceğiz dedim. Her meme krizinde anlattım uyuyorlar diye valla ilk hafta kabustu ama bir ayda geçti. Uyku düzeni daha da oturuyor bu olaydan sonra.Suyu pipetli sulukla içiyor. Yatarken su veriyordunuz yani öyle mi? Peki sonra öyle su içerek mi uyudu hep? Kaç gün sürdü? Uykuları düzeldi mi? Şimdiden mutsuzum.
Nasıl bıraktırdığımı hatırlayamadım yaOğlum emmeye çok düşkün. Gün içinde sayısız kere tişörtümü kaldırıp emmek istiyor. Emerek uyuyor, gece bir sıkıntısı yoksa iki üç kere uyanıp emiyor. O da açlıktan değil tabii, özlediğinden. Ben okuldayken bakıcıda on saat emmeden duruyor. Görür görmez yapışıyor. 1,5 yaşında ama iki yaş öncesi bıraktırmayı düşünüyorum. Hiç içimden gelmese de. Şimdiden dertlere saldım kendimi. Ayrıca birlikte uyuyoruz. Bu işi daha da zorlaştırır mı? Bu süreci kolay atlatabilmek için ne yapabilirim? Şunu oku, izle diyebileceğiniz bir şey var mı?
Demek ki kolay geçti. Öyle diyebilir miyiz? Lütfen öyle olsun çünkü.Nasıl bıraktırdığımı hatırlayamadım ya
Yatağı şimdiden ayırmaya çalışayım. Çok ağladı mı peki?Yatağı ayırma ilk basamak. Gece memeeeee diye bağırınca su içeceğiz dedim. Her meme krizinde anlattım uyuyorlar diye valla ilk hafta kabustu ama bir ayda geçti. Uyku düzeni daha da oturuyor bu olaydan sonra.
Emmeyi bırakınca yanınızdan yavaş yavaş ayırın ayrı yatırın kokunuza alışmıştır ama zamanla normale dönüyor merak etmeyinOğlum emmeye çok düşkün. Gün içinde sayısız kere tişörtümü kaldırıp emmek istiyor. Emerek uyuyor, gece bir sıkıntısı yoksa iki üç kere uyanıp emiyor. O da açlıktan değil tabii, özlediğinden. Ben okuldayken bakıcıda on saat emmeden duruyor. Görür görmez yapışıyor. 1,5 yaşında ama iki yaş öncesi bıraktırmayı düşünüyorum. Hiç içimden gelmese de. Şimdiden dertlere saldım kendimi. Ayrıca birlikte uyuyoruz. Bu işi daha da zorlaştırır mı? Bu süreci kolay atlatabilmek için ne yapabilirim? Şunu oku, izle diyebileceğiniz bir şey var mı?
Hatırladım. Ben bıraktırdığımda 2 yaşını geçmişti. Konuşarak ya da hikayeler anlatarak uyuttum. Baya direndi meme istedi. Artık büyüdüğünü gece emmesine gerek olmadığını anlattım. bazen uyudu bazen uyumadı ama en sonunda uyudu. Beşiği bizim yatağın ayak kısmındaydı. Yanımda uyutup yatağına koydum. Yanımda uyumak isterse beşiğine koymak için ısrar etmedim. Yani yumuşak bir geçiş olası için uğraştım.Demek ki kolay geçti. Öyle diyebilir miyiz? Lütfen öyle olsun çünkü.
Bence de ayırmaması lazım. Hem memeyi bırakıp hem de anne giderse bebeğe ağır gelir. Korku ve endişe duyarMemeyi bırakmadan yanınızdan ayırmayın tam tersini yapın bence
Bence de ayırmaması lazım. Hem memeyi bırakıp hem de anne giderse bebeğe ağır gelir. Korku ve endişe duyar
Yanıma alıştırmaya hiç niyetim yoktu aslında ama olaylar böyle gelişti.Yatagi yani odayı ayırmanın aslında bir adım olmaz mi. Cunku asil bağ yanında olduğunu bildigi icin o güvenle emme ic güdüsünün uyanması. Erkek çocukları sanirim kendini çok güvende hissetmek istiyor ve anneler sürekli yanında uyutuyor gördüğüm izlemlediğim kadarıyla .
Güzel yaratıcı hayal gücünün kabul edip ilgisini çekebileceği bir nedende sunup vedalasabilir seninde istemen lazım yılmadan tabi ve bu alışkanlıkları birakmanin 21 gunu var. Yıldırma bezdirme kriz herseyi yasasında sabir cok önemli.
Ben bu süreçlere annenin kabiliyeti diyorum,insallah galip gelirsin
Benimki 3.5 yaşında arada yanımda yatar rahat edemez " gidorum" der yatağına gider. Herkesin yöntemi farklıdır ama ben hem memeden ayırma hem de yanından ayırmanın aynı anda yapılması taraftarı değilim. Seninki bir de çok küçük daha. Hala senin kokunla rahatlıyordur.Zeynolin44 Ben şimdi yatakları ayırsam birkaç ay sonra da emmeyi bıraktırırım diye düşündüm. Yanında uyursam daha çok istemez mi ki?
İşte o geçişin yumuşak olması için sizlere danışayım dedim. Şimdiden ne yapmam gerektiğine kendimi hazırlayayım. Peki çok ağladı mı Calci? Bunun için ağlamasına nasıl katlanacağım bilmiyorum.Hatırladım. Ben bıraktırdığımda 2 yaşını geçmişti. Konuşarak ya da hikayeler anlatarak uyuttum. Baya direndi meme istedi. Artık büyüdüğünü gece emmesine gerek olmadığını anlattım. bazen uyudu bazen uyumadı ama en sonunda uyudu. Beşiği bizim yatağın ayak kısmındaydı. Yanımda uyutup yatağına koydum. Yanımda uyumak isterse beşiğine koymak için ısrar etmedim. Yani yumuşak bir geçiş olası için uğraştım.
Gece emerek uyutmayı bıraktırınca gündüz çok daha kolay oldu. memesiz uyumaya alışkın olunca çok zorlamadı.
Memeden ayırmayı olumsuz etkilemese -etkiler mi bilemedim ama- ben de memnunum zaten halimden. Sarılıp koyniş koyniş uyuyoruz.Benimki 3.5 yaşında arada yanımda yatar rahat edemez " gidorum" der yatağına gider. Herkesin yöntemi farklıdır ama ben hem memeden ayırma hem de yanından ayırmanın aynı anda yapılması taraftarı değilim. Seninki bir de çok küçük daha. Hala senin kokunla rahatlıyordur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?