Bebek Beslenmesi emziren deneyimli annelerden yardım istiyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cuburcuburcu

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2014
1
0
6
34
Ankara
kızlar 3 aylık bir oğlum var. onun doydugundan bilr türlü emin olamıyorum. ve bunu düşündükçe sütüm azalıyor sanki. göüslerim öyle çok sert olmuyor. ama oglum emdikten sonra memeyi bıraktıgında gögsümü sıkıyorum süt geliyor. bu sizce sütümün yettiginin bir göstergesi olabilirmi. birde göğüslerime bazen kramp gibi agrı geliyor ve o zamanlarda göğüslerimden süt damlıyor. bu şekilde göğsüne agrı giren varmı. agrı girip süt damlaması iyi bir şeymi kötü birşeymi. ne olur yardım. emziren her kadın gibi kaygılarım var. bu sorular kafamı tırmalayıp duruyor.

Bebeğinz doymasa ağlar eğer öyle bişey yoksa doyuyodur rahat olun.Kramp gibi sızlamalr bende de oluyo gögüslere süt iniyo o sırada heralde.

Bebeğiniz doymuyorsa eğer ağlar gerçekten. Ayrıca şöyle bir şey okumuştum, bebek emerken uyuklamaya başlıyorsa doyuyordur diye. Bir de çiş sayısı önemli, günde 5-6 kez bezini dolduruyorsa yeterli besleniyordur. Ben bebeğim 3 aylıkken 3 saatte bir emziriyordum, daha kısa aralıklarla emziren arkadaşlar da var, bebeğinizin düzenine göre emzirme aralığını belirlersiniz, ve hiç sütüm yetmiyor endişesine düşmeyin, az emdiyse bir sonraki sefer daha erken emzirirsiniz, sorun olmaz. Sizin zamanınızda ben de acaba yetmiyor endişesine düştüğümde sütüm gerçekten azalıyordu. Sonradan şöyle bir çözüm buldum, böyle endişeye düştüğümde emzirme aralığını 2 saate düşürdüm 2 gün içinde sütüm eski haline geldi. Emzirme aralığı ile oynayarak süt salgılamanızı artırabilirsiniz.

Slm CNm benimde 3,5 aylık bir kızım var
Nbebegin doymasa ağlar aylık kontrollerde
Kilo alımı istiyse,çiş yapması iyiyse doyuyordur
Benim sütüm cok ve sağıp buzluğa atıyorum
Bebişim emzikten sonra göğsümü sıkımda süt
Çıkıyor.ayrıca dediğin ağrı bendede oluyor

ya herkes bebek doymasa ağlar yazmışsınız ama benim bebeğim hiç ağlamıyor.Ben kendim 2-3 satte bir emziriyorum.Geçen 7 saat boyunca memeyi reddetti.2.5 sylık benim kızım,iştahsızlık mı var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…