Emzirerek uyutmayı nasıl bıraktıracağım? 🥺

Margaret Hale

Ama sen hep bin yıllık bilenmiş inatlarla…
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2017
27.870
120.426
598
Oğlum emmeye çok düşkün. Gün içinde sayısız kere tişörtümü kaldırıp emmek istiyor. Emerek uyuyor, gece bir sıkıntısı yoksa iki üç kere uyanıp emiyor. O da açlıktan değil tabii, özlediğinden. Ben okuldayken bakıcıda on saat emmeden duruyor. Görür görmez yapışıyor. 1,5 yaşında ama iki yaş öncesi bıraktırmayı düşünüyorum. Hiç içimden gelmese de. Şimdiden dertlere saldım kendimi. Ayrıca birlikte uyuyoruz. Bu işi daha da zorlaştırır mı? Bu süreci kolay atlatabilmek için ne yapabilirim? Şunu oku, izle diyebileceğiniz bir şey var mı?

Son düzenleme:
Suyu neyyle içiyor ?
Ben kızıma memelerin artık gece uyuduğunu söylemiştim ve suyu alıştırma bardağı varya ama onun silikon uclusuyla iciyordu su veriyordum agladi sızladı ama bir şekilde oldu. Allah yardımcın olsun 3. Ve 4. Gece pik yapıyor cinnetler hazır ol

Suyu pipetli sulukla içiyor. Yatarken su veriyordunuz yani öyle mi? Peki sonra öyle su içerek mi uyudu hep? Kaç gün sürdü? Uykuları düzeldi mi? Şimdiden mutsuzum.

Yatagi yani odayı ayırmanın aslında bir adım olmaz mi. Cunku asil bağ yanında olduğunu bildigi icin o güvenle emme ic güdüsünün uyanması. Erkek çocukları sanirim kendini çok güvende hissetmek istiyor ve anneler sürekli yanında uyutuyor gördüğüm izlemlediğim kadarıyla .
Güzel yaratıcı hayal gücünün kabul edip ilgisini çekebileceği bir nedende sunup vedalasabilir seninde istemen lazım yılmadan tabi ve bu alışkanlıkları birakmanin 21 gunu var. Yıldırma bezdirme kriz herseyi yasasında sabir cok önemli.
Ben bu süreçlere annenin kabiliyeti diyorum,insallah galip gelirsin

Suyu pipetli sulukla içiyor. Yatarken su veriyordunuz yani öyle mi? Peki sonra öyle su içerek mi uyudu hep? Kaç gün sürdü? Uykuları düzeldi mi? Şimdiden mutsuzum.
Yatağı ayırma ilk basamak. Gece memeeeee diye bağırınca su içeceğiz dedim. Her meme krizinde anlattım uyuyorlar diye valla ilk hafta kabustu ama bir ayda geçti. Uyku düzeni daha da oturuyor bu olaydan sonra.

Nasıl bıraktırdığımı hatırlayamadım ya

Yatağı ayırma ilk basamak. Gece memeeeee diye bağırınca su içeceğiz dedim. Her meme krizinde anlattım uyuyorlar diye valla ilk hafta kabustu ama bir ayda geçti. Uyku düzeni daha da oturuyor bu olaydan sonra.
Yatağı şimdiden ayırmaya çalışayım. Çok ağladı mı peki?

Emmeyi bırakınca yanınızdan yavaş yavaş ayırın ayrı yatırın kokunuza alışmıştır ama zamanla normale dönüyor merak etmeyin
Memeyi bırakmalarıda bir haftayı alıyor sonra versenize istemiyor stres yapmayın 3 cocuk büyüttüm hepsi yanımda emerek uyudu bırakınca sıkıntı yaşamadık sağlıkla büyütün kuzucuğu

Demek ki kolay geçti. Öyle diyebilir miyiz? Lütfen öyle olsun çünkü.
Hatırladım. Ben bıraktırdığımda 2 yaşını geçmişti. Konuşarak ya da hikayeler anlatarak uyuttum. Baya direndi meme istedi. Artık büyüdüğünü gece emmesine gerek olmadığını anlattım. bazen uyudu bazen uyumadı ama en sonunda uyudu. Beşiği bizim yatağın ayak kısmındaydı. Yanımda uyutup yatağına koydum. Yanımda uyumak isterse beşiğine koymak için ısrar etmedim. Yani yumuşak bir geçiş olası için uğraştım.
Gece emerek uyutmayı bıraktırınca gündüz çok daha kolay oldu. memesiz uyumaya alışkın olunca çok zorlamadı.

Ben gündüzle geceyi beraber kestim, ilk 2,3 gece krizle geçti sonraki geceler uykuya geçişte alışma süreci oldu tabi. Biz ailecek yatağa girdik uyku vakti dedik yeri geldi 1 saat yeri geldi 2 saat yatakta karanlıkta oyun oynadık şarkı söyledik uyumamz gerektiğini anlattık alıştı zaten memenin yokluğuna alıştığı için uyku zamanı meme aramayı bıraktı ama nasıl uyuyacağını anlayamadı dediğim gibi mayıştırdık sarıldık öyle öyle öğrendi. Bırakalı 5 ay falan oldu şuan uykuya geçiş süremiz yarım saat civarı. Büyüdükçe daha da azalacak inşallah şuan 2 buçuk yaşında

Gündüz bakıcıda nasıl uyuyor

benim oğlum memesiz uyumayı bilmiyordu

Kreşte öğrendi öğlen uyumayı

Sonra da kestim direkt bir iki istedi sonra yok attık büyüdün vs dedim ama gündüz vs istemiyordu gece uyanınca da emerdi

Meme emmeden uyuyunca gece de uyanmadı

Lalin benimki büyüktü 30 aylıktı her şey yer içer konuşur kreşe vs gider yanı bensiz hayatı da vardı

Bence de ayırmaması lazım. Hem memeyi bırakıp hem de anne giderse bebeğe ağır gelir. Korku ve endişe duyar
Zeynolin44 Ben şimdi yatakları ayırsam birkaç ay sonra da emmeyi bıraktırırım diye düşündüm. Yanında uyursam daha çok istemez mi ki?

Yanıma alıştırmaya hiç niyetim yoktu aslında ama olaylar böyle gelişti. İnşallah sıkıntısız başarabilirim.

Zeynolin44 Ben şimdi yatakları ayırsam birkaç ay sonra da emmeyi bıraktırırım diye düşündüm. Yanında uyursam daha çok istemez mi ki?
Benimki 3.5 yaşında arada yanımda yatar rahat edemez " gidorum" der yatağına gider. Herkesin yöntemi farklıdır ama ben hem memeden ayırma hem de yanından ayırmanın aynı anda yapılması taraftarı değilim. Seninki bir de çok küçük daha. Hala senin kokunla rahatlıyordur.

İşte o geçişin yumuşak olması için sizlere danışayım dedim. Şimdiden ne yapmam gerektiğine kendimi hazırlayayım. Peki çok ağladı mı Calci? Bunun için ağlamasına nasıl katlanacağım bilmiyorum.

Memeden ayırmayı olumsuz etkilemese -etkiler mi bilemedim ama- ben de memnunum zaten halimden. Sarılıp koyniş koyniş uyuyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…